Geri Dön
Ekonomi Tostçu Mahmut lezzeti, 17 şubede lezzet severlerle buluşuyor

Tostçu Mahmut lezzeti, 17 şubede lezzet severlerle buluşuyor

ADANA’da 1973 yılından bu yana ‘Tostçu Mahmut’ markasıyla meşhur olan ‘Adana Tostu’, Van’dan İstanbul’a 17 şubede lezzet severlere sunuluyor. Yurt dışına şube açmaya hazırlanan Tostçu Mahmut’un Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca, “Bu lezzet Türkiye’ye yayıldığı gibi artık ülke sınırlarını da aşıyor. Artık Adana, kendine has tostuyla da bilinecek” dedi.  

Tostçu Mahmut lezzeti, 17 şubede lezzet severlerle buluşuyor

​Kebabı, şalgamı ve şırdanıyla meşhur Adana’da, 1973 yılında son kalan parasıyla aldığı seyyar tezgahta tost yapan Mahmut Kurt’un bu lezzeti, geçtiğimiz yıl trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu Anıl Kurt tüm Türkiye’ye yayıldı. Sacda pişirilen sucuk, yumurta, domates baharatla harmanlanıp, somun ekmekle buluştuktan sonra ütüyle preslenip lezzet severlere sunuluyor. Geçmişte seyyar tezgahta Adanalılara sunulan meşhur tost, ‘Tostçu Mahmut’ markasıyla şimdi 17 şube 400 çalışanla Türkiye’nin dört bir köşesinde servis ediliyor. Tostçu Mahmut Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Karaca’nın ‘Adana Tostu’ olarak adlandırdığı lezzet, şehir dışından gelenlerin ilgi odağı haline geldi.

 'BU LEZZET ÜLKE SINIRLARINI AŞIYOR'

 Yurt dışına açılmaya hazırlandıklarını kaydeden Karaca, Irak, Almanya, Fransa ve Belçika’da 13 şube daha açacaklarını belirterek, “51 yıl öncesinden gelen bu lezzetli geleneği sürdürmek, ‘Adana tostunu’ yaşatmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Adana tostu kendine özgü yöntemlerle yapılıyor. Malzemeler sacda pişirildikten sonra yöreye özgü somun ekmeğin arasına konuluyor. Ütüleme yöntemiyle preslenip, sunuluyor. Bu lezzet Türkiye’ye yayıldığı gibi artık ülke sınırlarını da aşıyor” diye konuştu.

 'ADANA, KENDİNE HAS TOSTUYLA DA BİLİNECEK'

 Tostçu Mahmut’un müşterisinin yüzde 80’inin şehir dışından geldiğini kaydeden Karaca, “Birçok lezzete ev sahipliği yapan Adana bir gastronomi şehri. Ama kentimiz artık sadece kebap, şalgam ve şırdan ile anılmayacak. Artık Adana, kendine has tostuyla da bilinecek. Artık biz, bu lezzetten vazgeçemeyenlerin ayağına gitmek istedik ve ülkenin her köşesine şube açtık. Tabi farklı markalar da Adana tostunu yapmaya başladı. Bu durum, mucidi olduğumuz tostun yayılmasına katkı sağladığı için bizi mutlu ediyor” dedi.

 MÜŞTERİLERİN YÜZDE 80'İ ŞEHİR DIŞINDAN

 Adana tostunu yemek için İstanbul’dan gelen Sevilay Akkurt, “İnternet üzerinden Tostçu Mahmut’u duyuyorduk. Merak ettik ve tatilimizi değerlendirmek istedik. Kesinlikle denemeye değer bir lezzet. Yapılışını izlemek bile ayrı bir keyifti. Kesinlikle herkese tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 Kayseri’den gelen Mesut Öztürk ise, “Tostçu Mahmut’u çok methettiler, biz de kalktık geldik. İlk defa bu malzemeleri, bu yöntemle pişirilirken gördüm. İnanılmaz lezzetli bir tost. Herkese bu lezzeti denemesini tavsiye ediyorum” dedi.