Geri Dön
Gündem Binlerce kişi Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Cami önüne kadar yürüyerek İsrail'i protesto etti

Binlerce kişi Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Cami önüne kadar yürüyerek İsrail'i protesto etti

İsrail!in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için toplanan binlerce kişi Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Camii'ne kadar yürüdü. İnsanı Yardım Vakfı tarafından organize edilen 'Gazze'yi Unutma' yürüyüşüne Filistin asıllı Amerikalı aktivist Huwaida Arraf, Eski Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, ABD'li eski diplomat ve emekli Albay Ann Wright da katıldı.

Binlerce kişi Beyazıt Meydanı'ndan Ayasofya Cami önüne kadar yürüyerek İsrail'i protesto etti

İnsani Yardım Vakfı(İHH)'nın çağrısıyla Beyazıt Meydanı'nda toplanan binlerce kişi İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için Ayasofya Camii'ne kadar yürüdü. Yürüyüşe katılanlar, "Hemen şimdi! Ateşkes!", "Ceasefire now!" yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüşe, Filistin asıllı Amerikalı aktivist Huwaida Arraf, Eski Barcelona Belediye Başkanı Ada Colau, ABD'li eski diplomat ve emekli Albay Ann Wright'da katıldı. Ayasofya Meydanı'nda konuşan Filistin Özgürlük Koalisyonu sözcüsü ABD'li emekli asker Ann Wright, “Biz Gazze'deki katliamı durdurmak için gemilerimizi yola çıkartıyoruz. Gazze'deki insani dramı durdurmak için yola çıkıyoruz. Gazze'de açlık çeken insanlara gıda götürmek için yola çıkıyoruz. Dünya liderlerine sesleniyorum, bizler insanı amaç için yola çıktık" dedi.


"AVRUPALI LİDERLERİN İKİYÜZLÜLÜĞÜNDEN UTANÇ DUYUYORUM"

Etkinliğe katılan Eski Barcelona Belediye Başkanı ve insan hakları aktivisti Ada Colau; “Barselona, İsrail ile ilişkileri kesen en büyük şehirlerden birisidir. Bu yeterli değildir.

Söylemekten üzüntü duyuyorum Avrupalı liderlerin ikiyüzlülüğünden utanç duyuyorum. Bu yüzden buradayım. Ben özgürlük için yola çıkanlarla beraberim. Umut ediyorum ki biz ablukayı kıracağız.

Filistin'in geleceği için buradayım. Filistin özgür olana kadar burada olacağım" diye konuştu. İHH Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Cihat Çelik ise, “Bugün burada 7 aydır işgale direnen kahraman Gazze halkı için buradayız. Bugün her türlü işkenceye tabi tutulan Gazzeli kadınlar ve çocuklar için buradayız. Biz bir erdemliler ittifakı kurduk. Dünyanın her yerinden vicdan sahibi insanları buna dahil ettik ve bugün rotamızı yeniden Gazze'ye çeviriyoruz. Gazze'ye gideceğiz. Ateşkesin sağlanmasına vesile olacağız. Ambargoyu kıracağız" ifadelerini kullandı.