Geri Dön
Ekonomi Elektrikli motosiklet Goe, İstanbul Fuar Merkezi’nde görücüye çıktı

Elektrikli motosiklet Goe, İstanbul Fuar Merkezi’nde görücüye çıktı

Elektrikli Motosiklet markası Goe, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Motobike Fuarı’nda ilk defa ilgilileri ile buluştu. 4 farklı modeli bulunan elektrikli motosiklet, 30 Nisan’a kadar fuarda ziyaretçilerini bekliyor. 'Go on Eco’ vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Goe Genel Müdürü Hakkı Azim “Elektrikli motosikletlerimiz taşınabilir ve istediğiniz yerde şarj edilebilir özelliğine sahip. Motosikletinizi herhangi bir şarj istasyonuna takmak zorunda kalmıyorsunuz; kafelerde, iş yerlerinde, evde kısacası nerede isterseniz orada şarj etme özgürlüğü sunuyoruz” dedi.

Sürdürülebilir gelecek için tasarlanan Goe, 27-30 Nisan tarihlerinde Motobike Fuarı 9’uncu Hall standında ilk defa motosiklet tutkunlarının karşısına çıktı. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre farklı hız seçenekleri sunduklarını belirten Goe Genel Müdürü Azim ürettikleri elektrikli motosiklet ile karbon ayak izini azaltmayı, sessiz ve titreşimsiz sürüşü sayesinde ise şehir içi trafik sıkıntısını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.  

 “MOTOSİKLETLERİN BATARYALARI TAŞINABİLİR VE 9 KİLO AĞIRLIĞINDA”

Goe markasını tasarlarken yenilikçi ve sürdürülebilir olmasına önem verdiklerinin altını çizen Azim, “Çevre dostu ve yeni nesil motosikletler üreterek sürdürülebilirliğe destek olmak istiyoruz. Elektrikli motosikletlerin çevreye etkisinde karbon emisyonlarının azalması, daha az hava ve daha az su kirliliği gibi 3 farklı ana faktör söz konusudur. Elektrikli motosikletlerimiz taşınabilir ve istediğiniz yerde şarj edilebilir özelliğe sahip. Motosikletinizi gidip herhangi bir şarj istasyonuna takmak zorunda kalmıyorsunuz; kafelerde, iş yerlerinde, evde kısacası nerede isterseniz orada şarj etme özgürlüğü sunuyoruz. Motosikletlerin bataryaları taşınabilir ve 9 kilo ağırlığında. Bataryaların tükenme süresi ise kullandığınız menzille ve hızla alakalı değişkenlik gösteriyor. Genelde 70 kilometrelik, 4 saatlik şarj süresiyle menzil sağlıyoruz. Araçlarımız, mikro mobilete gibi araçlar değil, bunlar plakayla tescillenmiş ürünler. O yüzden motosiklet ehliyeti zorunluluğu olmamakla mutlaka bir ehliyetiniz olması gerekiyor; Yani B sınıfı bir ehliyetle Goe’yi kullanabilirsiniz” şeklinde konuştu.  

“2025 YILINDA GOE MARKALI OTOMOBİLLERİ PİYASADA GÖREBİLİYOR OLACAĞIZ”

Goe’nin sadece elektrikli motosiklet ile sınırlı kalmayacağının altını çizen Azim, konuyla ilgili şöyle konuştu:

“Goe, Çetur Çelebi Turizm’in markalarından biri. Togg’un da gelmesiyle elektrikli araç dünyasının şaha kalması ile bu konuda öncü olmaya karar verdik. Goe ile sürdürülebilir yaşamı destekleyecek bir marka yaratmaya karar verdik. Şu anda pazara 4 modelle giriş yapmış olsak dahi bu yılın sonuna kadar 2 spor model daha getirmeyi planlıyoruz. Motosikletimiz, giriş ve daha profesyonel seviyelerde olmak üzere her tarzda ve bütçeye uygun bir şekilde tasarlandı. Modellerimizde bataryalar genelde aynı özellikte. Araçlarımıza, B sınıfı ehliyetle kullanılacağı için hız limitleri konulmuş durumda. Goe araçlarımızı 45 kilometre ile sabitlenmiş ve 45 kilometrenin üzerindeki motosikletler olarak ayırıyoruz.  Onun dışında tamamen tasarımsal olarak farklar mevcut. Motosiklet üretimimizi bir adım ileriye götürüp 2024 ajandamızda elektrikli otomobil üretmek de yer alacak. Bununla ilgili detayları 2024 yılının ortalarına doğru açıklıyor olacağız. Fakat 2025 yılında Goe markalı otomobilleri piyasada görebiliyor olacağız.”

“YENİ BİR MARKAYIZ O YÜZDEN ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ TÜRKİYE PAZARI”

Goe Pazarlama Müdürü Dilek Demirtaş ise gelecek vizyonları ile ilgili “Sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak için günümüz dünyasında her şey çevre dostu olmak adına elektrikli dünyaya doğru yol alıyor. Biz de ürünlerimiz ve markamız ile bu dünyaya adım attık. İleride Türkiye pazarına daha farklı modeller sokmayı hedefliyoruz. İlerleyen süreçlerde elektrikli otomobil de pazara sokacağız. Çok yeni bir markayız o yüzden öncelikli hedefimiz Türkiye pazarı. Sonraki amacımız ise Avrupa pazarında ilerlemek ve yol almak. Tüm ilgililer ile 27-30 Nisan tarihlerinde motobike fuarında buluşuyoruz. Buraya gelecek kişiler Goe markası ile ilk kez tanışıyor. Çok fazla talep alıyoruz, Goe birçok ilgili ile burada buluşuyor. Şu an için net bir bayi ağımız olmamakla hedefimiz bu yıl sonuna kadar 30 yetkili satıcı noktasına ulaşmak. Şu an talepleri değerlendiriyoruz, kısa bir süre sonra bizi Türkiye’nin farklı noktalarında görebileceksiniz” ifadelerini kullandı.  

 “MOTOSİKLET, OTOMOBİL PAZARINA GÖRE 4’TE 3 ORANINDA BİR GELİŞİM KAYDETTİ”

Demirtaş sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin her yerinde motosiklet pazarına ilgi çok arttı. Geçen seneki verilere baktığımızda motosiklet, otomobil pazarına göre 4’te 3 oranında bir gelişim kaydetti. Motosiklet pazarı eskiden daha yavaş ilerlerken şu an hem çevre dostu hem bütçe dostu hem de trafiğe çözüm olmasıyla ilgi çok daha artmış durumda. İki teker olgusunda ilginin artması, bütçe anlamında da elektrikli motosikletlere olan ilgi de çok fazla artıyor. Biz bu ilgiden çok memnun oluyoruz, burada ilgilileri görmek gayet keyifli, sizleri de buraya bekliyoruz.”

“LED ÖN FAR VE LCD GÖSTERGE PANELİ İLE SÜRÜŞ KONFORUNU MAKSİMUM SEVİYEYE TAŞIR”

Goe marka motosikletler için şirketten yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgilere yer verildi:

Fuar aracılığı ile sizlerle tanıştırırken 4 farklı seçenek sayesinde motosiklet ehliyetine ihtiyaç olmadan da sürüş keyfini yaşama imkânı sunduğunu sizlerle paylaşmak isteriz. Goe marka motosikletler, akıllı teknoloji ile donatılmıştır. LED ön far ve LCD gösterge paneli ile sürüş konforunu maksimum seviyeye taşır. LG marka bataryası hızlı sarj özelliğinin yanında her bireyin taşıyabileceği bir ağırlığa sahiptir. Böylelikle gittiğiniz her yerde bataryanızı rahatlıkla şarj etme olanağı tanır. Goe, sürdürülebilir bir gelecek için tasarlanmıştır. Bosch marka elektrikli motoru sayesinde, karbon ayak izimizi azaltmamıza yardımcı olurken, sessiz ve titreşimsiz sürüşü sayesinde şehir içi trafik sıkıntısını da sizin için ortadan kaldırır. Her anlamda bütçe dostu olan Goe, ekstra bir bakım gerektirmez.”