Geri Dön
Ekonomi BAGİKAD girişimci ve girişimci adayı kadınlara destek oluyor

BAGİKAD girişimci ve girişimci adayı kadınlara destek oluyor

Girişimcilik alanında kadınlara yol göstermeyi ve işlerini büyütmeyi amaçlayan Bahçeşehir Girişimci Kadınlar Derneği, daha çok kadına adını duyurabilmek için İstanbul’da bir otelde Girişimci Kadın Zirvesi düzenledi. Kadınların kendi işini yaparken zorluk çekmemesi adına bu derneği kurduğunu söyleyen Ramile Durak, “Bahçeşehir Girişimci Kadınlar olarak birbirimize destek oluyoruz. Eğitimler düzenliyoruz, girişimci olmak isteyen, yeni iş yapmak isteyen, şirketini kurmak isteyen kadınlara eğitimler veriyoruz. Onların daha emin adımlarla başlamasına yardımcı oluyoruz” dedi.

BAGİKAD girişimci ve girişimci adayı kadınlara destek oluyor

Bahçeşehir Girişimci Kadınlar Derneği (BAGİKAD) çalışan veya çalışmayan kadınlara destek olmak, girişimcilik alanında onları yönlendirmek amacıyla 2019 yılında Ramile Durak tarafından Bahçeşehir’de bir platform olarak kuruldu. Daha sonra hızla büyüyen platform yine Durak tarafından 2021 yılında dernekleştirildi. Dernek, şu anda yaklaşık 300 kadına girişimcilik alanında yol gösteriyor. Onlardan ürün satın alarak, ücretsiz reklamlarını yaparak, network ve pazar ağlarını oluşturarak büyümelerini sağlıyor.  Derneğe İstanbul’daki bütün kadınlar katılabiliyor. BAGİKAD daha çok kadına adını duyurabilmek adına İstanbul’da bir otelde Girişimci Kadın Zirvesi düzenledi. Etkinlikte çok sayıda davetli yer aldı. BAGİKAD üyesi kadınlar dernek hakkında bilgi vererek katılımcılara işlerini nasıl büyüttüğünü anlattı. 

DURAK: BİRBİRİMİZE DESTEK OLUYORUZ 

Durak, “Kendimi Bahçeşehir’de nasıl anlatırım, nasıl tanıtırım diye ilk önce Bahçeşehir Girişimci Kadınlar Plaformu’nu kurduk. Daha sonra Bahçeşehir’in buna ihtiyacı olduğunu gördük. Bahçeşehir’deki tüm esnaf ve evinde iş yapan kadınlar bu platformda bir araya geldi. 1 ay sonra baktık ki 200-300 kadınla güçlerimizi birleştirmişiz. Ondan sonra neden dernek olmayalım dedim. Pandemi de fırsat olarak başvurumuzu yaptık ve dernek olduk. Şu anda Bahçeşehir Girişimci Kadınlar olarak birbirimize destek oluyoruz. Eğitimler düzenliyoruz, girişimci olmak, yeni iş yapmak isteyen, şirketini kurmak isteyen kadınlara eğitimler veriyoruz. Onların daha emin adımlarla başlamasına yardımcı oluyoruz. Şirket kurduğumda zorluk çektim ne yapacağımı kime ne soracağımı bilemiyordum. Bu derneği kurmamın nedeni diğer kadınlar zorluk çekmesin dyedir” diye konuştu. 

AYDEMİR: ÜCRETSİZ REKLAMLARINI YAPARAK DESTEK OLUYORUZ 

Bahçeşehir Girişimci Kadınlar Derneği'nin Başkanı Fatma Aydemir ise  “Derneğimiz 2019 yılında kadın platformu olarak Bahçeşehir’de kuruldu. Çalışan ve çalışmak isteyen kadınlarımızı bir araya getirerek hem kendilerini hem de firmalarını tanıtma fırsatı yarattık. Akabinde çok hızlı bir şekilde büyüyerek 2021 yılında Ramile Durak tarafından dernekleştirildi. Şu an 300 üyemiz var. Biz çalışan ve çalışmak isteyen kadına yönelik faaliyetler yapıyoruz. Şu anda ürün ya da hizmet satan kadınlardan ürün alarak destek oluyoruz. Ücretsiz reklamlarını yaparak destek oluyoruz. Bu şekilde network ve pazar ağlarını oluşturarak onların büyümesini sağlıyoruz. İstanbul’daki bütün kadınlar derneğimize katılabilir. Bir giriş ücretimiz ve aylık aidatlarımız mevcuttur” dedi. 

RODOPLU: EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİMDEN BİRİ BAGİKAD OLDU 

Derneğe üye olan ve kısa zamanda işini büyüten kadınlardan Zehra Rodoplu ise hikayesini şu şekilde anlattı: 

“İnstagram üzerinden pasta satma fikrini, gerçeğe dönüştürmek için çok fazla çaba, özveri ve zaman harcamak zorunda kaldım. Ayrıca yol boyunca da farklı türde zorluklarla karşılaştım. Tüm sorunları ve zorlukları çözmek için çok fazla zaman harcadım, özverili olmaya çalıştım, günlerce uyumadığım oldu ama çalışmayı ve üretmeyi hiçbir zaman bırakmadım. Her zaman işimin nasıl öne çıkacağını düşünmek, çok çalışmanın arkasından motivasyon oldu. Müşterilerimin güzel yorumları ve mesajları beni bu süreçte çok motive etti ve vazgeçmememi sağladı. Benim bu yolculuğumda en büyük destekçilerimden biri BAGİKAD oldu. Başta üye olarak girdiğim bu dernekte, ekibin bir parçası olarak devam ettiğim için ne kadar şanslı olduğumu söylemem gerekir. Emeklerinizin, çabalarınızın karşılığını almaya başladık. İşimiz daha bitmedi, hatta yeni başlıyoruz. Ancak birlikte başardıklarımız onlarca kadının hayatında fark yarattı. Kollarımızı sıvadık ve bu yolculuğa her zamankinden daha özverili bir şekilde devam ediyoruz."