Geri Dön
Eğitim Yılın En Seçkin Mezun Ödülleri sahiplerini buldu

Yılın En Seçkin Mezun Ödülleri sahiplerini buldu

Kuruluşunun 14’üncü yılını kutlayan Altınbaş Üniversitesi, ‘Yılın En Seçkin Mezun Ödülleri’ni verdi. Yılın Seçkin Mezunu, Yılın Girişimci Mezunu, Yılın Yükselen Yıldız Mezunu, Yılın Duyarlı Mezunu, Yılın Akademik Anlamda Başarılı Mezunu kategorilerinde ayrı ayrı seçilen 5 öğrenci, 23 Mayıs’ta gerçekleştirilen törenle ödüllerine kavuştu.

Mezun olan öğrencilerinin kendilerine katkı sağlamalarının yanında topluma da katkı sağlayarak yetiştirildikleri alanlarda sadece kendilerini değil, Türkiye’yi de iyi şekilde temsil etmeyi hedefleyen üniversite, 23 Mayıs’ta gerçekleştirdiği törenle Yılın En Seçkin Mezun Ödülleri’ni verdi. Törende 2022 yılı Profesörlük ödülleri ile 2022 7’nci Hizmet Yılı Ödülleri de takdim edildi. Törene Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Vakkas Altınbaş, Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan ile Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir de katılım sağladı.

Yılın Seçkin Mezunu Ödülü Endüstri Mühendisliği mezunu Özgecan Doğu, Yılın Girişimci Mezunu Ödülü Siyaset ve Uluslararası ilişkiler mezunu Tarık Arık, Yılın Yükselen Yıldız Mezunu Ödülü İşletme/Yönetici Koçluğu ve Mentorluk mezunu Şebnem Öztürk, Yılın Duyarlı Mezunu Ödülü Tıp Fakültesi Mezunu Hasan Cem Sevindik, Yılın Akademik Alanda Başarılı Mezunu Ödülü ise Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği mezunu Alaa Hamıd Muhammed’in oldu.

2 YIL GÖNÜLLÜ HEKİMLİK YAPTI

Yılın Duyarlı Mezunu Ödülü’nü alan 28 yaşındaki Hasan Cem Sevindik, okulunun ilk mezunlarından olduğunu söyledi. Hekim olmayı küçüklüğünden beri hayal ettiğini belirten Sevindik, “2020’de mezun olduktan sonra atandığı Antakya İlçe Sağlık Müdürlüğün’den Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesi operasyon bölgelerinden İdlib’te sivil tabip olarak görev yaptım. Ardından Birleşmiş Milletler tarafından fonlanan Göç İdaresi Genel Başkanlığı idaresinde olan birçok sığınmacıya ev sahipliği yapan Hatay Göçmen Merkezi’nde 2 yıl gönüllü olarak dünyanın birçok yerinden göç eden sığınmacılara sağlık hizmeti verdim” dedi.

“ÇOCUKLARI MUTLU ETMEK İÇİN ÇALIŞTIM”

Hasan Cem Sevindik, “Orada bulunan çocuklar beni çok etkiledi. Gerçekten savaşın bir kazananı yok. En masum olanlar da çocuklar. Onlar için kendi isteğimle gönüllü hekimlik yaptım. Çocukların sevgiye ya da herhangi bir sağlık ihtiyacına koşmaya çalıştım. Beni en çok etkileyenlerden biri de yine çocukların gerçek dünyadan uzak kalmış olması ve etrafındaki olaylara anlam yükleyememesi oldu. Ben her zaman onlarla iletişim kurup onlara şefkat göstermeye çalıştım. Onları motive ederek sağlıklı birey olabilmeleri için uğraştım. Hekimlik gerçekten çok kutsal bir meslek. Gerçekten yaptığımız işin bir tarifi yok. İnsanların hayatına dokunmak, onları mutlu etmek paha biçilemez bir duygu. İlerde de Afrika’da gönüllü çalışmak istiyorum” şeklinde konuştu.

“MEZUNLARIMIZI HER ZAMAN TAKİP EDİYORUZ”

14’üncü yıllarını kutladıkları için mutluluk duyduklarını ifade eden Ali Altınbaş, “Her yıl kuruluşumuzu kutluyoruz. Bu yıl da her yıl olduğu gibi farklı şeyler ekleyerek kutlamak istedik. Kurumumuzdan mezun olan yabancı veya Türk öğrencilerimizi aktif şekilde takip ediyoruz. Başarılı olmaları için kurum olarak elimizden ne gelirse destek veriyoruz. Bu sene de bunların arasında bir ödül töreni düzenleyelim dedik. Gelişip bu noktalara kadar geldiğimiz için oldukça gururluyuz” açıklamasını yaptı.

“6 BİN ÜNİVERSİTE ARASINDA 68’İNCİ SIRADAYIZ”

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan ise şunları söyledi:

“Pandemide öğrencilerimiz için her türlü tedbiri almıştık. Ayrıca pandemiye rağmen de üniversitemizin öğrenci sayısı hep arttı. Bugün 12 bin 500 civarındaki öğrencimiz eğitim görüyor. Üniversitemiz kuruluşunda; sıradan bir üniversite olmamayı, uluslararası anlamda bir yandan Türk öğrencilerin dört bir yandan gelen öğrencilerle okuma imkanına sahip olup hem yabancı dillerini geliştirebilecekleri hem de uluslararası ağa sahip olabilecekleri eğitim kurumu olması amaçlandı. Yani burası uluslararası mantıkla kuruldu. Bugün geldiğimiz noktada ise çok iyi. Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme kuruluşunun verilerine göre Altınbaş Üniversitesi Türkiye'de toplam öğrenci sayısına göre en fazla uluslararası öğrenci barındıran üniversite olmuştur. Dünyada da 6 bin üniversite arasında 68’inci sıradayız.”