Geri Dön
Eğitim YTÜ’de ‘Erasmus Days’ etkinliği gerçekleştirildi

YTÜ’de ‘Erasmus Days’ etkinliği gerçekleştirildi

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) Erasmus+ programı kapsamında gerçekleşen ‘YTÜ ErasmusDays’ etkinliği, uluslararası öğrencilerin katılımıyla renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte öğrencilere ve akademisyenlere Erasmus+ programı hakkında bilgi verilirken, kahve workshop’u ve ebru atölyeleri büyük ilgi gördü.

YTÜ’de ‘Erasmus Days’ etkinliği gerçekleştirildi

YTÜ ErasmusDays, bu yıl da farklı ülkelerden gelen öğrencilerin katılımıyla birlikte gerçekleştirildi. Avrupa'daki Erasmus sağlayıcılarla birlikte aynı anda düzenlenen ‘Erasmus Günleri’ kapsamında; gelen ve giden öğrencilerin yanı sıra programa ilgisi bulunan, bilgiye ihtiyaç duyan paydaşlara yönelik bir platform sunmayı amaç ediniyor. YTÜ ErasmusDays, katılımcılara akademik projelere nasıl dahil olabilecekleri konusunda rehberlik sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda bilgi ve deneyim paylaşımını da teşvik ediyor. Etkinlikte, katılımcılar hem gelen hem giden öğrencilerin çektikleri Erasmus fotoğraflarından oluşan sergiyi gezerken, çeşitli atölye çalışmalarına da katılma fırsatı yakaladılar. Aynı zamanda, öğrenci müzik kulübü dinletisi, karaoke ve jenga gibi alanlarda sosyalleşen katılımcılar, öğrenci kulübü stantları ve Erasmus+ projeleri stantlarında da deneyimlerini ve bilgilerini paylaşma fırsatı buldu. Erasmus program birimi standında ise katılımcılara program ile ilgili bilgilendirme ve sunum yapılarak gelen sorular yanıtlandırıldı. Etkinlikte, Türk kültürünü tanıtıcı kahve workshop’u ile geleneksel el sanatı olan ebru atölyesi stantları ise büyük ilgi topladı. 

“DÜNYA ÇAPINDA LİDERLİK İÇİN GEREKEN ADIMLARI ATMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİLİYORUZ” 

Yıldız Teknik Üniversitesi Erasmus Günleri etkinliği açılış konuşmasında, üniversite Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, uluslararası dünya vatandaşı olmanın önemine vurgu yaparak, şu sözleri dile getirdi: 

“ErasmusDays, uluslararası bir ortam ve burada Erasmus+ programıyla yurtdışından gelen veya gitmeyi düşünen öğrenciler bulunuyor. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin 112 yıllık kültürü tanımak isteyen öğrenciler bu program ile ülkemize geliyor. Bu durum, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin geldiği noktayı gösteriyor. Artık Türkiye'de lider olmakla yetinmek istemiyoruz aynı zamanda bölgesel öncülüğümüzle birlikte ve dünya çapında liderlik için gereken adımları atmamız gerektiğini biliyoruz. Hem bilimsel çalışmalarımızda hem de öğrenci hareketlerinde bu hedefe yönelik çalışmalar yıllardır devam ediyor. Erasmus+ programıyla en fazla öğrenci gönderen üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz. Bu, uluslararası dünya vatandaşı olma çabalarımızın bir göstergesidir. Dünyanın neresinde olursanız olun, yıldızlı yıldızlıyı görür, korur ve yüceltir.” 

RAKAMLARLA YTÜ ERASMUS 

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ), 2021 ve 2022 yıllarında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Değerlendirme Raporu'na göre, Erasmus+ programları kapsamında 700'den fazla Erasmus+ anlaşması ve yaklaşık 300 farklı üniversite partneri ile iş birliğini sürdürmektedir. YTÜ, 2023-2024 döneminde elde ettiği 1 milyon 500 bin Euro'yu aşan hibe desteği ile gerçekleştirilen Erasmus+ KA1 öğrenci ve personel değişimi projelerinde, yıllık 600'den fazla öğrenciyi ve personeli yurtdışına gönderme ve yaklaşık 200 uluslararası değişim programı öğrencisini üniversite kampüsünde ağırlamakta ve diğer 15 Erasmus projelerinde aldığı yaklaşık 1 Milyon Euro destekle başarılara imza atarak, uluslararası alanda önemli bir rol oynamaya devam etmektedir. 

Öte yandan Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye'de son 13 yıldır süregelen Erasmus+ projelerine katılım ve hibe desteğinde ilk 3’ü üniversite arasında yer alıyor. Çeşitli yıllarda Türkiye birincilikleri bulunan YTÜ, son iki yılın YÖK raporunda değişim programlarına en çok katılımcı sağlayan üniversite oldu.