Geri Dön
Gündem Antakya'da eşya aldıkları hasarlı bina Hatay depreminde yıkıldı; 3 ölü

Antakya'da eşya aldıkları hasarlı bina Hatay depreminde yıkıldı; 3 ölü

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı apartmandaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, 10 saat sonra enkazdan 1 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Gazi mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesi'ndeki binanın enkazında kalan 2 kişinin cansız bedenine ise daha sonra ulaşıldı. Ekipler cenazeleri enkazdan çıkardı.

Antakya Gazi Mahallesi'nde 3 katlı hasarlı binadaki evlerinden eşya aldıkları sırada depreme yakalanan 4 kişiden biri, dışarıya çıkmayı başarırken, 3 kişi ise yıkılan binanın enkazı altında kaldı.

Bölgeye yönlendirilen AFAD ve TTK, JAK ve TAK ekipleri enkazda arama kurtarma çalışması başlattı. Enkazın oldukça riskli olduğunu ve art arda yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Yapılan incelemede 4 katlı binanın, yanındaki apartmanın üzerine devrilmesiyle yıkıldığı ve ilk iki katının tamamen enkaz haline geldiği anlaşıldı. Hassas burunlu iki köpeğin tepki verdiği enkazda 3 kişi ile sesli temas kuruldu.

MADENCİLER RİSKLİ BİNAYA DOMUZDAMI TAHKİMATI KURDU

Binanın her an tamamen yıkılma riski nedeniyle önce TTK ekibindeki madenciler, bina enkazını domuzdamı tahkimatı ile güçlendirdi. Ardından merdivenle çıkılan üst katta başlatılan çalışmalarda enkaz bulunan kişilerin Servet Cüneydoğlu (32) ve akrabası Hüseyin Cüneydoğlu ile Suriye uyruklu soyadı öğrenilemeyen Maspahi'nin (30) bulunduğu belirlendi.

Hatay - Antakya'da yıkılan binanın enkazında arama çalışmaları sürüyor Hatay'ın Antakya ilçesi Gazi Mahallesi Şehit Murat Nuraydın Caddesi'ndeki dün meydana gelen 2 depremde yıkılan binanın enkazında 2 kişiyi arama çalışmaları sabah saatlerinde devam ediyor.

İlk aşamada kısa sürede çıkarılacakları umut edilen depremzedeler için zaman zaman AFAD, TAK, JAK ve TTK ekipleri merdivenle çıktıkları enkazda çalışmalar yaptı. Arama kurtarma ekiplerinden alınan bilgiye göre sık aralıklarla artçı depremlerin yaşandığı bölgede binanın çok riskli bir konumda olması nedeniyle çalışmaların güçlükle sürdürüldüğü öğrenildi.

SOYLU, BÖLGEYE GELDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bir süre sonra binanın enkazına geldi. Arama kurtarma ekipleriyle görüştü. Ekip sorumlularından çalışmalar hakkında bilgili alan Soylu, bir süre sonra bölgeden ayrıldı.

 DİĞER 2 KİŞİNİN DE CANSIZ BEDENİ ÇIKARILDI

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya’nın Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı apartmandaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, 10 saat sonra enkazdan 1 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Diğer 2 kişinin de saat 08.30 sıralarında, yaklaşık 12 saat sonra cansız bedenleri çıkarıldı.