Sivas'ta göçük altında kalan şantiye müdürü aranıyor
Sivas'ın Divriği ilçesinde bir demir madeni ocağında meydana gelen göçükte toprak altında kalan şantiye müdürü Sabri Yıldırım'ı (66) kurtarmak için ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 16.30 sıralarında ilçeye bağlı Çaltı köyü mevkisinde faaliyet gösteren demir madeni ocağında meydana geldi. Maden sahasında çalışma yapıldığı sırada, henüz bilinmeyen nedenle göçük oluştu. Sahada görev yapan şantiye müdürü Sabri Yıldırım, toprak altında kaldı. Madende bulunan diğer işçilerin ihbarıyla olay yerine sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgede yaşanan kısmı toprak kayması ve kaya yuvarlanması nedeniyle gece saatlerinde çalışmalara ara verildi. Sabahın erken saatlerinde çalışmalara yeniden başlandı. Bölgede 16 AFAD, 3 jandarma asayiş timi, 1 komando timi ile birlikte Divriği, Kangal ve Erzincan'ın İliç ilçesinden gelen itfaiye ekipleri ile birlikte toplamda 52 personel görev yapıyor. Göçük altında kalan Sabri Yıldırım'ı kurtarmak için ekiplerin çalışması sürüyor.

'BÜTÜN EKİPLER ONU KURTARMAYA ÇALIŞIYOR'
Sivas'ın Divriği ilçesinde şantiye müdürü Sabri Yıldırım'ın (66) göçük altında kaldığı maden ocağı bölgesine gelen Divriği Belediye Başkanı Cihan Deniz Akbaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Madende 150 kişinin çalıştığını ve havanın yağışlı olduğu sırada göçüğün meydana geldiğini söyleyen Akbaş, "Şantiye müdürü, sahada olduğu sırada, toprak kayması sonucu göçük altında kalıyor.

İki kayanın arasına düşüyor. Çalışma arkadaşı, saha sorumlusunu kurtarmaya çalışırken tekrar göçük devam ediyor. Kurtarmaya çalışan 2 kişi de bu süreçte yaralanıyor. Maalesef şantiye müdürünü kurtaramıyorlar. AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri olay yerine intikal ettikten sonra çalışmaları sürdürmek istiyorlar. Fakat hem havanın karanlık olmasından dolayı hem de zeminin kaymaya devam etmesinden dolayı çalışmalara akşam ara verildi. Sabahın ilk ışıklarından itibaren çalışmalar tekrar başladı.

Sahada zemin durmuyor, toprak kaymaya devam ediyor. Çok sarp bir alan. Çalışmalar biraz daha uzun sürecek gibi duruyor. Bölgede AFAD, UMKE, jandarma, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nden 2 profesör hocamız var. Onlar da zemini analiz ediyorlar. Olay anından hemen sonra ekipler alana intikal etti. Kangal'dan, Kemaliye’den, Divriği'den ekipler intikal etti. Ekip sayısından yana bir sorun yok. Şu an göçük altında şantiye sorumlumuz var. Bütün ekipler onu kurtarmaya çalışıyor. Dün akşam kayma devam ettiği için çalışmalar durduruldu. Bu kaygan zemin yüzünden çalışmalar hızlı ilerleyemiyor. Hocalarımız zemini analiz edecekler. Zemini analiz ettikten sonra da daha hızlı nasıl ulaşabiliriz, onun çalışmasını yapıyorlar. Zemin dengeye girmediği için şu an biraz sıkıntı var" dedi.

KURTARMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ
İlçeye bağlı Çaltı köyünde dün maden ocağında meydana gelen göçükte toprak yığını altında kalan şantiye müdürü Sabri Yıldırım'ı (66) arama çalışmalarına sahada gözlemlenen olumsuz koşullar nedeniyle bir süre ara verildi. Çalışmaların sabah saatlerinde yeniden başlatılması planlanıyor.























