Geri Dön
Gündem Balıkesir'de 4.6 büyüklüğünde deprem

Balıkesir'de 4.6 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre merkez üssü Balıkesir'in Gönen ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Marmara ve Ege bölgesinde birçok ilde hissedildi. 

Balıkesir'de 4.6 büyüklüğünde deprem

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre saat 18.44'te, merkez üssü Balıkesir'in Gönen ilçesinde Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 12,4  kilometre derinliğindeki deprem, Marmara ve Ege bölgesinde birçok ilde hissedildi. Deprem'de ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı.

'OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR'

Balıkesir Valilisi Hasan Şıldak, depremin ardından yaptığı açıklamada il genelinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını belirtti. Vali Şıldak, "Bugün saat 18.44’te Gönen İlçemize bağlı Tahtalı Mahallemiz merkezli 4.6 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak şu ana kadar intikal eden bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Jandarma ve Afad birimlerimizin bölgede tarama çalışmaları devam etmektedir. Gönen İlçemize ve Balıkesir’e geçmiş olsun dileklerimizle kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA: CAN KAYBI VE YARALANMA OLMAMIŞTIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Balıkesir'de meydana gelen depremle ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "18.44'te Balıkesir Gönen'de meydana gelen 4,6 büyüklüğündeki depremde, şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor. Balıkesir halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" dedi.