Geri Dön
Gündem Beyoğlu'nda 5 katlı tarihi bina çöktü

Beyoğlu'nda 5 katlı tarihi bina çöktü

Beyoğlu'nda sabah saatlerinde kısmi çökme yaşanan 5 katlı metruk binanın ön bölümü saat 14.50'de büyük bir gürültüyle çöktü. Çökme yaşanan binada, anıtlar kurulunun raporu doğrultusunda moloz kaldırma çalışmaları başladı.

Karaköy Kemeraltı Caddesi üzerinde bulunan 5 katlı tarihi metruk binada sabah 06.30 sıralarında kısmi çökme meydana geldi. Çökme sonrası olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. İBB yetkililerinin ise, kısmi çökme yaşana binada inceleme yaptı. İnceleme sonrası binanın çökme riskine karşı etrafına güvenlik şeridi çekildi. Beşiktaş istikameti trafiğe kapatıldı. Tramvay seferleri ise çift yönlü olarak durduruldu. Binanın ön bölümü ise saat 14.50'de büyük bir gürültü ile çöktü. Çökmeyle birlikte caddeyi toz bulutu kapladı. O anlarda karşı kaldırımda yürüyen öğrenciler ise, son anda kaçarak kurtuldu. Şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

 "TAM LİSENİN ÇIKIŞ SAATİYDİ"

Cadde üzerinde bir işyerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Mehmet Doğan, çökme anında panik yaşadıklarını belirterek, "Tam lisenin çıkış saatiydi.

 

Biraz panik oldu buradan geçen öğrenciler. Toz bulutu oldu. Çok şükür herhangi bir can kaybı olmadı. Çökme anında bizde hemen içeriye kaçtık. Sonrasında tekrar çıktık dışarıya. Çıktığımızda araçlar geçiyordu zaten herhangi bir şey yoktu" dedi.

İşyeri çalışanı  ise, "Çökme anında buradaydım. Öğrencilerin kaçtığı anları gördüm. Bir anda çöktü bina. Her taraf toz duman oldu. Geçen araçların üzerleri toz oldu başka bir şey olmadı. Can kaybı olmadı. Sabahtan önlem alınmıştı zaten. Çökme anında ben de biraz heyecanlandım" diye konuştu.


BİNANIN ÇÖKME ANI KAMERADA 

5 katlı metruk binanın çökme anı kameralara yansıdı. Görüntülerde öğrencilerin binanın çökmesi ile koştuğu anlar görülüyor. Caddenin karşı şeridinde giden araçların ise üzeri tozla kaplandı.

 

MOLOZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çökme yaşanan binada akşam saatlerinde anıtlar kurulunun raporu doğrultunda moloz kaldırma çalışmaları başladı. Çalışmaların yarın akşama kadar süreceği öğrenildi.