Geri Dön
Ekonomi Türkiye’nin yeni kripto para borsası: OKX TR

Türkiye’nin yeni kripto para borsası: OKX TR

Küresel teknoloji şirketi ve kripto para borsası OKX, Türkiye’nin yeni ve güvenilir yerel kripto para platformu OKX TR’yi bugün kullanıma sundu. Türkiye kripto pazarına girişi ‘muazzam bir kilometre taşı’ olarak nitelendiren OKX Başkanı Hong Fang, şeffaflığa ve güvenilirliğe dikkat çekerken OKX TR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çamır ise büyük banka ortaklarıyla Türk Lirası işlem yapma hizmetinin yanı sıra ‘çok farklı, rakibi olmayan ve en eşsiz komisyon oranları’ sunacaklarını vurguladı.

Türkiye’nin yeni kripto para borsası: OKX TR

 

Web3 ekosisteminin geleceğini inşa etmede öncü rol oynayan küresel teknoloji şirketi ve kripto para borsası OKX, bugünkü basın toplantısıyla yerel kripto para platformu OKX TR’yi Türkiye’de resmen kullanıma sunduğunu duyurdu. Toplantıda konuşan global OKX Başkanı Hong Fang, Türkiye pazarına girişi geçen yıl duyurduklarını, OKX TR’yi kullanıma sunmak için platformu 294 gün boyunca yerel yasa ve düzenlemelerle uyumlu hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Şeffaflık ve güvenlik taahhüdüne sadık kalarak her ay Rezerv Kanıtı raporlamasını yaptıklarını ifade eden OKX Başkanı Hong Fang, en son 16’ncı Rezerv Kanıtı raporunun yayımlandığını belirtti.

KULLANICILARIN BİLİNÇLİ FİNANSAL KARARLAR VERMESİ ÖNEMLİ

Türkiye’deki kullanıcıların dijital varlıklara yönelirken bilinçli karar vermesinin kendileri için önemine dikkat çeken Fang, “Yerel topluluğun ve ekosistemin bir parçası olmak bizim için önemli. Bireyleri kripto finansmanı konusunda bilinçlendirmeye yardımcı olmak için yerel ortaklarla işbirliği yapmak istiyoruz. Kişisel olarak bireysel finans eğitimi konusunda çok tutkuluyum. Eğitim ve bilgi güçtür. Bunlarla birlikte kişi kendisi için daha bilinçli karar verebilir. Bu yüzden bu konuyu çok ciddiye alıyoruz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK BANKALARLA ORTAKLIKLA TÜRK LİRASI İŞLEM ÖZELLİĞİ

OKX TR’de kullanıcıların, Fibabanka, VakıfBank, Ziraat Bankası, İş Bankası, Şekerbank ve Türkiye Finans gibi bankacılık ortakları aracılığıyla, doğrudan Türk Lirası yatırma-çekme işlemleri de dâhil olmak üzere yerelleştirilmiş özelliklere erişim sağlayacağı belirtildi. USDT/TRY, BTC/TRY ve ETH/TRY de dâhil olmak üzere yaygın kripto para çiftlerinde işlem yapılabileceği ve OKX’in Türkiye’de non-custodial (gözetimsiz) bir Web3 cüzdanı olan OKX Web3 Cüzdan’ı da kullanıma sunulacağı kaydedildi. Çok Taraflı Hesaplama (MPC) teknolojisine ve Hesap Soyutlama (AA) özelliklerine sahip ilk cüzdan olan OKX Web3 Cüzdan ile kullanıcılar, kendi varlıkları üzerinde tam kontrol sağlayabileceği ayrıca vurgulandı.

ÇOK FARKLI, RAKİBİ OLMAYAN VE EN EŞSİZ KOMİSYON ORANLARINI

OKX’in dünyada birçok ülkede çok fazla kullanıcısı olduğunun ve çok benimsendiğin altını çizen OKX TR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çamır, “Bu noktaya gelmemizdeki en önemli unsur, kullanıcı kolaylığına sahip ve kullanıcıların çok kolay eriştiği bir platform olmamızdır” diyerek 7/24 müşteri desteğini ifade etti. Çamır konuşmasında ayrıca şu ifadelere yer verdi;

“Özellikle Türkiye’de kullanıcılarımızın beklentilerini çok iyi biliyoruz. Bir grup kullanıcımızın özellikle ödenen komisyonlar konusunda çok hassas olduğunu biliyoruz. O sebeple çok farklı, rakibi olmayan ve en eşsiz komisyon oranlarını kullanıcılarımıza sunuyor olacağız. Ve Türk Lirasıyla işlem yapılabilme kolaylığını da sunuyor olacağız.”

TARAFTAR ODAKLI İŞBİRLİĞİ FIRSATLARI

İngiltere Premier Ligi şampiyonu Manchester City FC, McLaren Formula 1, olimpiyat madalyalı Scotty James ve F1 pilotu Daniel Ricciardo gibi üst düzey ortaklıklara sahip olan OKX, taraftar odaklı yeni iş birliği fırsatlarıyla taraftar deneyimini üst düzeye çıkarmayı amaçlıyor. İşbirlikleri fırsatları hakkında bilgi veren OKX TR Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çamır, “Açıkçası yaptığınız işe inandığınız vakit onu çok kıymetli işbirlikleriyle anlatmak istiyorsunuz. Manchester City FC, McLaren malum alanlarında çok önde gelen markalar, çok kıymetli markalar. İnsanların çok sevdiği inandığı markalar, bizim markamız gibi. O yüzden globalde yaptığımız bu işbirliklerinin benzerlerini yakın zamanda Türkiye’de yapabilmeyi istiyoruz, bu konuda çalışıyoruz” dedi.

‘OPERASYONUMUZU KURARKEN BANKALARI ÖRNEK ALDIK’

OKX TR Yönetim Kurulu Başkanı Çamır, Türkiye pazarına girişte şeffaflık, güven ve sorumluluk alma konusunda çok çalıştıklarını belirterek “OKX, burada uzun süre kalma ve kullanıcılarına hizmet etmek için var” diyerek kendileri için en önemli konunun ‘kullanıcıların güveni’ olduğun altını çizdi. Çamır, yerel operasyonlarında perspektifleri hakkında bilgi vererek “Biz Türkiye’de yapımızı kurarken, organizasyonumuzu inşaa ederken esasında regüle kurumları, özellikle bankaları örnek alıyoruz” dedi.