Geri Dön
Gündem Bakan Kacır: Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız

Bakan Kacır: Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "'Türkiye Yüzyılı'nda Edirne'mizi gerçekleştirdiğimiz projelerle ihya etmeye devam edeceğiz. Edirne için Edirneliler için yeni hedefler koymaya, projeler üretmeye devam edeceğiz. Serhat şehri olmak demek, öncü olmak demektir. Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız" dedi.

Bakan Kacır: Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız

Bakan Kacır, açılış ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Edirne'de önce Vali Yunus Sezer'i makamında ziyaret etti. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle yürütülen 'Gastro Akademi ile Gelecek Mutfakta' projesinin de aralarında bulunduğu 17 projenin açılışına katılan Kacır, Trakya'nın gözbebeği, dört bir yanı tarih kokan kültür mirası Edirne'nin kalplerinde özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Kacır, "Anadolu'yu Avrupa'ya bağlayan, kadim tarihiyle nice medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bir asra yakın ecdadımızın baş şehri olmuş, pehlivanlar yurdu Edirne'ye bugün de yeni eserler kazandırmanın mutluluğu içindeyiz. Edirne'mizin nitelikli ve çok yönlü kalkınmasını destekleyecek 17 projenin; şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, onun tasavvur ettiği büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa etme yolunda emin adımlarla ilerledik. Büyüme ve kalkınma yolundaki mücadelemizde önümüze çıkartılan nice engellere, kurulan nice tuzaklara, oynanan nice oyunlara rağmen ülkemize asırlık demokratik haklar ve kalkınma atılımları kazandırdık. 81 vilayetimizin, 85 milyon vatandaşımızın hiçbirini diğerinden ayırmadan, ötekileştirmeden, dışlamadan şehirlerimize eserler kazandırdık ve hizmetler ürettik. Ülkemizi, muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıyacak yatırımlara imza attık" dedi.

'DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİ'MİZE BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR'

Cumhuriyetin ikinci asrında 'Türkiye Yüzyılı'nda daha gelişmiş, refah seviyesi artan marka şehirler için durmadan, duraksamadan çalışmaya devam ettiklerini belirten Kacır, "Bu vizyon doğrultusunda Edirne'mizin de sanayisini, üretimini, istihdamını, kalkınmasını desteklemeye devam ediyoruz. Edirne'de gerçekleşecek toplam yatırım tutarı 24 milyar liraya yaklaşan 346 yeni ya da ilave yatırımlar için teşvik belgesi düzenledik. 8 bin 700'den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. 22 yıl önce Edirne'de sadece bir organize sanayi bölgesi (OSB) varken; bu sayıyı 237 milyon lira bakanlık desteğiyle 4'e çıkardık. Organize sanayi bölgelerimizde 1400'ten fazla vatandaşımızın istihdamını sağladık. Çevre duyarlılığını önceliklendirdiğimiz organize sanayi bölgelerimizdeki tüm parsellerin üretime geçmesi ile bu rakamı 9 bine çıkararak Edirne'mize sanayi kenti kimliği de kazandıracağız. Şehirlerimizde kalkınmanın başat aktörü, ekonominin sac ayağı KOBİ'lerimize can suyu olmaya devam ediyoruz. Şehrimizde son 22 yılda 6 bin 400'den fazla KOBİ'mize 644 milyon liranın üzerinde KOSGEB destek ödemesi gerçekleştirdik. Teknoloji girişimciliğini desteklemek üzere Edirne'de bir teknopark kurduk. Teknoparkta faaliyet gösteren firmalara 1,1 milyar liradan fazla Ar-Ge teşviki sağladık. TÜBİTAK burs ve destek programları kapsamında 142 projeye ve 280 bilim insanına 323 milyon lira destek verdik. Bilime ve teknolojiye meraklı gençlerimizi, çocuklarımızı keşfetmek, onların potansiyellerini ortaya çıkarmak, şehrimize kazandırmak için Edirne'ye Deneyap Teknoloji Atölyesi'ni kurduk. Ortaokul ve lise öğrencilerimize; tasarımdan robotik kodlamaya, yapay zekadan havacılık ve uzay teknolojilerine 11 farklı yenilikçi teknoloji başlığında 36 ay ücretsiz eğitim imkanı sunduk ve sunmaya da devam ediyoruz. Bu vesileyle bir çağrıda bulunmak istiyorum. Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı kapsamında 81 ilimizdeki Deneyap Teknoloji Atölyeleri'mize başvurular devam ediyor. 25 Mart'a kadar tüm illerimizdeki 4., 5., 8., 9. sınıflar ile lise hazırlık sınıfında okuyan öğrencilerimizin başvurularını bekliyoruz" dedi.

'17 ESERİ EDİRNE'MİZE KAZANDIRIYORUZ'

Edirne'nin eşsiz tatları ve lezzetlerini unutmadıklarını söyleyen Kacır, "Badem ezmesinden tava ciğerine, Meriç yer fıstığından İpsala pirincine Edirne'mizin 11 meşhur yöresel lezzetini coğrafi işaretle tescilledik. Hem üreticilerimizi hem tüketicilerimizi hem de kültürümüzü koruma altına aldık. Trakya Kalkınma Ajansı'mız eliyle kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 341 kalkınma projesine 533 milyon lira destek verdik. Bugün de Trakya Kalkınma Ajansımız eliyle Edirne'mizde, gençlerimize, kadınlarımıza, çocuklarımıza, çiftçilerimize, sanayicimize ve dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik projelerin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tarımdan turizme, sanayiden sosyal içermeye kadar yerel kalkınmayı destekleyecek, şehrimizin ekonomisine katkı sağlayacak 17 eseri Edirne'mize kazandırıyoruz" dedi.

'EDİRNE'Yİ PROJELERLE İHYA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Projeleri anlatan Kacır, şunları söyledi:

"Kadının Emeği Evinin Ekmeği projesiyle kadınlarımızın ürettiği el emeği, göz nuru ürünlerin markalaşması, pazarlanması ve satışını destekliyoruz. Bu projemizle kadın istihdamını da artırıyoruz. Keşan Belediyemizle gerçekleştirdiğimiz 'Yıl Boyu Üretim ve İstihdam ile Okula Giden Mutlu Çocuklar' projesiyle sezonluk tarım işçisi ailelerimize 12 ay iş olanakları sunuyoruz. 'Gastro-Akademi ile Gelecek Mutfakta' projesiyle hizmet sektörümüzün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için istihdam garantili eğitimler veriyoruz. 'Engelsiz Yaşam Merkezi' projemizle engelli bireylerin atölyeler ve eğitimler aracılığı ile sosyal hayata ve üretime katılmalarını destekliyoruz. 'Türkiye Yüzyılı'nda Edirne'mizi gerçekleştirdiğimiz projelerle ihya etmeye devam edeceğiz. Edirne için Edirneliler için yeni hedefler koymaya, projeler üretmeye devam edeceğiz. Serhat şehri olmak demek, öncü olmak demektir. Edirne'yi kültürde, turizmde, sanayide ve eğitimde öncü şehirlerimiz arasına katacağız. Edirne görüyoruz ki maalesef gerçek belediyeciliğe, gönül belediyeciliğine hasret. Diyoruz ki; gelin 31 Mart'ta Edirne'de bu hasrete son verelim. Edirne gerçek belediyecilikle tanışsın, 'Türkiye Yüzyılı'nda yoluna güçlü devam etsin. Bu kadim şehir Edirne'yi bir başka seviyoruz. Bu şehrin yiğitliğini, cesaretini seviyoruz. Bu kadim şehrin söz konusu millet ve memleket olunca hep en ön safta olan vatanperver insanlarını seviyoruz. İnanıyoruz ki inşallah Edirne, 31 Mart'ta tercihini sadece vatan ve millete hizmet aşkıyla çalışanlardan yana kullanacaktır. Ecdadın iftihar şehri Edirne'de inşallah emanet, ehil olana teslim edilecektir. Tarih boyunca şanlı akıncılar çıkaran, bileği bükülmez pehlivanlar yetiştiren Edirne için biz de var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sözlerime son verirken bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz projeleri tüm Edirne'ye, Edirnelilere hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Kacır, daha sonra merkezdeki Eski Cami'de cuma namazını kıldı, ardından esnaf ziyaretinde bulundu.

BAKAN KACIR, CHP SEÇİM STANDINI ZİYARET ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Edirne'deki Cuma namazının ardından esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ziyareti sırasında trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi'nde Cumhuriyet Halk Partisi'nin seçim standına da uğrayan Kacır, partililerle tokalaştı. Ziyaret sırasında Bakan Kacır'ı karşısında gören kadın bir partilinin seçim şarkısı söyleyerek dans etmesi dikkat çekti. CHP'li kadınlarla tokalaşan Bakan Kacır, daha sonra stanttan ayrıldı.

ÖĞRENCİLERLE BULUŞMA

Bakan Kacır esnaf ve vatandaş ziyaretlerinin ardından Trakya Üniversitesi'nce hazırlanan program kapsamında öğrencilerle buluştu. Bakan Kacır'a burada, uzaya ilk giden Türk astronot Alper Gezeravcı da eşlik etti. Öğrencilerin hazırladığı stantları da gezen Bakan Kacır, programdaki konuşmasında, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesinin öncüsünün savunma sanayisi olduğunu söyledi. Kacır, "Biz havacılıkta başka neredeyse hiçbir ülkenin yapamayacağı ölçüde hızlı araştırma geliştirme projeleri gerçekleştiriyor ve neredeyse her yıl gökyüzüne Türk'ün yeni bir imzasını atıyoruz artık. Bayraktar TD2, Bayraktar TD3, Akıncı, Aksungur, Anka, Anka2, Anka3, Hürkuş, Hürjet, Gökbey, Atak, Atak2, Kızıl Elma, Kağan bunların hepsi sizler gibi gencecik Türk mühendislerinin, bilim insanlarının, teknisyenlerinin gökyüzüne attığı imza oldu. Demek ki, başarabiliyormuşuz dedik değil mi? Halbuki 20'nci yüzyılda biz bir havacılık ülkesi olamamıştık. 20'nci yüzyılda dünya iki cihan harbi yaşadı, binlerce uçak üretildi, binlerce helikopter üretildi, biz bunların neredeyse hiçbirinin üreticisi değildik. Olabilir miydik? Tabii ki olabilirdik. Biz Teknofest'i İstanbul'da, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştiriyoruz. Atatürk Havalimanı'nda bizden 60 yıl kadar önce yine Teknofest düzenlenmiş. O dönem Türkiye'yi milli havacılıkla geliştirmek üzere çaba gösteren Nuri Demirağ tarafından Atatürk Havalimanı'nda tıpkı bizim Teknofest'lerde yaptığımız gibi milli uçaklar geliştirsin, üretsin gençlerimiz mühendis, teknisyen olsunlar diye, milli uçakları uçuracak pilotlar yetişsin diye gök şenlikleri düzenlenmiş" dedi. 

'KENDİ ROKET TEKNOLOJİMİZLE AY'A ERİŞMEYİ HEDEFLİYORUZ'

Türkiye'nin geçmişte benzer olaylarla havacılıkta akamete uğratıldığını söyleyen Bakan Kacır, şöyle konuştu: 

"İşte böyle akamete uğratılmışlıklar tarihi olarak 2000'lere geldik aslında Türk havacılığında ama bir irade ortaya koyduktan sonra biz neye ihtiyacımız varsa kendi öz evlatlarımızın alın terine güvenerek bu ihtiyacı karşılayacağız ve Türkiye'yi milli havacılıkta şahlandıracağız dedikten sonra 2000'li yıllarda çok şükür dünyaya parmak ısırtacak başarı hikayeleri ortaya çıktı. Hedefimiz, hayalimiz, umudumuz inşallah önümüzdeki dönemde uzay alanında da havacılığa benzer bir başarı hikayesi ortaya çıkartmak. Bunu başarabilecek imkan ve kabiliyete sahibiz. Bunu başarabilecek birikimimiz ve tecrübemiz var. Uydularını kendileri üretebilen bir ülkeyiz. Görüntüleme uydularını son 20 yılda adım adım yerli ve milli üretmeyi başardık. En nihayetinde yüksek çözünürlüklü İmece görüntüleme uydusunu kendi mühendislerimizin eseri olarak ürettik ve hali hazırda İmece'den istifade ediyoruz. Şimdi önümüzdeki aylarda ilk milli haberleşme uydumuz Türksat 6-A'yı uzaya göndereceğiz. Böylelikle haberleşme uydularını kendi imkanlarıyla geliştirebilen 10 ülkeden birisi olacak Türkiye. Bütün bunlar uzay alanında muazzam tecrübeler ve kazanımlar getirdi Türkiye'ye. Her seferinde hedefi daha öteye koyuyoruz. İmece yaklaşık 600 kilometrede görev yapan, yaklaşık 600 kilogramlık bir görüntüleme uydusu. Türksat 6A 36 bin kilometrede görev yapan, 4 buçuk tonluk bir haberleşme uydusu. Şimdi milli uzay programıyla Ay'a erişmeyi hedefliyoruz. Çünkü bizim roket bilimcilerimiz var. Roket teknolojilerinde iddiamızı yükseltmek istiyoruz. Hibrit roket teknolojisinde Türkiye dünyada en ileri düzeyde çalışmalar yapan 4 ülkeden birisi. Kendi roket teknolojimizle inşallah bu sefer 380 bin kilometre ötedeki Ay'a erişmeyi hedefliyoruz. Bütün bunlar elbette bugünden yarına olmuyor. Adım adım, gayretle, emek vererek, çalışarak oluyor ama en çok da sağlam bir irade sayesinde mümkün oluyor."

'UZAYA ÇIKMAK BİREYSEL BAŞARININ ÇOK ÖTESİNDEYDİ'

Uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ise Uluslararası Uzay İstasyonu'na gidinceye kadar yaşadığı süreci öğrencilerle paylaştı. Gezeravcı, "Üç haftanın sonunda evet herhangi bir tereddüt yaşamama artık gerek kalmayacak şekilde işin mental, fiziksel, psikolojik hazırlığını yapmış olarak sürece başvurdum. Çünkü süreç bir kişinin bir şeyi başarma noktasına odaklanmış bir süreç değildi. Koskoca bir ülkenin 100'üncü yıl dönümünde memleketinin gelecek nesillerine, sevgili kardeşlerimizin ufuklarına yönelik koyulmuş olan bir hedefti. Dolayısıyla bir bireysel başarının çok daha ötesindeydi" diye konuştu. 

'ÖZGÜVENİNİZİ HER DAİM AYAKTA TUTUN' 

Türkiye Cumhuriyeti'nin yıllardır dünyanın en zor jeopolitik lokasyonlarından bir tanesinde kuvvet ve sağlam iradesiyle ayakta kalmayı başarabilmiş dünyanın en köklü devletlerinden birisi olduğunu dile getiren Gezeravcı, "Bu köklü devletin sahip olduğu kuvvetin en sağlam dayanağı da sizlersiniz. Yani en genç yaş ortalamamız. Bu memleketin gelecekte başaracak olduğu işlerin altına imza atacak olanlar sizlersiniz. Girdiğiniz bütün işlerde hiçbir şekilde bünyenizde muhafaza ettiğiniz o potansiyel enerjinizden başarabileceğiniz işlerin ne derece büyük olduğundan zerre kadar şüpheniz olmasın. Tek eksikliğini hissettiğimiz, zaman zaman düştüğümüz hata; hakikaten sahip olduğumuz, fazlasıyla da hak ettiğimiz özgüvenden imtina etmemiz. Zerre kadar lütfen bünyenizde bulunan potansiyel gücünüzden şüphe etmeyin. Kendinizde olan özgüveninizi de her daim ayakta tutunuz" ifadelerini kullandı.

BAKAN KACIR, KEŞAN GIDA İHTİSAS OSB’NİN TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı kırsal Paşayiğit Mahallesi’ndeki Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) temel atma törenine katıldı. Törene, Bakan Kacır’ın yanı sıra Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, oda ve borsa başkanları, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

'GAYRİSAFİ YURT İÇİ HASILAMIZ CUMHURİYET TARİHİMİZDE İLK DEFA 1 TRİLYON DOLAR BARAJINI AŞTI'

Törende konuşan Kacır, ülkenin güçlü üretim ve teknoloji geliştirme altyapısını, ekonomik ve siyasi bağımsızlığın sigortası, kalkınmanın ise teminatı olarak gördüğünü belirterek, "İşte bu anlayışla siyasi istikrarsızlık, terör ve yanlış sanayi politikaları neticesinde akamete uğramış hikayeler tarihine dönen sanayileşme tarihimizin seyrini son 22 yılda değiştirdik. Ülkemizi araştırma ve inovasyon ekosistemi, planlı sanayi alanları, girişimcilik kültürü ve nitelikli insan kaynağıyla küresel bir üretim üssü haline getirdik. Krizlere dayanıklı, üreterek büyüyen Türkiye ekonomisini inşa ettik. Son yıllarda bölgesel savaşlar, pandemi, afetler ve iklim krizi, gıda ve enerji tedarikinde yaşanılan zorluklara rağmen ülkemiz 14 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürdü. Gayrisafi yurt içi hasılamız Cumhuriyet tarihimizde ilk defa 1 trilyon dolar barajını aştı. İhracatımız, kalkınmamızın lokomotifi imalat sanayinden aldığı güçle 255 milyar doları aştı. 32 milyon işgücüyle istihdamda da tarihimizin en yüksek seviyesini yakaladık. Yüzde 9,1 ile işsizlikte son 10 yılın en düşük seviyesine ulaştık. Açıklanan her veri, ekonomimizin güçlü temeller üzerinde yükseldiğine işaret ediyor. Ekonomide elde ettiğimiz bu kazanımları uzun vadeli ve kalıcı refah artışına dönüştürmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi. 

'MAZLUMLARIN UMUDU BİR ÜLKE OLMANIN SORUMLULUĞUNU YERİNE GETİRDİK'

Milli teknoloji hamlesi doğrultusunda teknoloji geliştirme kabiliyetlerini üst düzeye çıkararak Türkiye’yi dünya sahnesinde hak ettiği noktaya taşıdıklarını ifade eden Bakan Kacır, "Çünkü Türkiye’nin kritik teknolojileri milli olarak geliştirebilmesini, yüksek teknoloji alanlarında rekabetçi ürün ve hizmetler sunarak değer zincirlerinde pay sahibi olabilmesini tercihten öte mecburiyet olarak görüyoruz. Hafızalarımızı tazeleyelim. Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken küreselleşmeyi vaz edenlerin ne düzeyde bencil tutum takındıklarına hep birlikte şahit olduk. Bazı gelişmiş ülkelerde yoğun bakım altyapısının yetersiz kalması neticesinde doktorların kimin ölüme terk edilmesi gerektiğine karar vermek zorunda bırakıldığı bir dönemi hep birlikte gördük. Hamdolsun güçlü üretim ve teknoloji geliştirme altyapısı ile pandeminin olumsuz etkilerini dünyanın birçok gelişmiş ülkesine göre daha az hasarla atlattık. Dönemin Amerika Birleşik Devletleri başkanının büyük teknoloji girişimlerine çağrıda bulunmak zorunda kaldığı bir dönemde; ‘Biosys’ isimli yerli ‘startup’ımız tarafından geliştirilen solunum cihazımızın seri üretimini Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın koordinasyonunda sanayi firmalarımızın da katkılarıyla iki haftada gerçekleştirdik. Yalnızca ülkemizin solunum cihazı ihtiyacını karşılamadık; ihraç ettiğimiz, hibe ettiğimiz cihazlarla tüm dünyaya nefes olduk. Mazlumların umudu bir ülke olmanın sorumluluğunu yerine getirdik. Evet, milli teknoloji hamlesi budur. Milli teknoloji hamlesi, ekonomik ve siyasi bağımsızlığın güçlü üretim ve teknoloji geliştirme kabiliyetinden geçtiği anlayışıyla hareket etmektir" diye konuştu. 

'152 BİNDEN FAZLA NİTELİKLİ İSTİHDAM OLUŞTURACAK 408 MİLYAR LİRA SABİT YATIRIMIN ÖNÜNÜ AÇTIK'

Bakan Kacar, dünyadaki iklim değişiklikleri, küresel göç, artan nüfus ve bölgesel savaşlar neticesinde gıda arz güvenliğinin ülkeler için beka meselesi haline geldiği bir döneme adım atıldığını dile getirerek, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak biz de bu dönemde güçlü gıda sanayini ülkemizin geleceğinin teminatı olarak görüyoruz. Sektörümüzün sürdürülebilir ve kapsamlı büyümesini destekleyerek vatandaşlarımızın erişimini garanti altına alıyoruz. Sektörümüz tarımsal üretimimizin yerelde oluşturduğu katma değer ve istihdam için çarpan etkisi oluşturarak refahın yurt sathında yayılmasında önemli bir rol üstlenmekte. Bu nedenle, gıda sanayimizin üretim altyapısını güçlendirecek, katma değerli üretime yönlendirecek ve uluslararası rekabetçiliğini artıracak adımları öncelikli olarak atıyoruz. Gıda sektöründe yenilikçi ve rekabetçi bir anlayışla katma değerli üretimi desteklemek üzere bu alanda proje yürüten 58 Ar-Ge merkezine ve 419 teknopark firmasına toplamda 8,7 milyar lira ar-ge teşviki verdik. TÜBİTAK akademik, bilim insanı ve özel sektör Ar-Ge destek programları kapsamında son 22 yılda gıda alanında yürütülen 3 bin 26 projeye ve bu alanda araştırma gerçekleştiren bin 548 bilim insanı ve gencimize 11 milyar liradan fazla destek sağladık. Gıda İnovasyon Merkezimizi, gıda ve içecek sektörünün çözüm ortağı olarak faaliyete geçirdik. Gıda ürünleri imalatına yönelik olarak 5 bin 427 yatırıma teşvik belgesi düzenledik. Sektörümüzde 152 binden fazla nitelikli istihdam oluşturacak 408 milyar lira sabit yatırımın önünü açtık. Gıda sanayimizin ihtiyaç duyduğu altyapısı güçlü ve çevre dostu planlı sanayi alanları sunmak üzere yurdumuzun dört bir yanında 11 adet Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurduk" ifadelerini kullandı. 

'TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN HERKESİN DESTEKÇİSİYİZ, YANINDAYIZ'

Bugün de ülkenin Avrupa’ya açılan kapısında önemli ulaşım ağlarının kesişim noktasında yer alan Keşan’a kazandırılan gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin temel atma törenini gerçekleştirdiklerini kaydeden Bakan Kacır, "Sahip olduğu coğrafi işaretli ürünlerle tarım ve hayvancılıkta önemli bir marka olan Keşan ilçemize kazandırdığımız bu OSB’nin, güçlü Ar-Ge ve insan kaynağı vizyonuyla gıda sektöründe nitelikli yatırımların adresi olacağına inancım tam. 141 hektarlık alanda 96 sanayi parseline sahip organize sanayi bölgemizde inşallah 2024 yılı sonuna kadar altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlıyoruz. Sanayicilerimizin yatırımlarına en kısa sürede başlamalarını sağlıyoruz. Bizler Türkiye için çalışan, Türkiye için hayal kuran, Türk ekonomisinin büyümesi, gelişmesi, küresel ölçekte hak ettiği seviyelere ulaşması için taş üstüne taş koyan herkesin destekçisiyiz, yanındayız" dedi. 

Dua edildikten sonra, Bakan Kacır temel atma makinesinin butonuna bastı. Bakan Kacır, temel atma töreninin ardından kara yoluyla İstanbul’a hareket etti.