Geri Dön
Gündem Aydın'da eğitim uçağı düştü; 2 yaralı

Aydın'da eğitim uçağı düştü; 2 yaralı

Aydın'ın Efeler ilçesinde, eğitim uçağı, havaalanına zorunlu iniş yaparken, tarlaya düştü. Kazada, eğitmen ile öğrencisi yaralandı.

Çıldır Havaalanı’ndan saat 12.30 sıralarında eğitim amaçlı kalkış yapan uçağın eğitmeni, kısa süre sonra henüz bilinmeyen nedenle acil iniş yapmak için piste yöneldi. İniş sırasında uçak, Aydın-İzmir Otobanı yakınlarındaki tarlaya düştü. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Uçaktaki eğitmen ile öğrenci, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

 Aydın Çıldır Uçuş Akademisi işletmesinde bulunan TC-TDA tescil işaretli hava aracının Aydın Çıldır Havaalanından kalkışını müteakip henüz bilinmeyen bir nedenle pist sonuna düşmesi neticesinde hava aracı kazası meydana gelmiştir. Kaza sonucu iki pilot yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir.

 

KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Aydın'ın Efeler ilçesi Çıldır Havaalanı'na zorunlu iniş sırasında tarlaya düşen eğitim uçağında yaralanan 2 kişinin kimlikleri belli oldu. Yaralıların, eğitmen pilotlar Saygın Zibeller ile Murat Mocan olduğu belirlendi. Ayrıca uçağın 100 metreden toprak zemine düştüğü tespit edildi. Uçağın düşüş nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğü belirtildi.