Geri Dön
Ekonomi ZERAY, halka arz için Sermaye Piyasa Kurulu’na başvurdu

ZERAY, halka arz için Sermaye Piyasa Kurulu’na başvurdu

ZERAY, gayrimenkul yatırım ortaklığına (GYO) dönüşmek için Sermaye Piyasa Kurulu’na (SPK) başvuruda bulundu. SPK’nın alacağı karar sonrasında halka arz olmak için hızlı bir şekilde çalışmalarını yürüteceklerini söyleyen ZERAY’ın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, “Kuruluşumuzdan bugüne, olağanüstü bir gayret ve halkımıza olan inançla Türkiye’nin en büyük konut üreticilerinden biri olmayı başardık. ZERAY’ı kurduğum ilk günden bugüne kadar aklımda ve kalbimde taşıdığım, zamanla tüm ekibimizin ortak inancı haline dönüşmüş bir hayalimiz var. 1 milyon markalı konut üretmek ve bu evleri sahipleriyle buluşturmayı hedefliyoruz” dedi.

ZERAY, halka arz için Sermaye Piyasa Kurulu’na başvurdu

ZERAY, halka arz için Sermaye Piyasa Kurulu’na başvurduğunu duyurdu. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan ZERAY’ın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, “Gücümüzü, bizden konut almış ve bize komşu olmuş binlerce sakinimizden alıyoruz. Halen onların desteği ve referansları ile büyüyoruz. Karşılıklı güven anlayışımız var. GYO dönüşümü sonrası bu güçlü ilişkiyi Türkiye geneline yaymış olacağız. Türkiye’mizin güvenli ve sağlıklı konut geleceğini ömrü bizden uzun, kalıcı, net bir kurum kültürüyle yönetilen ve denetlenen inşaat şirketleri ile inşa edebiliriz. ZERAY da bu şirketlerden biri hatta lideri olacak” diye konuştu.

BİRÇOK YENİ PROJE ZERAY GYO PORTFÖYÜNDE OLACAK

Zeki Zeray konuya ilişkin açıklamasının devamında şöyle konuştu:

"Bir inşaat şirketi projeleri kadar güçlüdür. ZERAY’ın en büyük yeteneği, sıra dışı projeleri hızlı bir şekilde geliştirip portföyüne ekleyebilmesidir. İşte bu noktada GYO dönüşümü ile birlikte, pek çok nitelikli yeni projeyi portföyümüze ekleyeceğiz. Üretilen sermayeyi marka değeri yüksek yeni yatırımlarına dönüştüreceğiz. Akılla ve bilimin ışığında genişlettiğimiz porföy ile şirket değerimizi katlayacağız. ZERAY GYO olarak bu süreci yönetirken hem yatırımcılarımıza hem de konut sattığımız sakinlerimize kazandırarak kazancımızı paylaşacağız.”

Zeki Zeray, halka açık bir GYO olarak faaliyet göstermenin farklı kazanımları olacağını da belirterek, “Malum, gayrimenkul sahibi olmak zorlaştı. Ancak gayrimenkule yatırım yapamayan bir yatırımcının da gayrimenkul yatırım ortaklığı hissesi alarak, gayrimenkul yatırımı yapması mümkün. ZERAY GYO olarak bu görevi de yerine getirmeyi hedefliyoruz. Gayrimenkul konusunda muazzam bir tecrübemiz ve bilgi birikimimiz var. Kitlesel üretim becerimizle hem satın alırken hem de satarken kazanan bir yapıyız. Bu birikimi yatırımcılarımızla paylaşacağız. GYO dönüşüm süreci bizim için bir sermaye artırımı ve akabinde yeni yatırımlar demektir. Gelirimizi tamamen şirket bünyesinde ve yatırım amaçlı kullanacağız. Yeni gayrimenkul yatırımlarımız olacak. Fonlarımızın bir kısmını da kat karşılığı al-sat paylaşımı projelerinde kullanmak üzere bu alana entegre edeceğiz. Başta Doğu Marmara ve Ankara olmak üzere, Türkiye’yi çok iyi tanıyan bir şirketiz. Hangi bölgeye ne oranda yatırım yapılması gerektiğini çok iyi biliyoruz. Proje geliştirme becerimiz Avrupa standartlarının ötesinde. Zaten bu konuda ülke olarak da iyi bir noktadayız. Önceliğimiz daima Türkiye, yani ülkemiz olacak. Diğer yandan yatırım geliştirme arayışımıza Avrupa’da da devam ediyoruz. Almanya’da, özellikle Frankfurt çevresinde arsa alımı ve proje geliştirme için görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Birikimimizi halkımızla paylaşmak ve halkımızın ZERAY’a katılımıyla yine halkımız için üretmek bizim en büyük arzumuzdur.”

 Bugüne kadar 50’yi aşkın projeyi eksiksiz tamamlayan ZERAY, GYO dönüşüm başvuru onayının ardından halka arzını gerçekleştirecek ve Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayacak.