Geri Dön
Gündem Boğulma tehlikesi geçirip, kalbi duran Irmak'ı cankurtaran Buse hayata döndürdü

Boğulma tehlikesi geçirip, kalbi duran Irmak'ı cankurtaran Buse hayata döndürdü

Bilecik'te, belediye havuzuna giren Irmak D. (8), boğulmak üzereyken sudan çıkarıldı. Irmak'ın duran kalbi, cankurtaran Buse Yücel Çoban tarafından kalp masajıyla yeniden çalıştırıldı. Irmak, Bursa'da çocuk yoğun bakım servisinde tedaviye alındı.

Bilecik Belediye’nin Osmangazi Mahallesi’ndeki havuzuna ablasıyla giden Irmak D., suya girdikten bir süre sonra çırpınmaya başladı. Cankurtaran Buse Yücel Çoban, suda hareketsiz gördüğü Irmak’ı havuza girip çıkardı. Küçük Irmak’ın duran kalbi, Çoban tarafından suni teneffüs ve kalp masajı ile yeniden çalıştırıldı. İhbarla gelen sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan Irmak, ambulansla Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Irmak D., buradan Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin çocuk yoğun bakım servisine sevk edildi.

Bilecik Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise "Belediyemiz su eğlence dünyasında bugün meydana gelen boğulma vakasında, alandaki görevli cankurtaran ekiplerimiz müdahalede bulunup gerekli ilkyardımı yaparak, vatandaşımızın can güvenliğini sağlamışlardır. Vatandaşlarımızın sosyal medya hesaplarında can kaybı olduğu şeklindeki yalan haberlere itibar etmemelerini, su eğlence dünyası kurallarına uymalarını önemle rica ediyoruz" denildi.

SUDAN ÇIKARDIĞIMDA NEFES ALMIYORDU'

Bilecik'te, girdiği belediye havuzunda boğulmak üzere olan 8 yaşındaki Irmak D.'yi sudan çıkarıp, kalp masajıyla yeniden hayata döndüren cankurtaran Buse Yücel Çoban, yaşananları anlattı. Küçük Irmak’ı havuzdan çıkardığında nefes almadığını görerek hemen suni teneffüs ve kalp masajına başladığını ifade eden Çoban, "Bugün talihsiz bir olay yaşadık. 8 yaşında küçük bir kızımız kaydıraktan kayıp havuza girdikten sonra içeriden çıkamadı. Kardeşleri de onları telaşla arayınca ben de kalktım, atladım. İlk müdahalede bulundum. Kalp masaj ve suni teneffüs yaptım. Benim yaptığım ilk kalp masajından sonra nefes alabiliyordu. Gönül rahatlığı ile oraya gelen hemşire olan sağlıkçı arkadaşlarımıza emanet ettik. Bizim için önemli olan sağlığının yerinde olması" dedi.



Irmak’ın hastaneye götürüldüğü sırada gözyaşlarına hakim olamadığını, çok duygusal anlar yaşadığını belirten Çoban, "Kardeşimiz sudan ilk çıktığında nefes almıyordu. Ben o yüzden suni teneffüs ve kalp masajı yaptım. Daha sonra karnında inme- çıkma oldu. Nefes almaya başladı. Olayın şoku ile bizler de çok üzüldük. Ben biraz duygusal anlar yaşadım. Umarım bir daha böyle kötü günler yaşamayız" diye konuştu.