Geri Dön
Gündem 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7’nci yılında yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7’nci yılında yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yurdun dört bir yanında çeşitli anma etkinlikleri yapıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 7’nci yılında yurt genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi

ŞANLIURFA'DA '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ' ETKİNLİKLERİ

Rabia Meydanı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Er, Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Demokrasi şehitlerinin anıldığı program kortej yürüyüşle ve toplu kılınan akşam namazıyla başladı. Darbe girişimi ile ilgili etkinlik kuran tilavetiyle başlayarak belgesel ve sinevizyon gösterimlerinin ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa sesleniş konuşması da alana kurulan dev ekranlardan izlendi.

Etkinliklerde konuşan Vali Salih Ayhan, 15 Temmuz gecesi şehit olan vatandaşları rahmetle andığını ifade ederek,"15 Temmuz 2016 FETÖ´nün ihanet teşebbüsünün, darbe girişiminin 7'inci yılındayız.  Bizler hain darbe girişiminde 251 kardeşimizi şehit verdik. O şanlı şehitlerimiz kimimizin dostu, kimimizin kardeşi, kimimizin ana-babası, Onların hepsi işte bu yüce vatanın evlatları. 15 Temmuz gecesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokakları dolduranlar arasında; yiğitliğiyle, mertliğiyle nam salmış Şanlıurfa’mızın yetiştirdiği evlatlar da vardı. 15 Temmuz Şehitlerimizi ve bu şanlı topraklar uğruna canlarını feda eden sayısız şehidimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize ise afiyetler dileyerek sonsuz şükranlarımı sunuyorum'' dedi.

15 Temmuz için gerçekleştirilen program, konuşmaların ardından çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA, (DHA)-




ADANA'DA 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Adana Valiliği tarafından Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine Vali Süleyman Elban, ilçe belediye başkanları, kent protokolü ve yüzlerce vatandaş katıldı. Vatandaşların Türk bayraklarını coşkuyla salladığı etkinlikte, darbe girişimi lanetlendi, o gece hayatını kaybeden demokrasi şahitleri dualarla anıldı. Etkinlikle Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan Vali Süleyman Elban, millet olarak tarihte birçok kalkışma ve saldırıyla karşı karşıya gelindiğini söyledi. FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi hesap etmediği şeylerin olduğunu anlatan Elban, şöyle konuştu:

"Bu millet inançlı insanları sever ve onlara destek olur. Ancak inancıyla, ülkesiyle, bayrağıyla, vatanıyla ve devletiyle ilgili bir sıkıntı olduğunda da bu milletin gözünü kırpmadan canını feda edeceğini, bu konuda hainlik eden ve saldırıda bulunan herkesin karşısında göğsünü siper edeceğini bir türlü hesap edemediler. Yani milletin özelliklerinin bir kısmını tam okuyamadılar. Bu millet bu tür şeylere fırsat vermez ama fırsat vermemek içinde mutlak surette sağlam bir irade ve güçlü bir liderlik arar. O gece sağlam, güçlü iradenin timsali, milletiyle her an her dakika gönül bağını devam ettiren ve kesmemiş olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın milletine şehirlerin meydanlarına, havaalanlarına inin talimatından sonra bu milletin her ferdi başkomutanının bir askeri olarak her yeri doldurdu. Göğüslerini tanklara, helikopterlere, uçaksavarlara, F-16'lara siper ettiler. Liderinin önderliğinde bu feraset, inanç sahibi kahraman millet, kalkışmayı hızlı bir şekilde söndürdü. Anadolu'ya geldiğimiz günden itibaren bu güzel vatanı bize vatan kılan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. Ebediyete irtihal etmiş tüm gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyoruz. Bu millete bir daha 15 Temmuz gibi hain darbe girişimini bir hainlik travmasını yaşatmasın ve milletimizi de bir daha böyle bir imtihandan geçirmesin diye yüce rabbimden niyaz ediyorum."

Yusuf KANTARLI/ ADANA, (DHA)-



ORDU'DA '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'NDE ANMA ETKİNLİKLERİ

Ordu’da, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’nci yıl dönümü dolayısıyla anma töreni gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen törene, Vali Tuncay Sonel’in yanı sıra kent protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün atletizm sporcularının getirdiği sancağın Vali Sonel’e teslim edilmesiyle başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı.

'DARBE KALKIŞMASINI UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ'

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Tuncay Sonel, FETÖ'nün darbe girişini unutturmayacaklarını söyledi. Halkın meydanlara inmesi ile hainlerin yapmak istediği darbenin amacına ulaşmadığını belirten Sonel, "7 yıl olmuş, yıllar çok çabuk geçiyor. Üç günlük dünya ama hain ve alçak FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe kalkışmasını unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

'KARDEŞLİĞİMİZİ BOZMAK İSTEYENLERE ALLAH FIRSAT VERMESİN'

Türkiye’nin, dünyanın her köşesinde mazlumlara el uzatacak bir ülke olduğunu ifade eden Sonel, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü Türkiye sadece bu coğrafyada değil, dünyanın her köşesinde mazlumlara el uzatacak bir ülkeyiz. Aramızda Doğu’da, Güneydoğu’da görev yapan çalışma arkadaşlarımız var. Kahraman güvenlik güçlerimiz var. SİHA’lar, İHA’lar, F16’lar, termal kameralar, kuleler, şu an huzur var ülkenin her köşesinde. Allah razı olsun tüm emeği geçenlerden. Rabbim birliğimizi, dirliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmak isteyenlere bunun adı ister hain FETÖ olsun ister PKK, DHKP-C, MLKP, MKP ne olursa olsun Allah fırsat vermesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı tarafından konser verildi.

Mustafa KIRLAK/ ORDU, (DHA)- 

GAZİANTEP'TE '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ' ETKİNLİKLERİ

Gaziantep Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törene; Vali Kemal Çeper, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Hacı Halil Osma, İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve Türk bayrakları taşıyan yüzlerce vatandaş katıldı.  

Kortej yürüyüşü ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Kum sanatı gösterisi ve şiirlerin okunduğu alandakiler hep birlikte şehitler için dua etti. Yüzlerce vatandaş ellerindeki bayraklarıyla sloganlar atarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitaplarını dinledi.

'GÜÇLÜ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Gaziantep Valisi Kemal Çeper, Türkiye Cumhuriyeti’nin 15 Temmuz’da maşası dışarıda olan bir güruh ile mücadele ettiğini söyledi. Çeper, "Bu şehir beni çok içten karşıladı. İlk günden beri kendimi evimde gibi hissediyorum. Cumhurbaşkanımızı dünya liderini kendi ilinde temsil eden bir vali olma gururu ile geldi. ‘Mevzu vatansa diğerleri teferruattır’ diyen bir milleti darbe girişimleri ile alt edeceğini sananlar yanıldı" dedi.

'DARBE TARİHİNDE HİÇBİR PARLAMENTO BOMBALANMADI'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dünya darbe tarihinde hiçbir parlamentonun bombalanmadığını aktararak, o gece Meclise gelen tüm milletvekillerine selam gönderdi. Şahin, "Dünyada darbe tarihinde hiçbir parlamento bombalanmamıştır. Sizden aldıkları o güçle Milet meclisinde çağrıldıklarında milletin vekilleri o gece meclise gittiler. Hepsine selam olsun" diye konuştu.

Etkinlik, konuşmaların ardından konser ve çeşitli etkinliklerle son buldu.

Kadir GÜNEŞ/GAZİANTEP, (DHA) -



ÇANAKKALE'DE '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'NDE ANMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

Çanakkale'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla İskele Demokrasi Meydanı'nda anma programı düzenlendi.

Programa; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Taşci, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Sadi Akman, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saat 20.00'da başlayan programda ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Çanakkale Valisi İlhami Aktaş tarafından çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar, 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve Milli Birlik Yürüyüşü'ne katıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, İnönü Caddesi, Balıkesir Caddesi, Kayserili Ahmetpaşa Caddelerini takiben İskele Meydanı'nda son buldu. İskele Demokrasi Meydanı’nda devam eden program kapsamında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne ait römorkörler su gösterisi yaptı. 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu ve Milli Birlik Yürüyüşü sonunda, sancak devir teslim töreni gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, dua edildi.

Etkinlikte konuşan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, “Bundan tam 7 yıl önce 15 Temmuz'u, 16 Temmuz'a bağlayan gece Türkiye tarihinde eşi görülmemiş bir hainliğe, darbe teşebbüsüne şahit olduk. Bu darbe teşebbüsü gerçekten tarihin hiçbir zamanında hiçbir ülkede meydana gelmeyecek ve askerinin, ordusunun kendi kurumlarına kendi polisine kendi meclisine bomba atılmasına kadar varacak bir hain darbe teşebbüsü olmuştur. Bugün biz bunları unutturmamak, bunları canlı tutmak, bu hainlikleri gençlerimizin hatıralarından çıkarmamak, onların bunlardan ders alarak tarihte memleketimize, geleceğimize dair sahip çıkmaları için tüm gücümüzle ayakta tutmaya ve akılda tutmaya çalışacağız” diye konuştu.

Vali Aktaş'ın konuşmasının ardından Çanakkale Mehteran Takımı tarafından marşlar çalındı. Katılımcılar marşlara ellerindeki Türk bayrakları ile eşlik etti. Öğrenciler şiirler okudu. 15 Temmuz Belgeseli gösterimi gerçekleştirildi.

Cemhan ŞEN/ ÇANAKKALE, (DHA)-

TRAKYA'DA '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ' ETKİNLİKLERİ

Trakya'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde düzenlenen etkinliklerde yürüyüşler yapıldı, Kur'an-ı Kerim tilavetleri okundu, kahramanlık marşları söylendi.

Edirne'deki etkinlik kent merkezindeki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirildi. Programa Edirne Vali Vekili Sıtkı Zehin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, İl Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, kurum ve kuruluşların müdürleri, şehit yakınları, gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda şehitler için dua edildi. FETÖ'nün 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili hazırlanan videolar sinevizyon aracılığı ile vatandaşlara izletildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması meydanda büyük ekrana yansıtıldı. Vatandaşlar bu anı cep telefonlarına kaydetti. Selimiye Cami İmamı Yusuf Serenli tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

'ŞEHADETE KOŞAN İNSANLARIMIZA VEFA BORCUMUZ VAR' 

Programda Edirne Vali Vekili Sıtkı Zehin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, Türk milletinin geçmişte çok fazla destan yazdığına dikkat çekerek millet iradesinin FETÖ hain darbe girişimine karşı topyekûn karşı durarak şanlı bir direniş gösterdiği kader günü olduğunu söyledi.

VALİ VEKİLİ ZEHİN SANCAĞI TESLİM ALDI

Zehin, konuşmasının ardından sporcuların getirdiği sancağı teslim aldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan koruma altındaki çocuklar arasında yapılan resim, şiir yarışmaları ile 15 Temmuz şehitlerine mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Vekili Sıtkı Zehin tarafından takdim edildi.

TEKİRDAĞ'DA TÖREN

Tekirdağ Valiliği tarafından ise 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle Sahil dolgu alanda anma törenleri düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz 2016’da devletin ve milletin, hain bir saldırıya maruz kaldığını ve millet iradesinin gasbedilmeye çalışıldığını söyledi. Vali Aziz Yıldırım, devletten maaş alan asker görünümlü hainlerin milletin vergileriyle alınan tankları, uçakları, helikopterleri ve silahları millete çevirerek, düşmanların harp sahalarında bile yapamadıkları alçaklığı millete reva gördüğünü ifade etti. 

Konuşmanın ardından 15 Temmuz Sancak Koşusuna katılan sporcular, sancağı Vali Yıldırım'a teslim etti. Programlar, başta Rüstempaşa Camisi olmak üzere kentlerdeki camilerden okunan salaların ardından sona erdi.



KIRKLARELİ'NDE TÖREN ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ MEYDANI'NDA 

Kırklareli'nde ise tören Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'nda yapıldı. Şehit yakınlar ve gaziler ile yemek yenilen programda daha sonra Demokrasi ve Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. Sancak Koşusu gerçekleştirilen Kırklareli'ndeki programda, ilahiler okundu, kahramanlık marşları söylendi. Program demokrasi nöbeti ile sürdü.

Abdullah YALÇIN- Umut IŞIK/ EDİRNE- TEKİRDAĞ- KIRKLARELİ, (DHA)-

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ' ETKİNLİKLERİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Diyarbakır, Siirt, Mardin, Batman ve Bingöl’de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Şehirlerin sembol alanlarında bir araya gelen vatandaşlar darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerine tepki göstererek şehit ve gazileri andı.

DİYARBAKIR’DA YÜRÜYÜŞ YAPILDI, ANMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Etkinlikler kapsamında Diyarbakır’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Sur ilçesinde bulunan Kurşunlu Camii Meydanı'nda İl Valisi Ali İhsan Su'nun katılımıyla gerçekleşti.

15 Temmuz sergi açılışından sonra Keçiburcu’ndan Kurşunlu Camiye kadar yapılan yürüyüşün ardından Vali Ali İhsan Su burada yaptı. Vali Su, “15 Temmuz milli iradenin demokrasiye sahip çıktığı gündür. 15 Temmuz aziz milletimizin vatanına, milletine, ezanına ve bayrağına sahip çıktığı gündür. 15 Temmuz şehitlerimizin kahraman gazilerimizin bu vatan evlatlarının her birinin her bir karışına sahip çıktığı özel bir gündür. Bütün dünyaya yüce Türk milleti olarak demokrasiye nasıl sahip çıkıldığının gösterildiği gecedir. O gece silahlı kuvvetlerimizin şerefli kahraman ordumuzun içine sızmış olan terör örgütü mensupları kendi tankımızı, topumuzu, uçağımızı ve silahımızı yine bizim kendi milletimize bizlere çevirmiştir. Ancak yüce milletimizin imanı, inancı vatan millet sevgisi tankların üzerine çıkmış. Tankın önüne yatmış. FETÖ terör örgütüne ve uzantısına yüce milletimiz imanıyla vicdanıyla inancıyla karşı durmuştur. O gecede milletimiz 251 evladını şehit vermiştir. 2 bin 200’den fazla kardeşimiz de gazi unvanına sahip oldu” dedi.

SİİRT’TE 150 METRELİK BAYRAKLA YÜRÜYÜŞ

Siirt’te, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Güres Caddesi'nden, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar 150 metrelik bayrakla yürüyüş düzenlendi. Etkinlikte, 15 Temmuz Demokrasi Meydan'ında kurulan alanda saygı duruşu ve İstiklal marşı okunmasının ardından, Kuran-ı Kerim ve dualar okundu. Etkinliğe, Vali Osman Hacıbektaşoğlu, İl Jandarma Komutanı Emrullah Büyük, Cumhuriyet Başsavcısı Tuğan Sarıca, İl Emniyet Müdürü Hakan Yıldırımoğlu, Siirt Üniversitesi Rektörü Nihat Şındak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Osman Hacıbektaşoğlu, “15 Temmuz 2016 gecesinde başlayan, düşmanın yapmadığını yapacak kadar iğrenç ve kanlı hain darbe girişimi tarih sayfalarında kara bir leke olarak yerini aldı. Bu trajik olayda darbeci teröristler kendi halkına ateş açmak suretiyle vatandaşlarını katlederek, Gazi Meclisini ve Devlet Kurumlarını bombalayarak köprülere, yollara ölüm tuzakları kurarak, Türk Ordusu denilince halkın benliğine yerleşmiş olan tüm ezberleri bozdu. FETÖ’nün tezgâhlayıp uygulamaya koyduğu bu hain darbe girişimi; başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümet, siyasi partiler, medya, milli iradeye bağlı askerler, polis, belediyeler ve özellikle aziz milletimizin cesareti ve üstün gayreti sonucunda başarısızlığa uğratıldı” diye konuştu.

KIZILTEPE’DE DEV BAYRAKLI YÜRÜYÜŞ

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde kaymakamlık tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında ilçedeki Kızıltepe Halı Caddesi'nde 15 Temmuz şehitleri anıldı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı program öncesi dev Türk Bayrağı açılarak etkinlik alanına doğru yürüyüş düzenlendi. Program, şehitler için saygı duruşunda bulunmasıyla başlandı. İstiklal Marşı'yla devam eden anma programında Kuran-ı Kerim okundu. Anma programında konuşan Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Fatih Cıdıroğlu, kanlı saldırıda şehit olanlara Allah’tan rahmet, gazilere şifalar dileyerek, “251 kardeşimizin şehit düştüğü, 2 bin 194 kardeşimizin ise gazi olduğu darbe girişimine direnen milletimiz başarısıyla bugünü tarihe altın harflerle yazmakla kalmadık, bütün dünyaya örnek olduk. Unutulmayacak, unutturulmayacak bir güne imza attık. Başta 15 Temmuz şehirlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz. 15 Temmuz Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun” dedi. Program dua ve ikramların ardından sona erdi.

MİDYAT'TA 15 TEMMUZ ŞEHİDİNİN KABRİ ZİYARET EDİLDİ, MEVLİT OKUTULDU

Mardin’in Midyat ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin 7’nci yıl dönümünde, darbecilerin kurşunuyla Ankara Gölbaşı’nda şehit olan Midyatlı Özel Harekat Polisi Velit Bekdaş’ın Ulu Cami Mahallesi’ndeki Haci İsa Cengiz Mezarlığındaki kabri ziyaret edildi. Ziyarette Kuran’ı kerim okundu, dua edildi. Ziyarete, Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu, Denetimli Serbestlik Şefi Veysi Gültekin, adliye ve denetimli serbestlik müdürlüğü personeli katıldı. Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz da, protokol üyeleri, kurum müdürleri ve AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış ile birlikte şehidin mezarını ziyaret ederek karanfil bıraktı. Şehit için ayrıca mevlit okutuldu. 

BATMAN’DA ATATÜRK PARKI’NA AKIN ETTİLER

Batman'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri, Atatürk Parkı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftüsü Nihat Kök dua etti. Duanın ardından konuşma yapan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 15 Temmuz'da devletin ve ordunun içerisine sinmiş olan hain örgütün bir darbe teşebbüsünde bulunduğunu ifade ederek, “Bu baktığınızda sizlere sadece bir darbe teşebbüsü olarak gelmesin. Çünkü bu darbe teşebbüsü sadece Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlardan sadece bir tanesiydi ama çok daha büyüktü. Amaç Türkiye de bir iç karışıklık ortaya çıkarabilmekti. Mümkün olduğunca Türkiye'den bir Suriye, bir Irak, bir Libya ve bir Lübnan ortaya çıkarabilmek gibi bir amacı vardır bu teşebbüsün. Ama şükürler olsun ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve liderliğinde milletimiz engin ferasetini bir kez daha gösterdi ve Batman örneğinde olduğu gibi memleketimizin 81 vilayetinde insanlar caddelere, sokaklara ve meydanlara koştu. O gece dünya demokrasi tarihine altın harflerle bir destanı yazdı” diye konuştu.

Vali Canalp'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Millete Sesleniş konuşması izlendi. Etkinlikte mehter takımı da gösteri sundu.

BİNGÖL’DE ‘DİRENİŞ MEYDANI’NDA TÜRK BAYRAKLARIYLA TOPLANDILAR

Bingöl'de de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Direniş Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile şehitler için saygı duruşunda bulundu. Etkinlikte ayrıca Hacı Hıdır Camisi'nden 15 Temmuz Direniş Meydanı'na ‘Bayrak Yürüyüşü’ düzenlendi. Yürüyüşe Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte konuşan Vali Kadir Ekinci, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında bu akşam bir kez daha demokrasi nöbetindeyiz. Kaybettiğimiz yiğit şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 7 yıl önce 15 Temmuz gecesinde Türkiye asrının kahramanları yaşıyor, mekanları cennet olsun” diye konuştu.

Burak EMEK- Gıyasettin TETİK- Akif ÖZALP- Salih KESKİN- Mehmet Halis NAYIFOĞLU- Bayram AYHAN- Aziz ÖNAL/ DİYARBAKIR- SİİRT- MARDİN- BATMAN- BİNGÖL, (DHA)-

SAMSUN'DA '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ' ETKİNLERİ

15 Temmuz 2016 yılında FETÖ'nün darbe girişiminin 7. yılı dolayısıyla Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda anma programı düzenlendi. 15 Temmuz 2016 tarihinde olduğu gibi vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. AK Parti Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı  Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye  Başkanı Mustafa Demir'in yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

'MİLLETİMİZ DESTANSI MÜCADELESİNİ GALİBİYETLE NOKTALADI'

15 Temmuz 2016 yılında yaşadıklarını hala unutamadığını söyleyen AK Parti Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, "Burada, 7 yıl önce hain darbe girişiminin bütün ızdırabını çekerek burada toplandığımız o akşamı adeta bu güzel katılımınızla tekraren yaşatıyorsunuz bize. O akşamki direnişi hiç unutmuyorum. O gece şehit olan kardeşlerimiz, Türkiye Yüzyılı'nın şehidi oldular. gazilerimiz de Türkiye Yüzyılı'nın gazisi oldular. O günü takip eden bu 7 sene içerisinde ülkemizin etrafındaki bu coğrafyada yaşanan olaylara baktığımızda eğer o hainler o akşam başarılı olsalardı, şu anda ne biz bu meydanda olabilirdik ne de Türkiye Cumhuriyeti gibi, coğrafyasında yıldız gibi parlayan devletimiz maalesef olamazdı. O bakımdan milletimiz o akşam destansı bir mücadeleyi, destansı bir galibiyetle noktaladı" diye konuştu.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka hitabı dinlendi. Etkinlikler çeşitli gösteri ve konserlerin yanı sıra şiirlerin okunmasıyla sona erdi.

Ersin DEMİR/ SAMSUN, (DHA)-

İZMİR'DE '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ' ETKİNLİKLERİ

İzmir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Konak Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu ve vatandaşlar katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka hitabının canlı olarak yayınlandığı törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu, 15 Temmuz temalı belgeseller gösterildi, mehteran konseri gerçekleştirildi. Konak Meydanı’nı dolduran vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları, dillerinde marşlarla 15 Temmuz şehitlerini andı. Törende konuşma yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bugün hem derin bir kederi hem de büyük bir gururu aynı anda yüreğimizde hissediyoruz. Bir taraftan 251 vatandaşımızı kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken, diğer taraftan dünyada eşine az rastlanır bir direnişe imza atmanın gururunu taşıyoruz. Bir yandan daha ömrünün baharındaki gencecik fidanları toprağa vermenin acısını yeniden duyuyor, aynı zamanda da vatanımızı kurtarmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.

’15 TEMMUZ DİRENİŞİ DEMOKRASİ, BAYRAK, EZAN İÇİNDİR’

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “15 Temmuz gecesi tankların önüne yatanlara selamlarımızı, hürmetlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz gecesi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) boş bırakmayarak, TBMM’ye koşan bütün milletvekillerimizi saygıyla, hürmetle anıyoruz.15 Temmuz gecesi Saraçhane’ye koşup, büyükşehir belediyesini o hainlere kaptırmayanlara şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

'15 TEMMUZ BU VATAN İÇİN GÖVDESİNİ SİPER EDENLERİN GÜNÜDÜR'

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Muharrem Kasapoğlu, törende yaptığı konuşmasında 15 Temmuz’un bu vatan için gövdesini siper edenlerin günü olduğunu belirterek, “15 Temmuz vatan için, bayrak için, ezan için şehadete yürüyenlerin günüdür. Bu vatanı geçilmez, bu bayrağı indirilmez kılan şehitlerimizi, gazilerimizi ve asil milletimizi yad etmek üzere bir araya geldik" dedi.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, “Hain darbenin ilk haberini aldığımızda hemen ülkemizi muhafaza etme göreviyle evlerimizden çıktık. Bu ülke o gece büyük bir işgal girişimi yaşadı. Ülkemiz adeta yok edilmek istendi. Yaşananlar hiç şüphesiz aklımızdan çıkmayacak. Yaşadıklarımız nesilden nesile aktarılacak. Bu millete namusunu çevirip bu emri veren şeref yoksunlarıyla hesaplaşmamız hiçbir zaman bitmeyecek" diye konuştu.

Türkiye’de 15 Temmuz gecesi bir destan yazıldığını belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ise, “Cumhuriyet tarihi boyunca, darbelerden çok çekmiş, büyük bedeller ödemiş Türkiye ve Türk Milleti artık yeter demiştir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kasteden, milletin iradesini külliyen gasp etmek isteyen terör örgütü FETÖ’nün darbe girişimine ‘dur’ demiştir" şeklinde konuştu.

TÖREN GECE BOYU DEVAM EDECEK

İzmir’deki tören, Kahramanlık Türküleri konseri, zeybek gösterisi, semazen gösterisi, darbe kalkışmasının ilk görüntülerinden oluşan videoların yayınlanması, tüm camilerde aynı anda sala okunmasıyla gece boyunca devam edecek.

TÜM CAMİLERDE AYNI ANDA SELA OKUNDU

İzmir’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında düzenlenen tören, Kahramanlık Türküleri konseri ve zeybek gösterisi ile devam etti. 15 Temmuz şehitlerinin yad edildiği törende program, tüm camilerde aynı anda sela okunmasıyla son buldu.

Hande NAYMAN/ İZMİR, (DHA)-

ZONGULDAK'TA DEMOKRASİ NÖBETİ TUTULDU, MADENCİ KOROSU KONSER VERDİ

15 Temmuz darbe girişiminin 7'nci yılı dolayısıyla Madenci Anıtında tören düzenlendi. Törene, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan ile kurum müdürleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla anıt önünde toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ulusa seslenişi ile başlayan programda Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu. Program kapsamında madenci korosu sahne alarak kahramanlık türküleri seslendirdi. Ayrıca maden işçileri baretleri ve tulumlarıyla demokrasi nöbetine katıldı.

 Aytaç ÖZTÜRK/ ZONGULDAK, (DHA)-

MALATYA'DA 15 TEMMUZ İÇİN 'TÜRKİYE YÜZYILININ KAHRAMANLARI' ETKİNLİĞİ

Sümer Park'ta düzenlenen etkinliklere Vali Hulusi Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Umut Yalçın, 2'nci Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca ile İnanç Siraç Kara Ölmez Toprak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti İl Başkanı Namık Gören, MHP İl Başkanı Gökhan Gök, İnönü Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Ercan Altın, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Etkinliğe katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile meydana geldi. Sümer Park'ın girişlerinde arama noktaları kurulurken, çevresinde güvenlik önlemleri alındı. Etkinlikte, Kur'an-ı kerim okunup, şehitler için dua edildi. Etkinlikte konuşan Vali Hulusi Şahin ile milletvekili Ölmez Toprak ve belediye başkanları 15 Temmuz 2016'da yaşananları anlatarak, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Konuşmaların ardından etkinlik, kısa filmler ile şiir okunması ve mehteran takımının verdiği konserle devam etti.

Taha AYHAN/ MALATYA, (DHA)-

KIRIKKALE'DE '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'NDE YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

15 Temmuz darbe girişiminin 7'nci yılında Kırıkkale Valiliği ve Kırıkkale Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği anma programı nedeniyle binlerce kişi, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi. Yürüyüşe Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı da katıldı. Vali Tekbıyıkoğlu yaptığı konuşmada, "Bugün milletimize kurulan tezgahın, kuranların başına yıkıldığı gün. Bugün milletimizin en son büyük badiresini, 251 şehit ve bütün milletimizin fedakarlığıyla atlattığı gündür" dedi.

Belediye Başkanı Saygılı ise nüfusuna oranla en fazla şehit veren ilin Kırıkkale olduğunu ve 15 Temmuz'da da meydana ilk inen şehrin yine Kırıkkale olduğunu söyledi. Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve Halk Eğitim Merkezi'nin müzik öğretmenlerinin seslendirdiği ezgi ve marşlarla devam etti.

Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)-


KAHRAMANMARAŞ'TA '15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'NDE ANMA PROGRAMI

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, 2'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, daire amirleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı programda Kur'an-ı Kerim okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, 15 Temmuz direnişi ve ruhunun, ihanete destek veren küresel işbirlikçilerine karşı bir meydan okuma olduğunu belirtti. Güngör, şunları söyledi:

"Bu ruhun beslediği milli şuur Türkiye Yüzyılı'nın temellerini atmış, bu temel milletimizin ve gönül coğrafyamızın zaten özünde var olan duygu, düşünce ve dayanışma iradesini daha da pekiştirmiştir. Unutulmasın ki bu ruh asla esareti kabul etmez, en zayıf zannedilen döneminde harlanır; Çanakkale’de, Anadolu’da, 15 Temmuz’da tarihin altın harflerle yazdığı istiklal mücadelesine dönüşür."

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise konuşmasında FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cesareti ve çağrısı üzerine meydanlara çıkan millet tarafından bertaraf edildiğini belirterek, "Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamaya hazırlandığımız bu dönemde Türkiye Yüzyılı'nın Kahramanlarının fedakarlıkları sayesinde Türkiye Yüzyılı inşa edilecektir. Bilinmelidir ki her türlü zorluğu aşarak kurduğumuz devletimizi, birlik ve beraberlik içinde bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmadaki sancak, Vali Ömer Faruk Coşkun'a teslim edildi. Mehteran gösterisinin de yer aldığı program, saat 00.13'te verilen sela ile sona erdi.

Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA)-