Öldürülen taksicinin meslektaşlarından konvoylu tepki
İzmir'de, müşterisi tarafından öldürülen taksici Deniz Örer'in (52) cenaze töreni öncesi meslektaşları, çalıştığı durak önünde bir araya geldi. Araçlarına siyah kurdele Örer’in fotoğrafını yapıştıran taksiciler, tören öncesi şehir turu atarak cinayeti klakson çalarak protesto etti. Şüpheli D.M.'nin (24) ücret tartışması nedeniyle çıkan tartışmada Örer'i öldürdüğünü söylemesine karşın taksimetrenin 150 TL'nin altında yazdığı belirtildi.

Olay, önceki gün saat 23.30 sıralarında, Hurşidiye Mahallesi 1308 Sokak'ta meydana geldi. Evli ve 1 çocuk babası Deniz Örer'in kullandığı 35 T 7058 plakalı taksiye D.M. müşteri olarak bindi. İddiaya göre, bir süre sonra ücret nedeniyle taraflar arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine D.M., Örer'i tabancayla vurup, dışarı attıktan sonra taksiyle kaçtı. Bir süre sonra araçtan inerek yaya olarak kaçmayı sürdüren D.M., polis ekiplerinin çalışması sonucu suç aleti tabancayla birlikte yakalanıp, gözaltına alındı. İhbarla adrese sevk edilen sağlık ekibinin yaptığı kontrollerde Örer'in hayatını kaybettiği belirlendi. Örer'in cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

AYNI DURAKTA 2'NCİ ACI
Taksi şoförü Deniz Örer'in, 31 Ocak 2024 tarihinde Gaziemir ilçesinde aracına aldığı yolcu Delil Aysal (21) tarafından vurularak öldürülen Oğuz Erge (44) ile aynı durakta çalıştığı öğrenildi. Kahramanlar Taksi Durağı esnafı, bir meslektaşlarını daha kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Örer'in oğlunun Bucaspor'da futbol oynadığı belirtildi.
Öte yandan şüpheli D.M., emniyetteki işlemleri sonrası dün akşam sevk edildiği adliyede tutuklandı.

MESLEKTAŞLARINDAN TEPKİ
Örer'in cenazesi, bugün otopsi sonrası yakınlarına teslim edildi. Taksiciler de Deniz Örer'i son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Örer'in çalıştığı Kahramanlar Fuar Taksi Durağı'nın önünde toplanan taksiciler, araçlarına siyah kurdele ve merhumun fotoğraflarını yapıştırdı. Ardından taksiciler konvoy halinde Örer'in son yolculuğuna uğurlanacağı Gümüşpala'daki Fevzipaşa Camii’ne kadar şehir turu atarak cinayeti klakson çalarak protesto etti.

'EVDEN ÇIKARKEN ARTIK HELALLEŞMEK İSTEMİYORUZ'
Taksi şoförü Hasan Hüseyin Savaş (47), “Acımız büyük. İlk yaşadığımız acı değil, son yaşayacağımız acı olacağına da inanmıyoruz. İşinin hakkını veren iyi bir arkadaşımızı kaybettik. Tüm meslektaşlarımız aynı duygular içinde, Tepkimizi göstermek için toplandık. Biz artık bu olaylara 'Dur' demek istiyoruz. Biz evden çıkarken artık helalleşmek istemiyoruz. 'Akşama görüşürüz' demek istiyoruz” dedi.

AYNI SOKAKTA 19 YIL ÖNCE DE TAKCİSİ ÖLDÜRÜLMÜŞ
Olayın geçtiği sokakta yine bir taksi şoförünün cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Yeliz Yıldırım Girgin (40), “Taksi şoförü olan kayınpederim Mustafa Girgin de Örer’in yaşamını yitirdiği aynı sokakta yaşamını yitirmişti. Aynı sokakta 19 yıl sonra bu defa Örer'in cenazesiyle karşılaşmak kötüydü” diye konuştu.

AYRINTILAR ORTAYA ÇIKTI
Olayın ardından gözaltına alınıp, tutuklanan şüpheli D.M.’nin ifadesinde ücret nedeniyle tartıştıklarını söylemesine karşın, taksimetrenin 150 TL'nin altında yazdığı öğrenildi. Taksiye binen D.M'nin 1 kilometre gitmeden aracı durdurduğu, ardından Karşıyaka'ya ne kadar ücret yazacağını sorduğu sonrasında ise cinayeti işleyip, gasbettiği taksiyle bir süre şehri gezdiği ortaya çıktı.

TAKSİCİ ÖRER, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
İzmir'de, müşterisi tarafından öldürülen taksici Deniz Örer'in (52) öğle vakti Gümüşpala Fevzipaşa Camisi'ndeki cenazesine; eşi Ayşe Örer, futbolcu olan oğlu Berke Örer, kardeşi Engin Örer, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan ve yüzlerce taksi esnafı katıldı.

Deniz Örer'in tabutuna Türk bayrağı ve Bucaspor atkısı serildi. Kılınan namazın ardından Örer'in bir süre omuzlarda taşınan tabutu, cenaze aracına konulup, Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi.

'OLAY ÜCRET TARTIŞMASI GİBİ DEĞİL'
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Erkan Özkan, yaptığı açıklamada, "Sözün bittiği yerdeyiz. Maalesef kelimeler boğazımızda düğümleniyor. Bugün İzmirli taksicinin çok acı bir günü, çok hüzünlü bir günümüz. Deniz kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Allah inşallah tekrarını göstermesin. Olay, ücret tartışması gibi değil. Öyle bir algı yok arkadaşlar. Ben videoyu seyrettim. Fakat emniyet, Cumhuriyet savcılığının talimatıyla soruşturmanın selameti açısından görüntünün paylaşılmasını istemedi" dedi.

'EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN TAKİPTE OLACAĞIZ'
Olayla ilgili de bilgi veren Özkan, "Katil, araca müşteri gibi biniyor. Az ileride bir sokağa uğrayıp, valizini alacağını söylüyor. Karşıyaka yönüne taksinin tahminen ne yazacağını soruyor. Rahmetli kardeşimiz 600-700 lira civarı tutacağını söylüyor. 1000 liram var yeter mi?’ diyor. Arkadaşımız da 'Yeter' diyor. Kısa süre sonra sokak içerisine taksiyi sokuyor. 'Burada dur, ben çantamı alıp geleyim' diyor. Arkadaşımız hiçbir şeyin farkında değil. Bunların dışında aralarında hiçbir konuşma ve tartışma söz konusu değil. Şüpheli araçtan iniyor. İndikten sonra da arabanın arkasına dolaşıp, yanılmıyorsam telefon görüşmesi yapıyor.

Bir ara şoför kardeşimize, 'Bagaj açık mı?' diye sesleniyor. Bagajı açıyor, kapatıyor içine bir şey koymuş gibi. Daha sonra aracın sol kapısının önüne, rahmetlinin çaprazına gelerek tek el ateş ediyor. Olaydan sonra taksiye bir kadın arkadaşını alıyor, dolaşıyor. Daha sonra polis tarafından yakalanıyor. Süreç takibimizde olacak. Giden canları geri getirmek mümkün değil. En azından en ağır cezayı alması yönünde takipte olacağız" diye konuştu.

'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'
Meslektaşları adına açıklama yapan taksici Can Özdel de "Bundan 2 sene önce rahmetli Oğuz Erge de katledildi. Aynı duraktan arkadaşı Deniz ağabey de aldığı bir yolcu tarafından canavarca hislerle katledildi. Biz, taksi şoförüyüz. Bizim tek beklentimiz, evimize ekmek götürmek. Bunu da yaparken güvenli, huzurlu bir şekilde yapmak istiyoruz. Biz artık aracımıza aldığımız yolculardan korkmak ve tedirgin olmak istemiyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz. Taksilere bir koruma kabini yapılmasını istiyoruz" dedi.

ŞÜPHELİ TEKSTİL İŞÇİSİYMİŞ
Öte yandan, olayın ardından gözaltına alınıp tutuklanan şüpheli Doğuş Meşe'nin tekstil işçisi olduğu, olay günü de bir süre önce ayrıldığı eski iş yerine çantasını almaya gittiği öğrenildi.
Doğuş Meşe (Fotoğrafta)














