Geri Dön
Gündem İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde eğitime kar engeli

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde eğitime kar engeli

Kar yağışının etkisini göstermesiyle birlikte başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde 6 Şubat Pazartesi günü okullar tatil edildi. Beklenen tatil haberi valilikler tarafından peş peşe açıklandı. İşte okulların tatil edildiği o iller...

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde eğitime kar engeli

İSTANBUL'DA OKULLAR YARIN TATİL

Akşam saatlerinde İstanbul'da etkili olan fırtına ve kar yağışı nedeniyle, yarın okullar tatil edildi. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "İlimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" dedi.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Yerlikaya paylaşımında, "Kıymetli hemşerilerim, sevgili öğrenciler, 20.00'de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre ilimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmiştir" ifadelerini kullandı. 

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden saat 20.00'da alınan son meteorolojik verilere göre ilimizde; İstanbul'un kuzey kesimleriyle Avrupa Yakası'nda ve özellikle yakanın batı kesimlerinde daha fazla etkili olması beklenen kar yağışlarının Pazartesi öğleden sonraya kadar devam edeceği, şehrin diğer bölgelerindeki yağışların genellikle yağmur, karla karışık yağmur ve özellikle yüksek kesimlerde kar şeklinde olacağı, yüksek kesimler başta olmak üzere, yer yer kuvvetli buzlanma ve don hadiselerinin görülebileceği, rüzgârın kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü; Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin; herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılması, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz dâhilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumları ile halk eğitim merkezleri, olgunlaşma enstitüleri, özel öğretim kursları, motorlu taşıt sürücü kursları, çeşitli kurslar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, resmî okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ile özel okullardaki takviye kurslarına, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kursları ile 4-6 yaş arası ana sınıfları da dâhil olmak üzere bütün eğitim kurumlarımızdaki eğitim faaliyetlerine, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı özel kreş ve gündüz bakımevleri ile çocuk kulüplerinin faaliyetlerine bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırılmıştır"

İSTANBUL, (DHA)-

ANKARA'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara'da yarın beklenen yoğun yağış nedeniyle tüm ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu.

Ankara Valisi Vasip Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Son meteorolojik değerlendirmelere göre, İlimizde yarın sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma, öğlen saatlerinden itibaren de yoğun yağış beklendiğinden ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında 06 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verdi. (DHA)

ANKARA, (DHA)- 

SAKARYA’DA YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ 

Sakarya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın okullara 1 gün ara verildi.

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, meteorolojik verilere göre beklenen kötü hava koşulları nedeniyle yarın il genelinde eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca yarın engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacak. 

İsa ÇİÇEK/SAKARYA, (DHA)- 

BURSA'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Meteorolojik son veriler değerlendirildiğinde, ilimizde bu gece ve yarın gün boyu yoğun kar yağışı ve havaların soğumasına bağlı buzlanma beklendiğinden 6 Şubat 2023 Pazartesi günü için eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir” dedi. 

Kentte hafta başında etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle ekipler önlem aldı. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri Uludağ Yolu, Orhangazi-İzmir karayolu ve İnegöl-Eskişehir karayolunda çalışmalarını sürdürürken, Bursa Valiliği’nden açıklama geldi. Kentte 6 Şubat Pazartesi günü eğitime ara verildiğini sosyal medya hesabından duyuran Bursa Valisi Yakup Canbolat, "Meteorolojik son veriler değerlendirildiğinde, ilimizde bu gece ve yarın gün boyu yoğun kar yağışı ve havaların soğumasına bağlı buzlanma beklendiğinden 6 Şubat 2023 Pazartesi günü için eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu Kurum ve kuruluşlarında görevli engelli, malul ve hamile personelin; herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır" açıklamasında bulundu.

İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA, (DHA)-

 

BİTLİS'TE 302 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI; EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Bitlis'te etkili olan kar yağışı nedeniyle 302 köy yolu, ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 107 santimetreyi geçtiği kentte, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde okullar 1 gün süre ile tatil edildi. Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Sivas ve Adıyaman'da da tüm okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü açılmayacak.

Bitlis'te 27 Ocak'ta başlayıp, aralıklarla süren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi.

302 köy yolunun ulaşıma kapandığı kentte, kar kalınlığı 107 santimetreyi geçti; tek katlı evler ile araçlar kara gömüldü. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Kurtkan, köy yollarında karla mücadelenin aralıksız sürdürdüğünü, ancak gece boyunca devam eden yağış nedeniyle çalışmaların güçlükle ilerlediğini belirterek, "10 ayrı şantiyede bulunan 80 personel ve 60 iş makinesi ile karla mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önem sırasına göre, köy yollarımızı açıyoruz. Sadece köy yollarını açmakla kalmıyor, acil hastaların olduğu köylere öncelikli veriyoruz" dedi.

Meteoroloji yetkililerinin özellikle pazartesi günü yoğun kar yağışı beklendiğini bildirmesinin ardından Bitlis Valiliği, merkez ile Güroymak ve Hizan ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat günü eğitime ara verildiğini açıkladı. Kar yağışı ile birlikte Bitlis Belediyesi de mahalle yollarında açma ve genişletme çalışması başlattı. 55 araç ve 80 personelle karla mücadeleyi sürdüren ekipler, mesai kavramı gözetmeksizin çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.


DİYARBAKIR'DA YOĞUN KAR; OKULLAR YARIN TATİL

Diyarbakır'daki tüm okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Şubat Pazartesi günü açılmayacak. Sömestir tatilinde dönmesi beklenen öğrenciler için eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. 

Kentte dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, aralıklarla sürüyor. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yolların kapanmaması için çalışma başlattı. Kar yağışı ile birlikte kent merkezi ve Sur ilçesindeki tarihi yapılar da beyaza büründü. Ulu Cami, Hazreti Süleyman Camisi, Hasan Paşa Hanı, 4 Ayaklı Minare ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki surları gezmek için gelenler kar yağışı altında bol bol fotoğraf çektirdi. İzmir'den geldiğini belirten Ziya Kılıçsallayan (25), "Yazın gelemedik. Kar yağışı da bu yıl geç geldi. Fakat arkadaşlarla yine de yetiştik. Hazreti Süleyman Camisi, Ulu Cami ve surları gezdik. İzmir'de hiç kar yok. Kara yetiştik, darısı yetişemeyenlere olsun. Diyarbakır'ı bu kadar güzel beklemiyordum" dedi.

DİYARBAKIR'DA OKULLAR AÇILMAYACAK

Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar için tatil kararı alındı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Aktaş, Twitter hesabında yaptığı açıklamada, "Sevgili öğrenciler ve kıymetli velilerimiz, Diyarbakır'ımızda etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde; 6 Şubat Pazartesi (Yarın) eğitim-öğretime (örgün ve yaygın eğitime) 1 günlüğüne ara verilmiştir. Hamile ve engelli kamu personelimiz de idari izinlidir" dedi.



GAZİANTEP, ŞANLIURFA VE ADIYAMAN'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilecek.

Kar yağışı nedeniyle günlük yaşamın olumsuz etkilendiği Gaziantep ve Adıyaman'da okulların tatil edildiği duyuruldu. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından, "Gaziantep'teki yoğun kar yağışı  dolayısıyla 6 Şubat Pazartesi günü tüm eğitim kurumları ve rehabilitasyon merkezleri bir gün tatil edilmiştir. Engelli ve gebe kamu personelleri idari izinli sayılacaktır. Kar topu oynayıp kitap okuyun" paylaşımı yaptı.

Şanlıurfa Valiliği'nce yapılan açıklamada da kentte eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Kar yağışından dolayı il genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün (okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise) ve yaygın eğitim kurumları 6 Şubat 2023 Pazartesi günü tatil edilmiştir. Engelli ve hamile kamu personeli idari izinli sayılacaktır" denildi.

Adıyaman Valiliğinden de yapılan yazılı açıklamada, ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiği duyurularak, "İlimiz genelinde yoğun kar yağışının devam edeceği değerlendirildiğinden yollarda oluşabilecek buzlanma ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak ilimiz genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 6 Şubat Pazartesi günü eğitime 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan engelli ve hamile kamu personelleri de aynı gün idari izinli sayılacaktır" ifadelerine yer verildi.

MUŞ'TA EĞİTİM-ÖĞRETİM 2 GÜN DAHA BAŞLAMAYACAK

MUŞ Valiliği, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde eğitim-öğretime 2 gün ara verildiğini, hamile ve engelli kamu personelinin de idari izinli sayılacağını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Elverişsiz hava koşulları ile meteorolojik buzlanma, fırtına ve kuvvetli yağış uyarısı birlikte değerlendirildiğinde, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince; 06-07 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü İl genelinde eğitim-öğretime 2 gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Her ikisi de çalışan anne ve babalardan lise çağından küçük çocuğu olup bakacak kimsesi olmayanların istekleri halinde ebeveynlerinden biri, kurumlarınca idari izinli sayılacak, kurum amirlerince bu hususta gerekli tedbirler alınacaktır. Ayrıca, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelin 06-07 Şubat 2023 Pazartesi ve Salı günü idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

MUŞ/(DHA)

SİVAS'TA BEKLENEN KAR NEDENİYLE YARIN OKULLAR TATİL

Sivas'ta bu gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas Valiliği tarafından alınan kararla okullar yarın tatil edildi. 

Sivas'ta gece saatlerinde beklenilen yoğun kar yağışı nedeniyle yarıyıl tatilinin biteceği gün okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Sivas Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Gece saatlerinden itibaren başlayacak, zaman zaman tipi şeklinde beklenen kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak; İl genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki anasınıfı, müstakil anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise resmi - özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 06.02.2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaklardır" ifadelerine yer verildi.

SİVAS, (DHA)


 

MALATYA'DA OKULLARA 'KAR' TATİLİ

Malatya Valiliği, kar yağışı nedeniyle il genelinde, Milli Eğitim Bakanlığı'na tüm okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil olduğunu duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, "Malatya ili genelinde devam eden olumsuz hava koşullarına bağlı olarak kara yollarında oluşan buzlanma nedeniyle ulaşımda yaşanacak sorunlara binaen tüm ilçelerimizde bulunan MEB'e bağlı okullar ve eğitim kurumları 6 Şubat'ta bir gün süre ile tatil edilmiştir" denildi.

MALATYA,(DHA)

 

BAYBURT'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

Bayburt Valiliği, kar yağışı nedeniyle kent genelinde eğitime 6 Şubat Pazartesi günü 1 gün ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Olumsuz hava şartları nedeniyle 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Bayburt il genelinde, ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Belirtilen tarihte hamile ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır" denildi.

Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT, (DHA)-

 

HAKKARİ'DE 228 YERLEŞİM YERİ ULAŞIMA KAPANDI; EĞİTİME BİR GÜN VERİLDİ

Hakkâri'de etkili olan kar yağışı nedeniyle 55 köy ile 173 mezranın yolu, ulaşıma kapandı. Kent merkezi ile ilçelerdeki okullarda olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi.

Kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle 55 köy ile 173 mezraya ulaşım sağlanamazken, kar kalınlığı kent merkezinde 30 santimetre, yüksek kesimlerde ise bir metreyi aştı. Karda kapanan yolların açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını sürdürürken, kent merkezinde de belediye ekipleri kar temizliği yapıyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle kent merkezi ve bağlı ilçelerde ilk ve orta dereceli okullar, özel öğretim kursları, halk eğitim merkezleri, rehberlik araştırma merkezleri ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim-öğretime 6 Şubat Pazartesi günü ara verildi. Engelli ve hamile kamu personelinin de 1 gün idari izinli sayılacağı belirtildi.

Mehmet ÖZKAN/HAKKARİ, (DHA)-

 

ISPARTA’DA OKULLAR 1 GÜN TATİL EDİLDİ

Isparta'da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi. 

Isparta Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ‘Isparta İli genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesine bağlı olarak, karayolları ile köy ve mahalle yollarında oluşan buzlanmadan dolayı ulaşımda sorunlar yaşanması sebebiyle, öğrencilerimizin ve eğitim personelinin sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla, İl merkezi ve ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet yürüten; her tür ve derecedeki resmi/özel örgün (ilkokul-ortaokul-lise) ve yaygın eğitim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel öğretim kurslarındaki eğitim/öğretim faaliyetlerine 6 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli ve diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır’ denildi.

Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA, (DHA)-

 

KAYSERİ VE NEVŞEHİR'DE OKULLAR 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kayseri ve Nevşehir'de akşam saatlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Kayseri ve Nevşehir Valiliği kararıyla, il genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel ve resmi okullar, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel eğitim kurslarında eğitime bir gün ara verildi. Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, tarafından sosyal medya hesabından yapılan duyuruda "Sevgili öğrenciler meteoroloji verilerine göre ilimizde bu gece yoğun kar yağışı başlayacaktır. 6 Şubat tarihinde okullarımız 1 gün olmak üzere ilimiz genelinde tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerimizin bu kar tatilini kitap okuyarak ve kar topu oynayarak geçirmelerini istiyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise kar yağışı dolayısıyla muhtemel olumsuzlukların önlenmesi amacıyla eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, şöyle denildi:

"Meteorolojik verilere göre, ilimiz genelinde bu gece saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklı şekilde devam edeceği, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceği değerlendirilmektedir. Hava koşulları nedeni ile meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla ilimiz genelinde resmi, özel kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde Valiliğimiz kararı ile 6 Şubat tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Ayrıca okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler, engelli ve hamile kamu çalışanları da 1 gün idari izinli sayılacaktır."

KAYSERİ, (DHA)-

KARAMAN'DA EĞİTİME KAR TATİLİ

Muammer ŞEN/ KARAMAN, (DHA)- KARAMAN'da sömestr sonrası açılacak olan okullar, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın tatil edildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personellerin de idari izinli sayılacak.

Karaman'da bugün öğle saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı trafikte aksamalara neden oldu. İç Anadolu Bölgesini, Akdeniz Bölgesine bağlayan Sertavul geçidinde kar lastiği bulunmayan TIR ve kamyonların geçişini izin verilmiyor.

OKULLAR BAŞLAMADAN TATİL EDİLDİ

Kar yağışının yarın da devam edecek olmasından dolayı Karaman Valiliğinden il genelinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu. Karaman Valiliğinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Yoğun kar yağışı ve buzlanma sebebiyle il genelinde örgün ve yaygın eğitim kurumlarında (İlk ve Orta Dereceli Okullar ile Halk Eğitim Merkezi) 6 Şubat 2023 Pazartesi günü eğitime 1 gün süreyle ara verilmiş olup, engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır.” denildi.

 

NİĞDE’DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Niğde'de beklenen yoğun kar yaşığı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildiği duyuruldu.

Niğde Valiliği, meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda beklenen yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma ve diğer olumsuzlukları önlenmek amacıyla, il genelinde resmi/özel kreş, anaokulları, ilkokul, ortaokul, liseler ile mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde yarın eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağı bildirildi.

Ali KADI- Adnan ÇELEBİ/NİĞDE, (DHA)-

 

AFYONKARAHİSAR'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Afyonkarahisar Valiliği'nden yapılan açıklama ile eğitime bir gün ara verildi.

Afyonkarahisar Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden açıklanan son verilere göre akşam saatlerinden itibaren ve takip eden günlerde aralıklı olarak başlayan kar yağışının etkisini artıracağı, buzlanma ve don tehlikesinin olacağı kaydedildi. Valiliğin koordinasyonunda yapılan toplantı sonrasında eğitime ilk ve orta dereceli tüm okullarda 6 Şubat 2023 tarihinde geçerli olmak üzere ara verildi. Valiliğin açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Afyonkarahisar sınırları içerisinde ilk ve orta dereceli tüm okullar, kreşler, gündüz bakımevleri ve etüt merkezleri 06.02.2023 tarihinde bir gün süre ile eğitime ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Kamuda çalışan engelli, hamile ve diğer özel sağlık durumu bulunan kamu personeli de 06.02.2023 tarihinde idari izinli sayılacaktır. Olumsuz hava koşulları nedeniyle bütün vatandaşlarımızı dikkatli ve tedbirli olmalarını konusunda uyarıyoruz."

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA)- 

 

 

KÜTAHYA’DA OKULLARA 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kütahya Valiliği, kar yağışı nedeniyle kentte yarın eğitime 1 günlün ara verildiğini açıkladı.

Kütahya’da hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceye kadar düşerken, aralıklarla etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kütahya Valiliği, beklenen kar yağışının yanı sıra oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi nedeniyle kent genelinde eğitime yarın, 1 günlün ara verildiğini açıkaladı. Valilikten yapılan açıklamada, "İlimizin batı ve kuzey kesimlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesi, taşımalı eğitimde yaşanabilecek olumsuzluklar göz önünde bulundurularak; il genelinde, 06.02.2023 Pazartesi günü, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında görevli hamile, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan personel 1 gün süreyle idari izinli sayılacaktır” denildi.

KÜTAHYA, (DHA)-

 

ADANA’NIN 4 İLÇESİNDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Adana'nın Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Adana’nın yüksek kesimlerinde yoğun şekilde devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Tufanbeyli, Saimbeyli, Aladağ ve Feke ilçelerinde eğitime yarın bir süreyle ara verildiği açıklandı. Ayrıca bu ilçelerde görevli hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi.

ADANA, (DHA)- 

 

BURDUR'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Burdur'da kar yağışı ile kent beyaza bürüdü. Burdur Valisi sosyal medyadan yaptığı açıklamada okulların 1 gün tatil edildiğini duyurdu. 

Meteorolojinin kar uyarısı yaptığı kentte öğleden sonra başlayan kar yağışı ile çatılar ve ağaçlar beyaza büründü. Kar yağışını gören vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı'nda kardan adam yaparken, bazı vatandaşlar da özçekim yaptı. Kar yağışı nedeniyle Karayolları ve trafik ekipleri de Burdur-Antalya Karayolu'nda tedbirlerini artırdı.

Kar yağışının etkili olduğu Gölhisar, Altınyayla Ballık köyü bölgesi, Bucak Çamlık köyü, Ağlasun Sagalasos, Tefenni Belkaya, Yaylaköy, Merkez Çatağıl, Taşkapı, Sarıova köyleri ile Salda Kayak Merkezi, Büğdüz-Aziziye grup yolunda İl Özel İdaresi ekipleri karla mücadele ekipleri kar küreme ve yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Burdur Valisi Ali Arslantaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda il genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle okulların pazartesi günü tatil edildiğini bildirdi. Vali Arslantaş, paylaşımında "Sevgili yavrularım, uzun bir tatilin ardından okullarınıza dönmek için ne kadar sabırsızlandığınızın farkındayız. Bugün öğleden sonra başlayan kar yağışı ilimiz genelinde devam ediyor, eğitim öğretim yılımızın ikinci dönemi 07 Şubat 2023 Salı günü başlayacak. Kardan adam yapıyor muyuz?" dedi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)-

 

ERZURUM'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Erzurum'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Erzurum Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır." denildi. 

 ERZURUM, (DHA)- 

 

KARS VE AĞRI’DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle Muş ve Erzurum’dan sonra Ağrı ve Kars’ta da eğitime 1 gün ara verildi.

Ağrı ve Kars valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği belirtilerek, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır." denildi.

KARS- AĞRI, (DHA)-

 

GİRESUN'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Giresun Valiliği, kar yağışı nedeniyle Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerindeki okulların 6 Şubat Pazartesi günü tatil olduğunu duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı, olumsuz hava koşulları ve buzlanma riski nedeniyle Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Güce, Şebinkarahisar ve Yağlıdere ilçelerindeki tüm okullarda eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi bir günlük ara verildiği belirtildi. Açıklamada, ayrıca Bulancak, Eynesil, Görele, Keşap, Piraziz ve Tirebolu ilçelerindeki köy okullarında eğitime yarın bir günlüğüne ara verildiği de duyuruldu.

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)-

 

YOZGAT'TA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Yozgat Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yarın beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde ilk, orta, lise ve okul öncesi eğitim kurumlarında eğitime bir gün ara verildiği duyuruldu.

Yozgat Valiliği yarın beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle açıklama yaparak, "Meteorolojiden alınan bilgilere göre gece geç saatlerde başlayıp gün boyu devam etmesi beklenen kar yağışı ve tipiden dolayı ilimiz genelinde eğitim öğretime 6 Şubat Pazartesi 1 gün ara verilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarımız idari izinli sayılacaktır" dedi. 

ANKARA, (DHA)-

 

ANTALYA’DA 4 İLÇEDE EĞİTİME BİR GÜN KAR ENGELİ

Antalya'nın 4 ilçesinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün süreyle ara verildi. Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel ise 1 gün idari izinli sayılacak.

Antalya’nın Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerinde devam eden kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Antalya Valiliğinden yapılan açıklamada, "Akseki, Elmalı, Gündoğmuş ve Korkuteli ilçelerimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle; Eğitim kurumlarımızda 06 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. İlçelerimiz kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personel 1 gün idari izinli sayılacaktır” ifadelerine yer verildi.

 ANTALYA, (DHA)- 

KONYA'DA EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Altınekin, Çeltik ve Ereğli ilçelerinde de eğitime yarın 1 gün süreyle ara verildi. 3 ilçe ile birlikte böylece il genelindeki tüm ilçelerde eğitime 1 gün süreyle tatil kararı alınmış oldu. İl genelinde kamu kurumunda çalışan engelli ve hamile personel de yarın idari izinli sayılacak. 

KARA YOLLARINDA ULAŞIM AKSADI 

Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya- Antalya kara yolunun Seydişehir- Akseki arası ise ulaşıma kapatıldı. Yine aynı kara yolunda Konya- Seydişehir arası ile Konya- Isparta, Konya- Afyonkarahisar kara yollarında da TIR ve kamyonların geçişlerine izin verilmiyor.  

5 BİN 508 PERSONEL GÖREV YAPIYOR 

Konya Valisi Vahdettin Özkan'ın talimatıyla da kriz masası oluşturuldu. 10 çalışma grubunun yer aldığı kriz masasında 5 bin 508 personel bin 732 araçla görev yapıyor.  Kriz masası çağrı merkezine düşen 41 vakadan 37’si sonuçlandırıldı, 4'ü ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle eskiden köy statüsünden bulunan 11 mahalle yolu da ulaşıma kapandı. Kızılay tarafından ihtiyaç halinde dağıtılmak üzere bin adet kumanya, Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 bin adet çorba ihtiyaç halinde dağıtılmak üzere hazır şekilde bekletiliyor.

İsmail AKKAYA- Yaşar COŞKUN/KONYA, (DHA)-

 

ARDAHAN'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Ardahan'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.

Ardahan Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime bir gün ara verildiği duyurularak, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle il genelindeki resmi, özel örgün ve yaygın eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel eğitim kurslarında 06 Şubat 2023 tarihinde 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Engelli ve hamile personel idari izinli sayılacaktır." denildi.

ARDAHAN, (DHA)-

 

DÜZCE'DE YARIN OKULLAR TATİL EDİLDİ

Düzce Valisi Cevdet Atay, yarın beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime pazartesi günü ara verildiğini açıkladı. 

Düzce Valisi Cevdet Atay sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen kar yağışı nedeniyle pazartesi günü eğitim öğretime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Vali Atay ayrıca engelli ve hamile kamu çalışanlarının idari izinli sayılacağını belirtti.

Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)- 

 

AKSARAY’DA EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Aksaray'da akşam saatlerinde beklenen kar yağışı nedeniyle yarın eğitime 1 gün ara verildi.

Aksaray Valiliği kararıyla, il genelinde eğitime bir gün ara verildi. Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu , tarafından sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, "Sevgili öğrenciler 15 tatil 16 oldu; ama küçük bir ödeviniz var. Sıkı giyinin, arkadaşlarınızla, ailenizle karın tadını çıkarın. Kartopunun içine hayallerinizi koyun ,bakalım kim en uzağa fırlatacak. 6 Şubat tarihinde okullarımız 1 gün olmak üzere ilimiz genelinde tatil edilmiştir " ifadelerine yer verdi.

Erkan ALTUNTAŞ/ AKSARAY, (DHA)- 

 

YALOVA'DA TAŞIMALI EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

 Yalova’da kar yağışı uyarısı nedeniyle taşımalı eğitime yarın ara verildi.

Yalova Valiliği’nden yapılan açıklamada, kentte etkili olması beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bir gün ara verildiğini belirtildi. Valilik açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son meteorolojik verilere göre ilimizde; rüzgârın kuvvetli fırtına ve yer yer tam fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Alınan meteorolojik raporlar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle; 6 Şubat 2023 Pazartesi günü; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilimiz dâhilindeki bütün resmi ve özel temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında taşımalı sistemle okula erişim sağlanan öğrenciler için bir (1) gün süre ile ara verilmesine karar verilmiştir. Taşımalı kapsam dışında kalan tüm öğrencilerimiz 06 Şubat 2023 Pazartesi günü eğitim-öğretime devam edecektir.”

Özgür YILDIZ/YALOVA, (DHA)-

 

BİLECİK’TE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Bilecik Valiliği, yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle kentte eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Bilecik’te hava sıcaklığı sıfırın altında 1 dereceye kadar düştü. Meteoroloji verilerine göre, yarın gün boyunca aralıkla kar yağışının beklendiği kentte Bilecik Valiliği, eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, "Bilecik’te uydu ve radar verilerine göre il genelinde kar yağışı devam etmektedir. Kar yağışının gece yarısından sonra hafif şekilde devam etmesi beklenirken yarın (pazartesi) öğle saatlerinden itibaren etkisini arttırarak zaman zaman kuvvetli olacağı ve kuvvetli rüzgar ile beraber tipi şeklinde yağışlar görüleceği tahmin edilmektedir. Olumsuz hava koşulları nedeniyle, kamu kurum ve kuruluşlarda görevli engelli, malul ve hamile personelin herhangi bir talebe ve ayrıca bir işleme gerek kalmaksızın idari izinli sayılması kararlaştırılmıştır." denildi.

Cafer ELMAS/BİLECİK, (DHA)-

ÇANAKKALE’DE EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Çanakkale’de yarın etkisini artırması beklenen kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 1 gün ara verildi. Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, "Alınan son meteorolojik verilerin değerlendirilmesine göre olumsuz hava koşullarının etkisini arttırması beklendiğinden, pazartesi günü, il genelinde, Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel eğitim kurumlarında, müftülüğe bağlı Kur'an Kurslarında ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, aynı gün il genelinde, hamile personeller ile engelli personeller 1 gün idari izinli sayılacaklardır” ifadelerine yer verildi. (DHA)