Geri Dön
Gündem Adliye muhasebecisine 9,5 yıl hapis ve 2 milyon lira para cezası

Adliye muhasebecisine 9,5 yıl hapis ve 2 milyon lira para cezası

Ankara Batı Adliyesi'nde muhasebeci Hakan K., adliye personeli adına sahte mesai formları düzenleyip, 840 bin lirayı hesabına geçirdiği suçlamasıyla tutuklu yargılandığı davada 9 yıl 6 ay hapis ve 2 milyon 76 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Adliye muhasebecisine 9,5 yıl hapis ve 2 milyon lira para cezası

Ankara Batı Adliyesi'nde muhasebe görevlisi Hakan K.'nin adliye personeli adına sahte mesai formları düzenleyerek, mesai yapmış gibi gösterip, toplamda 840 bin lirayı kendi hesabına geçirdiği belirlendi. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı, Hakan K. ve yazı işleri müdürü Günay D. hakkında geçen yıl 16 Aralık'ta soruşturma başlattı. Gözaltına alınan şüphelilerden Hakan K., savcılık sorgusunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Günay D. de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Hakan K. hakkında 'dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 18 yıla kadar hapis ve Günay D. hakkında da 'görevi kötüye kullanma' suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Ankara Batı 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Hakan K. ve tutuksuz sanık Günay D. katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Önceki celse mütalaasını açıklayan savcı, Hakan K.'nin 'dolandırıcılık' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlarından 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını, Günay D.'nin ise beraatini talep etti. Mütalaaya karşı savunma yapan tutuklu sanık Hakan K., kamu zararını karşıladığını belirterek, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Hakan K. hakkında 'zincirleme şekilde nitelikli dolandırıcılık' suçundan 5 yıl hapis ve 2 milyon 76 bin lira adli para cezası ile 'zincirleme şekilde resmi evrakta sahtecilik' suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezasına hükmetti. Hükümle beraber Hakan K.’nin tutukluluk halinin devamına karar verilirken, sanık Günay D. hakkında beraat kararı verildi.