Hatay’da sağanak nedeniyle otoyol çöktü, yolları su bastı, denizde hortum çıktı
Hatay’ın Payas ilçesinde sağanak sonrası yaşanan sel nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Trafikteki bazı araçlar su içinde kaldı. Toprakkale-İskenderun Otoyolu'nda oluşan heyelan nedeniyle yol çöktü. İskenderun ilçesinde ise açıklarda hortum oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısının ardından kentin kıyı ilçelerinde sabaha karşı sağanak etkili oldu. Payas ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı. Yağışa hazırlıksız yakalanan sürücüler de zor anlar yaşadı.

Bazı araçlar, yola dolan suyun içinde kaldı. Toprakkale-İskenderun Otoyolu Payas mevkisi Adana istikametinde oluşan heyelan nedeniyle ulaşım trafiğe kapandı. İskenderun ilçesi açıklarında da denizde hortum oluştu.
Bir süre kıyıya yaklaşan hortum daha sonra etkisini yitirdi. Sabah saatlerinde sağanağın durmasıyla belediye ekipleri suların tahliyesi için çalışma başlattı.
HORTUM BALIK ÇİFTLİĞİNİ TEĞET GEÇMİŞ
Hatay'ın İskenderun ilçesi açıklarında sabah saatlerinde etkili olan hortumun, denizdeki balık çiftliğini teğet geçtiği görüntüler ortaya çıktı.

Vatandaşların cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, çiftliğe metrelerce yaklaşan hortumun, zarar vermeden uzaklaştığı anlar yer aldı. Hortum nedeniyle çevrede olumsuzluk yaşanmadığı belirtildi.
MAHSUR KALAN KADIN KURTARILDI
Hatay'ın Payas ilçesinde Şehit Yetkin Erşan Alt Geçidi sel nedeniyle suyla doldu. Akülü aracıyla alt geçitten geçen bir kadın, boğazına kadar gelen suda mahsur kaldı. İhbarla bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri kadını kurtardı.

VALİ MASATLI: YOLUN AÇILMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Payas ilçesinde sağanak sonrası heyelan meydana gelen bölgede incelemelerde bulundu. İncelemenin ardından açıklama yapan Vali Masatlı, birkaç saate kadar hayatın normale döneceğini umduklarını belirterek, “Dün saat 01.00 sıralarında başlayan yağmurla beraber, şehrin bu bölgesinde otoyol ulaşıma kapandı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yaklaşık 245 ihbar geldi. Bununla beraber başta valiliğimiz, Büyükşehir Belediyesi, itfaiye, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri ekipleriyle çağrılara cevap vermek için çalışmalarımız başladı. Bir yandan da kapanan Payas-Adana arasındaki yolun açılması için çalışıyoruz” diye konuştu.

‘MAHSUR KALIP, ULAŞILAMAMASI SÖZ KONUSU DEĞİL’
Yayla yolları dahil ilçe genelinde yol bakım çalışmalarının süreceğini kaydeden Vali Masatlı, “Yaklaşık 2 saat yol trafiğe kapalı olduğu için yer yer aksamalar oldu. Şu an itibariyle insanlarımız noktasında bir sorun söz konusu değil. Sahada hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Diğer taraftan da yolun tek şeritle trafiğe açıldığını gördünüz. Payas ilçemizde yağmurdan etkilenen bölgede 141 araç ve 450’ye yakın personelimiz görev yapıyor. Herhangi bir vatandaşımızın mahsur kalıp, onlara ulaşılamaması söz konusu değil. Önemli olan da budur” dedi.

BAKAN URALOĞLU: DEVLET YOLU VE OTOYOL KULLANIMA AÇILDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay'ın Payas ilçesinde yoğun yağış sonucu meydana gelen selden etkilenenlere geçmiş olsun dileklerini ileterek, "Aşırı yağış nedeniyle Toprakkale-İskenderun Otoyolu'nun Payas-Dörtyol arası ile Devlet Yolu'nun Payas şehir geçişi, geçici olarak ulaşıma kapatılmıştı. Ekiplerimizin yoğun uğraşları sonucu Devlet Yolu ve Otoyol, gerekli çalışmaların tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın kullanımına açılmıştır. Devlet Yolu'nun Payas şehir geçişi tamamen kullanıma açılmış, Toprakkale-İskenderun Otoyolu'nda ise ulaşım çift şeritten kontrollü olarak sağlanmaktadır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, her zaman olduğu gibi sahada çalışmalarımıza ve vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sunmaya devam ediyoruz. Rabb'im her türlü felaketlerden ülkemizi ve milletimizi muhafaza eylesin" dedi.




























