Geri Dön
Ekonomi Kahve kavurma makinesi ile 'yılın en iyi tasarım ödülü'nü aldılar

Kahve kavurma makinesi ile 'yılın en iyi tasarım ödülü'nü aldılar

İzmir merkezli olan Garanti Değirmenleri, İtalya'da düzenlenen World of Coffee 2022 Milan fuarında FOCHA kahve kavurma makinesi Nitelik Kahve Birliği (Specialty Coffee Association) tarafından kavurma ve ekipmanlar dalında 'Yılın En İyi Ürünü' olarak seçildi.

Kahve kavurma makinesi ile 'yılın en iyi tasarım ödülü'nü aldılar

Kahve sektöründe 70 yıllık tecrübeye sahip olan Garanti Değirmenleri firmasının üçüncü nesil yöneticileri, Sinem Umsu ve Can Umsu ödülü Türkiye'ye ilk kez getirmenin onurunu yaşadıklarını belirterek "Geleneksel yapımızı, çağımızın iş dinamiklerine göre dönüştürüyoruz. Yaptığımız çalışmaların ödüllendirilmesi bizleri daha da motive ediyor. Alanımızda daha iyisini yapmaya bizi teşvik ediyor" dedi.

YENİ BİR TASARIM DİLİ

Fuar deneyimi ve ödül sürecini değerlendiren Sinem Umsu, şunları söyledi:

"Kahve, çeşitli form ve mekan değiştirmesine rağmen varlığını koruyan ve potansiyelini ortaya koyan güçlü bir ürün olarak hayatımızda yer almaktadır. Kahve sektöründe 70 yıllık deneyime sahip firmamız, kahvenin gücünden ilham alarak, geleneksel formun kalıplarını, yeni bir tasarım dili ve endüstriyel yaklaşımla kırmıştır. Özellikle nitelikli kahve kavurma ustalarının, çekirdekten mekana tüm ihtiyaçlarını FOCHA ile cevaplamayı hedeflemiştir. Modern kavurma tekniklerinin uygulanmasına imkan tanımak için bir konsept proje olarak ele alınan FOCHA, Türk kahve makine üreticilerinin sahip olduğu geleneksel tasarım çizgisinden ayrıştırılan, sert-katı geometrik formdan daha çok organik formda olan tasarım, kullanımda kolaylığı, rengi ve yapısıyla endüstriyel üründeki saflığı (pürist) temsil eder. Bu alanda yeni bir süreç başlatmak harika bir değer."

ÖDÜLÜ ALAN İLK TÜRK FİRMASI GURURU

Dünyanın en büyük kahve odaklı organizasyonu olan World of Coffee fuarında iki yıl aradan sonra bulunmanın çok büyük bir mutluluk olduğunu belirten Can Umsu ise "Pandemi sürecinde ara verilen organizasyonda, endüstri çözümleri ve marka kimliğimiz için neler yapabiliriz cevabını FOCHA ile vermeye çalıştık. Nitelikli Kahve Birliği (SCA) tarafından organize edilen fuarda, ürünümüzün tanıtımını gerçekleştirmiş olmak ve yarışmada kavurma alanında yılın en iyi ürünü ödülü ile dönmek büyük mutluluk. Bu ödülü alan ilk Türk üretici olmak ise ayrı bir gurur. Müşteri odaklı çözümler sunacağımız yeni projelerimiz üzerinde de çalışmaya başladık. Aynı heyecanı 2023 ve 2024 yıllarında da sizlerle paylaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu.