Diyarbakır’da yüksek kesimlerde kar, merkezde karla karışık yağmur etkili oldu
Diyarbakır’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı, kent merkezinde ise karla karışık yağmur etkili oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından, kentin yüksek kesimlerinde gece saatlerinden itibaren kar yağışı, kent merkezinde ise karla karışık yağmur etkili oldu. Özellikle yüksek rakımlı kırsal mahallelerde kar yağışıyla birlikte beyaz örtü oluştu. Karla mücadele ekipleri ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma başlattı.

Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü, etkisini sürdüren kar yağışlarının yarın akşam saatlerine kadar devam edeceğini açıkladı. Açıklamaya göre kar yağışı, Siirt’te Baykan, Şirvan, Eruh ve Pervari ilçelerinde, Şırnak’ta merkez, Silopi, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde, Batman’ın kuzeyinde ise Sason ve Kozluk ilçelerinde kuvvetli (10–20 santimetre), yer yer yoğun (20 santimetre üzeri) olacak. Ayrıca buzlanma ve don, ulaşımda aksamalar, tipi ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

HAMİLE KADIN İÇİN YOL AÇILDI
Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Kırsal Akçesir Mahallesi’nde öğlen saatlerinde rahatsızlanan hamile kadın ihbarına giden ambulans, karda mahsur kaldı. Durumun bildirilmesi üzerine Kulp Belediyesi ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekiplerinin ortak çalışmasıyla yol açıldı. Sağlık ekiplerinin ulaştığı kadın ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye götürülerek tedaviye alındı.














