Geri Dön
Gündem 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle kapalı olan bazı yollar trafiğe açıldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle kapalı olan bazı yollar trafiğe açıldı

1 Mayıs Emek ve Dayaışma günü için alınan ulaşım tedbrleri kapsamında, kapatılan bazı yollar saat 16.00 itibariyle açıldı. Tedbirler kapsamında toplu taşıma, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarında da kısıtlamaya gidilmişti. Akşam saatlerinde bazı otobüs, tramvay ve deniz seferleri de normale dönmeye başladı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü nedeniyle kapalı olan bazı yollar trafiğe açıldı

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında ulaşıma dair bazı tedbirler almıştı. Valilikten yapılan açıklamada, "Karayolu trafiğine kapatılacak yollarda kısıtlama uygulamaları saat 04.00’te, deniz ve raylı sistem ulaşım ağlarındaki kısıtlama uygulamaları saat 05.30 itibariyle başlatılacaktır." ifadelerine yer verilmişti. Saat 16.00 itibariyle trafiğe kapalı olan yollardan bazıları da açılmaya başladı.

 

TRAFİĞE AÇILAN YOLLAR

Buna göre, Fatih'te, 15 Temmuz Şehitler Caddesi, Macar Kardeşler Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Caddesi, Gazi Mustafa Kemal Caddesi, Cemal Birsel Caddesi, Kennedy Caddesi, Ragıp Gümüşpala Caddesi, Kadir Has Caddesi, Abdulezel Caddesi, Büyük Kahraman Caddesi, İtfaiye Caddesi, Hayriye Tüccarı Caddesi, 16 Mart Şehitleri Caddesi, Akdeniz Caddesi ve bu caddelere bağlanan yollar trafiğe açıldı.

Atatürk (Unkapanı) Köprüsü üzeri araç trafiği Kasımpaşa istikametine; Evliya Çelebi Caddesi (Tarlabaşı istikametine bağlanan yollar hariç) Turabi Baba Caddesi ile Bahariye Caddesi (Tarlabaşı Bulvarına bağlanan yollar hariç) Piyale Paşa Bulvarı ve Hasdal-Okmeydanı Bağlantı yolu (Piyale Paşa istikameti), Kasımpaşa Bahariye caddesi trafiğe açılan yollar arasında.

 

GALATA KÖPRÜSÜ ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPALI

Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi, Tersane Caddesi, Kurtuluş Deresi Caddesi, Sıracevizler Caddesi, Darülaceze Caddesi, Bahariye caddesinden Tarlabaşı Bulvarına çıkan sokaklarla Galata Köprüsü'nün çift yönlü olarak bir süre daha trafiğe kapalı kalacağı öğrenildi.

 

DENİZ ULAŞIMINDA BAZI SEFERLER NORMALE DÖNDÜ

Diğer yandan, Marmaray Sirkeci İstasyonu, İETT seferleri, Alibeyköy-Eminönü Tramvayı, Bağcılar- Eminönü Tramvayı (Eminönü istasyonuna kadar), Sirkeci-Haydarpaşa Arabalı vapuru, Eminönü Vapur İskelesi, Karaköy Vapur İskelesi, Kabataş Vapur İskelesi, Beşiktaş Vapur İskelesi seferleri normale döndü.

BOZDOĞAN KEMERİ TRAFİĞE AÇILDI

Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla alınan tedbirler kapsamında polis ekipleri tarafından çevresi kapatılan Bozdoğan Kemeri araç ve yaya trafiğine açıldı.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla kutlama yapılmasına izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen konfederasyon, sendikalar, işçi grupları ve siyasi parti temsilcileri Saraçhane'de toplanmaya başladı. İstanbul Valiliği'nin kararıyla yasaklanan Taksim Meydanı'na yürüyüş noktaları ise bariyerler ve TOMA araçlarıyla kapatılmıştı. Bu kapsamda Saraçhaneden Taksim Meydanı istikametinde bulunan Bozdoğan Kemeri'nin çevresine ise polis ekipleri adeta yığınak yaptı. TOMA ve bariyerlerle yol kesilirken çevresine ise çok sayıda çevik kuvvet polisi yerleştirildi.

BOZDOĞAN KEMERİ ÇEVRESİ ARAÇ VE YAYA TRAFİĞİNE AÇILDI

İstanbul Valiliği'nin saat 16.00 sıralarında yaptığı açıklamayla 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde trafiğe kapatılan yollar açıldı. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Bozdoğan Kemeri çevresinde polis ekipleri tarafından alınan önlemler ise kaldırılarak araç ve yaya trafiğine açıldı.

BAZI METRO HATLARI ULAŞIMA AÇILDI

İstanbul Valiliği 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında ulaşıma dair bazı tedbirler almıştı. Yapılan son açıklama; “05.30 itibariyle kapanan M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman metro hattının Taksim Meydan ve Şişhane durakları hariç kapatılan diğer metro duraklarının seferlere açılmasına, M11 Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro hattının Gayrettepe metro durağının sefere açılmasına, M7 İstoç-Yıldız metro hattının sefere açılmasına, Bağcılar-Kabataş arasında çalışan tramvay hattının kapalı duraklarının sefere açılmasına, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattının kapalı duraklarının sefere açılmasına, T6 Tramvay hattının kapalı duraklarının sefere açılmasına, Çağlayan, Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu Metrobüs duraklarının çift taraflı olarak sefere açılmasına karar verilmiştir” şeklinde yapıldı.

Öte yandan; “Kabataş-Taksim Meydan Füniküler hattının durdurulmasına devam edilmesine, ⁠İstiklal caddesi üzeri Nostalji tramvayın durdurulmasına devam edilmesine, Tünel Meydan-Karaköy arası Füniküler hattının durdurulmasına devam edilmesine, Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı İETT Otobüs duraklarının (Şişli İstikameti ve Fatih İstikameti olmak üzere çift taraflı) seferlere durdurulmasına devam edilmesine karar verilmiştir” denildi.

İSTİKLAL CADDESİ YAYA TRAFİĞİNE AÇILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü öncesi yapılan açıklamada, güvenlik tedbirleri kapsamında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nin araç ve yaya trafiğine kapatılmıştı. İstanbul Valiliği'nden 21.20 sıralarında yapılan açıklamada, Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi araç ve yaya trafiğine açıldı.