Geri Dön
Ekonomi Türk İlaç markası Alman üretici markasıyla anlaşma safhasında olduğunu duyurdu

Türk İlaç markası Alman üretici markasıyla anlaşma safhasında olduğunu duyurdu

TBY Holding iştiraklarından Kaiser İlaç, lisans haklarını buluş sahipleri Erdal Can Alkoçlar ve Metehan Yeşil’den aldıkları dokuz adet formülasyonu Avrupa raflarına koymak üzere Alman üretici Plantafood Medical GmbH ile anlaşma safhasında olduklarını duyurdu.

Türk İlaç markası Alman üretici markasıyla anlaşma safhasında olduğunu duyurdu

Toplam 40 besin takviyesi ve GBTÜ ( Herbal Medicinal Product ) muadili formülasyonu 2023 sonuna kadar Avrupa raflarına koyma vizyonu çerçevesinde emin adımlarla ilerlediklerini belirten Kaiser İlaç CEO'su Ömer Akkaş, "İlgili formulasyonlardan GBTÜ muadil ürünlerimizin tamamını Alman geri ödeme sistemine tanımlatmayı hedefliyoruz. Konuyla ilgili buluş sahipleri Erdal Can Alkoçlar ve Metehan Yeşil ile görüşme halindeyiz” diye konuştu.

“ÖNLEYİCİ HEKİMLİK KONSEPTİNDE GELİŞTİRİLMİŞ ÜRÜNLER OLACAK”

İlgili formülasyonların Avrupa Birliği'nde piyasaya sürülecek ilk Türk patentlerinden doğan buluşlar olduğunu söyleyen Akkaş, "Daha önce grubumuzun Bosna Hersek'e bir teknoloji transfer çalışması olmuştu fakat tüm Avrupa Birliği'nde ruhsatlanmış olacak formüllerimiz ilk Türk patentli olarak Avrupa'ya açılmış biyosötik ve önleyici hekimlik konseptinde geliştirilmiş ürünler olacak. Bu da bize büyük gurur veriyor" dedi.