Geri Dön
Gündem Çaya düşüp, kaybolan asteğmenin cansız bedenine ulaşıldı

Çaya düşüp, kaybolan asteğmenin cansız bedenine ulaşıldı

Hakkari Derecik'in Samanlı köyünde, 2 gün önce arama-tarama faaliyetleri sırasında dengesini kaybedip, Hacıbey Çayı'na düşerek kaybolan asteğmenin cansız bedenine ulaşıldı. Düştüğü yerden 1600 metre uzaklıkta bulunan asteğmenin cansız bedeni, otopsi işlemleri için Hakkari merkeze gönderilecek. Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen’in (25) acı haberi, İzmir’deki baba ocağına ulaştı.

Çaya düşüp, kaybolan asteğmenin cansız bedenine ulaşıldı

Olay, 31 Mart akşamı, Irak sınırında bulunan Derecik ilçesinin Samanlı köyü yakınlarında meydana geldi. Hudut Sınır Tabur Komutanlığı'nda görevli asteğmen, arazi arama-tarama faaliyeti sırasında dengesini kaybederek, Hacıbey Çayı'na düştü. Asteğmen, suda gözden kaybolurken, diğer askeri personelin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi. AFAD, jandarma ve emniyet birimlerinden 28 dalgıç, 300 asker, 30 güvenlik korucusu olmak üzere 358 personelin yanı sıra bölge halkının da desteğiyle başlatılan arama çalışması devam ediyor. 2 gündür sürdürülen çalışmalarda, şu ana kadar kayıp asteğmene ulaşılamadığı ancak yoğun çalışma yürütüldüğü belirtildi.

CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Hakkari Derecik'in Samanlı köyünde, 2 gün önce arama-tarama faaliyetleri sırasında dengesini kaybedip, Hacıbey Çayı'na düşerek kaybolan asteğmenin cansız bedenine ulaşıldı. Düştüğü yerden 1600 metre uzaklıkta bulunan asteğmenin cansız bedeni, otopsi işlemleri için Hakkari merkeze gönderilecek.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Hakkari Valiliği, arama tarama faaliyetleri sırasında Hacıbey Çayı'na düşerek kaybolan ve bugün yapılan aramalar sırasında cansız bedenine ulaşılan Şehit Asteğmen ile ilgili açıklama yaptı. Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'in dengesini kaybedip Hacıbey Çayı’na düştüğünün belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"31 Mart 2022 Perşembe günü saat 20:20 sıralarında 34. Hudut Tugay Komutanlığı Derecik Komutan Yardımcılığı Samanlı Tabur Komutanlığı tarafından icra edilen devriye faaliyeti esnasında Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen isimli askerimiz dengesini kaybedip Hacıbey Çayı’na düşerek kaybolmuştur. Yapılan yoğun arama- tarama faaliyetleri sonucu 02 Nisan 2022 Cumartesi günü saat 15:30 sıralarında Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen’in naaşı bulunmuştur. Arama- tarama faaliyetleri AFAD, UMKE, Jandarma ve Emniyet  birimlerimize ait toplam 12 dalgıç, 173 asker, 105 güvenlik korucusu olmak üzere 323 personel ve vatandaşlarımızın desteği ile 1 itfaiye aracı, 1 kepçe, 1 ekskavatör ve 3 bot kullanılarak yapılmıştır. Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen'e Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır dileriz.

İZMİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari'nin Derecik ilçesinde, 2 gün önce arama- tarama faaliyeti sırasında Hacıbey çayına düşen ve naaşı bugün bulunan Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen’in (25) acı haberi, İzmir’deki baba ocağına ulaştı.

Samanlı Hudut Birliğinde görevli Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen, geçen perşembe günü Hacıbey Çayı civarında düzenlenen arama- tarama faaliyeti esnasında dengesini kaybedip çaya düştü. Kupşen’i bulmak için toplam 12 dalgıç, 173 asker, 105 güvenlik korucusu olmak üzere 323 personel ve vatandaşların yardımıyla çalışma başlatıldı. Ekipler, bugün, Kupşen’in cansız bedenine ulaştı. Şehit Kupşen’in acı haberi, İzmir’in Buca ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Bekar olduğu ve 3 kardeşten ikiziyle beraber büyüğü öğrenilen Kupşen’in oturduğu ev ile evin bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Derecik Çayı'na düşerek kaybolan ve bugün naaşına ulaşılan  Şehit Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen için açıklama yaptı. MSB'den yapılan açıklamada, "31 Mart tarihinde akşam saatlerinde, Şemdinli/Hakkâri bölgesinde devriye görevi icra eden unsurda görev yapan, P.Atğm. Abdullah Kürşat Kupşen Derecik Çayına düşerek kaybolmuş, bölgede derhal havadan ve karadan yoğun bir şekilde arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. 02 Nisan 2022 tarihinde bölgede yapılan arama ve kurtarma faaliyetleri sonucunda P.Atğm. Abdullah Kürşat Kupşen’in naaşına ulaşılmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

HULUSİ AKAR VE YAŞAR GÜLER'DEN TAZİYE MESAJI

Hakkari'de görev yapan ve Derecik Çayı'na düşerek şehit olan Piyade Asteğmen Abdullah Kürşat Kupşen için Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar taziye mesajı yayımladı. Akar, mesajında "Kahraman silah arkadaşımız, 2 Nisan 2022 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de Şehit Kupşen için yayımladığı başsağlığı mesajında "Kahraman silah arkadaşımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim" ifadelerini kullandı.