Geri Dön
Ekonomi "Kasko sigortasının ek teminatlarla genişletilmesi avantaj sağlıyor"

"Kasko sigortasının ek teminatlarla genişletilmesi avantaj sağlıyor"

Dijital sigorta platformu sigortaladım.com, araç sahiplerinin araçlarını maddi olarak güvenceye almak üzere tasarlanmış kasko sigortasına yönelik bilgilendirme yaptı. Açıklamada, "Trafikteki çeşitli senaryolarda koruma sağlıyor. Bununla birlikte, hayatın bilinmezliklerle dolu ve trafik de bu bilinmezliklerin en yoğun kapsamlarından biridir. Kasko poliçesinin kapsamı temel ve ana teminatlara göre şekilleniyor. Kasko sigortasında, genişletilerek ek olarak alınabilecek pek kapsamlı mevcut. Kaskonun kapsamı genişledikçe daha daha fazla prim ödemesinin ihtiyacına göre performansına göre özellikleri nedeniyle buna değer olduğu da bilinmiyordu.

"Kasko sigortasının ek teminatlarla genişletilmesi avantaj sağlıyor"

 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Temel ya da ana teminatlar, kaskonun korunmasının sağlanmasını sağlar. Bu ana teminatlar en sık koşullara karşı koruma sağlar ve genel olarak tüm sigorta kesintilerinde ayrılmaz. Kaskonun ana teminatları arasında yer çarpma, çarpma yanma ve yaralanma teminatları ile aracınızı beklenmedik masraflar ile güvence Kasko sigortası ile araç hasarları, çalıştırma, büyütme gibi geniş alanlı geniş olaylara karşı araçta saklanan hasarların dertte olması gerekmez.Kasko korumasında, genişletilerek ek olarak alınabilecek pek çok teminat bulunmaktadır. Kaskonunun kapsamı genişledikçe daha fazla prim ödemesi de ihtiyaç duyulan ürüne göre ürün özellikleri nedeniyle buna değer olduğu da bilinmiyor. Örneğin hem aracın dışında yer alması hem de kırılgan bir yapıya sahip olması açısından camlar, en sık hasarın görülmesidir. Bu nedenle kaskolarda ek cam teminatı, en çok tercih edilenlerden biridir. Fazlasıyla bazı seçeneklerin araçları için tercih ettikleri özel camlar da kasko ile güvence” ile alınabiliyor.

Başka bir örneği, kasko ile bilgilerin kendini de güvence altına alabilmesidir. Böylece kişinin, ailesinin veya sevdiklerinin maddi olarak zor durumda kalmasını önleyebilir. Ferdi kaza sigortasıyla bir kaza sonucu malulen çalışamayacak duruma gelinmesi ya da vefat edilmesi durumunda yakınlara tazminat ödemesi yapılır. Aynı şekilde yaralanma, tedavi masrafları da karşılanabilir. Diğer genel trafik kazalarının her zaman büyük hasarlara yol açtığı da biliniyor. Bu nedenle bazı kaskolarda araçta bulunan küçük parçalar ya da göçüklere karşı mini onarım garantisi mevcut. Bu teminat ile mini hasarlar ücretsiz olarak yaptırılabiliyor.

Araçlar için ek teminat ile ayrıntılar için de faturası olması durumunda teminat olarak alınabiliyor. Bu sayede herhangi bir zarar görmesi durumunda araç için ek olarak bu aksesuarlara ekstra bir maliyet çıkmadan ödeme yapma imkanına sahip olunuyor. Aracının hasar gören canlıların beyinlerine yönelik olarak kaskonun hasarını karşılayıp karşılaması geliyor. Eğer hasar bir doğal afet ise, kaza ya da sonuç sonuç çıkmazsa, bu sorunun cevabının, kasko poliçesinde belirtilen ek teminatlara bağlı olarak değiştirilmeli unutulmamalı. Çünkü kasko, ek teminatlar ile özelleştirmeli ve güvence kapsamında alınan durumların sayıları ihtiyaca göre artırılmalıdır.

Trafik kazaları sadece kendi aracınıza değil, karşı tarafa ait araca da zarar verebiliyor. Kasko poliçesinde İhtiyari Mali Mesuliyet (IMM) sigortası ile karşı taraf için de seçebileceğiniz risklere karşı kendinizin güvencesini alıyorsunuz. Kasko sigortasında İhtiyari Mali Mesuliyet limitlerini varsa, kasko sigortası fiyatlarında da artış yaşandı. Bu nedenle kasko poliçesinde düşük İhtiyari Mali Mesuliyet teminatı alarak ek paketle karşı taraf güvencesi belgesi alabiliyor aynı zamanda karşılaşılacak Fiyatlara karşı da sigortalıların önlem alınmasını sağlıyor."