Geri Dön
Gündem Bakan Göktaş: Üniversiteye, eğitime ve gençlere yatırım geleceğe yatırımdır

Bakan Göktaş: Üniversiteye, eğitime ve gençlere yatırım geleceğe yatırımdır

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde (AKÜ) İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası’nın temel atma töreninde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Üniversite eğitimine, eğitime ve gençlerimize yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" dedi. 

Bakan Göktaş: Üniversiteye, eğitime ve gençlere yatırım geleceğe yatırımdır

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Afyonkarahisar'a geldi. İlk olarak valiliğe gelen Bakan Göktaş, sonrasında yaya olarak geldiği Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı'yı ziyaret etti. Bakan Göktaş, belediye ziyaretinin ardından AKÜ İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binası'nın temel atma törenine katıldı.Törende ilk olarak Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu.

AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Fazlı Halaç ve Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'ndan sonra konuşan Bakan Göktaş, Afyonkarahisar'ın tarihi boyunca birçok anlamda medeniyetlerin kavşak noktası olduğunu söyledi.  Bakan Göktaş, "Ticaret yolunun kesiştiği bir şehirdir. Fakat aynı zamanda birçok alimin yolu da Afyonkarahisar'dan geçmiştir. Bugün bu misyonu üniversitemiz devam ettiriyor. Üniversite eğitimine, eğitime ve gençlerimize yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır" dedi. 

Binayı yaptıracak olan hayırseverlere teşekkür eden Bakan Göktaş, "Bakanlığımıza da çok değerli katkıları olan hayırseverlerimiz Özcan ve Başak Halaç'ın katkılarıyla yapılacak olan İlahiyat Fakültesi Halaç Ailesi Eğitim Binamızın temelini atacağız. İnşallah kısa sürede tamamlanıp hizmete girecek olan bu bina, öğrencilerimize ve hocalarımıza modern ve verimli bir eğitim ortamı sunacaktır. Afyonkarahisar'a çok emek vermiş Emirdağlı hemşehrim, hayırseverlerimiz Özcan ve Başak Halaç başta olmak üzere, bu fakültenin yapımına destek olan herkese öncelikle bir Afyonlu olarak teşekkür ederim. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu. 

Bakan Göktaş, konuşması sırasında yüklenici firmadan temeli atılan binanın 18 ayda tamamlanmasını isterken, firma yetkilisi ise bir yıl içinde tamamlayacaklarını taahhüt etti. Bakan Göktaş, protokol üyeleri ile butona basarak tesisin temelini attı.

'AFYONKARAHİSAR'DA 6 SHM VAR'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasında 'Şehir Buluşmaları' etkinliğine katıldı. Bakan Göktaş, programda belediye başkanları ile partililere bakanlık çalışmalarını anlattı. Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, son 21 yılda yepyeni hizmetlere imza attıklarını söyledi. Bakanlık olarak her icraatta, Afyonkarahisar'ın ihtiyaç ve beklentilerini de göz önünde bulundurduklarını belirten Bakan Göktaş, "Afyonkarahisar'da 6 Sosyal Hizmet Merkezimiz (SHM) var. Aile Sosyal Destek Programı çerçevesinde (ASDEP) 40 meslek elemanı ile 2017-2023 yılları arasında 40 bine yakın haneye ziyaret gerçekleştirdik. İlimizde 13 Çocuk Evi'nde 68 çocuk var. Çocuk Evleri sitemizde ise 31 çocuk hizmet alıyor. Çocuklarımız için 2012 yılından bugüne kadar 115 milyon liraya yakın harcama gerçekleştirdik. Koruyucu aile yanında olan 148 çocuğumuzun bakımını 115 aile üstlenmiş bulunmakta. Son 11 yılda Koruyucu Aile yanında olan çocuklarımıza 34 milyon lira harcama yapıldı. 2012 yılından bugüne kadar çocuklarımıza 110 milyon lira tahsis ettik" dedi. 

'AFYONKARAHİSAR'A 4 MİLYAR LİRA SOSYAL YARDIM KAYNAĞI AKTARILMIŞTIR'

Bakan Göktaş, Kadın Konukevi’nde 12 yılda 4 bin 321 kadın ve 2 bin 422 çocuk olmak üzere toplam 7 bine yakın kişiye hizmet sunduklarını bildirerek, "4 Huzurevi ile Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde 245 hizmet alan yaşlı vatandaşımız mevcut. Evde Bakım Yardımından ise 5 bine yakın vatandaşımız yararlanıyor. İlimizde, 226 şehit, 385 gazimiz bulunmaktadır. 280 şehit yakını, gazi/gazi yakını, vazife malulü/vazife malulü yakını, kamu kurumlarında istihdam edilmiştir. 18 Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız (SYDV) var. 2003-2023 yılları arasında Afyonkarahisar'a 4 milyar lira sosyal yardım kaynağı aktarılmıştır. Sadece 2023 Ocak-Ağustos döneminde 7 binden fazla yaşlımıza 116 milyon lira, 6 bine yakın engelli ve engelli yakınımıza 82 milyon lira yardım da bulunulmuştur" diye konuştu.

'40 BİN HANEMİZE 313 MİLYON LİRA AKTARDIK'

Türkiye Aile Destek Programı hakkında bilgiler veren Bakan Göktaş, bu çerçevede ülke genelinde 2023 Ocak-Ağustos döneminde 40 bin haneye 313 milyon lira aktarıldığını söyledi. Afyonkarahisar'da 79,6 milyon liralık yatırım projesinden 45 milyon liralık yatırım çalışmasının devam ettiğini kaydeden Bakan Göktaş, "Tamamlanan proje tutarı 35 milyon liraya yakındır. Afyon merkezde Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Dinar'da Sosyal Hizmet Merkezi etüt-proje çalışmaları devam ediyor. İnşallah en yakın zamanda Afyonkarahisar'a bir huzurevi kazandıracağız. Afyonkarahisar, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da aile odaklı sosyal hizmetlerin tamamından eksiksiz yararlanacak" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen toplantı basına kapalı devam etti.

'KADINLARIN ÜRETKENLİKLERİNİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar programı kapsamında Afyonkarahisar Valiliği ile Afyonkarahisar Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirilen 5’inci Gastro Afyon Lezzet ve Turizm Festivali’nin açılışına katıldı. Afyon Motor Sporları Merkezi'nde gerçekleştirilen festivalde konuşan Bakan Göktaş, Afyonkarahisar'ın haşhaşıyla, sucuğuyla, lokumuyla bin bir güzelliği olduğunu ifade etti. Afyonkarahisar'ın, 2019 yılında UNESCO tarafından gastronomi şehri olarak tescillendiğini dile getiren Bakan Göktaş, "Böylelikle Afyon 41 tescilli ürünüyle, milli kültürümüzün tanıtılmasında çok çok önemli bir rol oynuyor. Sizlerin bu başarısı, Anadolu kültürünün etki alanının genişlemesine önemli bir katkı sunmuştur. Afyon özellikle kadınları da pek çok şekilde üretkenliğe teşvik etmektedir. Bakanlık olarak biz de kadınların üretkenliklerinin her zaman yanında olduk" dedi.

'EV İÇİ EMEĞİN EKONOMİK BİR DEĞER KAZANMASINA İMKAN SAĞLIYORUZ'

Kadın kooperatiflerini desteklediklerini ve Türkiye’nin her şehrinde kadın kooperatiflerinin kurulmasına da öncülük ettiklerini dile getiren Bakan Göktaş, "Kadın emeğine bu şekilde destek veriyoruz ve dikkati çekiyoruz. Ev içi emeğin ekonomik bir değer kazanmasına imkan sağlıyoruz. Yerel lezzetler kadınlar emeğiyle küresel kazançlara dönüşüyor. Unutulmaz lezzetlerimizi dünyaya taşıyan, Afyon yemeklerini ve güzelliklerini dünyaya taşıyan bu güzel festivalin bereketli ve aslında daha sık bir şekilde yapılmasını, dünyanın farklı şehirlerinde de yapılması gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açılışın ardından programlarını basına kapalı sürdürdü.