Geri Dön
Ekonomi Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye teklifi Meclis'ten geçti

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye teklifi Meclis'ten geçti

TBMM Genel Kurulunda görüşülen ekonomiye ilişkin kanun teklifinin, çalışan emeklilere 5 bin TL verilmesini içeren 55'inci maddesi kabul edildi.

Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiye teklifi Meclis'ten geçti

Genel Kurul, TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ başkanlığında toplandı. MHP grubu adına konuşan grup başkan vekili Muhammed Levent Bülbül, terör örgütü PKK’yı, iş birlikçilerini ve hamiliğini yapanları şiddetle lanetlediklerini söyledi. Bülbül, "Mehmetler için, aslanlar için, büyük Türk milleti için şehadet yüce bir dilektir. Ne mutlu bize ki cami avlusunda, asker ocağında, düğünde dernekte, köyde şehirde, Anadolu'nun en ücra köşesinde, yangında, selde, depremde 'Allah devletimize zeval vermesin' diyen aziz bir milletimiz vardır; bu milletin adı da Türk milletidir. Türk milleti için yas yoktur, intikam vardır. Mazlumlar için, adalet için, huzur ve güvenlik için ve hatta vatansızların dahi aziz vatanda rahat yaşaması için şehit olan kahramanlarımıza sonsuz minnet ve şükran borçluyuz" dedi.

CHP'Lİ BAŞARIR: ALNIMIZ AÇIK BAŞIMIZ DİK

CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır ise milli mücadelede dünyaya meydan okumuş bir liderin partisinin milletvekilleri olduklarını söyleyerek, "Hiçbir zaman hiçbir tehditten, hiçbir zaman hiçbir hakaretten korkmadık, çekinmedik, bir milim eğilmedik, bir milim geriye gitmedik. Şunu herkes bilsin ki; Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehitlerimiz hepimizin, ülkemizin büyük bir acısı. Onlara bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Bölücü terör örgütü PKK'yı bir kez daha lanetliyorum, bunu bildirimizde de yayımladık. Aslında bugün bu konuları konuşmak istemiyordum; ama bu çatıda, bu parlamentoda hiçbir grubu, hiçbir milletvekilini kimse tehdit edemez. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. 85 milyonun, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, bu ülkenin üniter yapısını, bölünmez bütünlüğünü sonuna kadar savunuruz, bir santim toprağımız için de canımızı veririz. Ama biz, 81 vilayet, tüm ilçeler, tüm mahalleler; Osmaniye’den Edirne’ye, Edirne'den Trabzon’a bu sokakta korumasız emin adımlarla, kararlı adımlarla da hiç çekinmeden yürürüz. Bizim alnımız açık, başımız dik" ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ'Lİ GÜL: ALIM GÜCÜNÜ ARTIRACAK ÇALIŞMALARI YAPACAĞIZ

AK Parti Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül ise yoğun bütçe mesaisini dün tamamladıklarını hatırlatarak, "Bu bütçe bir yatırım bütçesi, bir kalkınma bütçesi, depremin yaralarını sarma bütçesi. İşçimizin, çiftçimizin, esnafımızın, öğrencimizin, gençlerin, kadınların bütçesi yani 85 milyon vatandaşımızın, insanımızın bütçesi" dedi. Gül, AK Parti'nin seçim beyannamesinde, kalkınma planında, orta vadeli programda hedeflerini ortaya koyduklarını söyleyerek, şöyle dedi:

"245 milyar dolar ihracatımızı 2028 yılında 400 milyar dolara çıkaracağız. 1,5 trilyon dolar olan milli gelir büyüklüğüne ulaşacağız. Kişi başı milli geliri 16 bin dolara çıkaracağız. Enflasyonu kademeli olarak tek haneye düşüreceğiz. Çiftçilerimize yeni istihdam alanları yaratacağız. Aile ve Gençlik Fonuyla gençlerimizin, kadınların yanında olmaya devam edeceğiz. Esnafımızın 9 bin olan prim gün sayılarını emeklilikte 7 bin 200’e düşüreceğiz. Çalışanlarımızın, emekçilerimizin, emeklilerimizin yanında olmaya yine devam edeceğiz. Bugün görüşeceğimiz kanunla beraber yaklaşık 5 milyon çalışan emeklimize de yine 5 bin lira ödeme yapılması öngörülmekte. Bunu da kanunlaştırıp, yine en kısa zamanda emeklilerimizin hesabına yatıracağız birkaç gün içerisinde. Esnaf, Bağ-Kur emeklileri başta olmak üzere çalışan emeklilerimiz bu anlamda kapsama dahil edilecek. İşçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun alım gücünü artıracak çalışmaları yine sürdüreceğiz, enflasyona ezdirmemek üzere çalışmalarımızı başarıyla tamamlayacağız."

KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda görüşülen ekonomiye ilişkin kanun teklifinin, çalışan emeklilere 5 bin TL verilmesini içeren 55'inci maddesi kabul edildi.