Geri Dön
Gündem Deterjan Pazarı firmasının sahibi Süleyman Kocabaş ve 7 yöneticisi gözaltına alındı

Deterjan Pazarı firmasının sahibi Süleyman Kocabaş ve 7 yöneticisi gözaltına alındı

Deterjan Pazarı firmasının sahibi Süleyman Kocabaş ve 7 yöneticisi, savcılığın başlattığı dolandırıcılık soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Polis ekipleri, gözaltına alınan toplam 8 kişiye ait 10 ev ve firmaya ait 4 iş yerinde arama başlattı. Adreslerde aramalar devam ediyor.

Deterjan Pazarı firmasının sahibi Süleyman Kocabaş ve 7 yöneticisi gözaltına alındı

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, geçen yıl aralık ayında yapılan şikayetlerin ardından ocak ayından itibaren teknik ve fizik takipte bulunduğu, elde edilen deliller doğrultusunda operasyonun gerçekleştirildiği belirtildi.

10 BİN MAĞDUR, 100 MİLYON LİRALIK VURGUN

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan 8 kişi ve firmaya ait adreslerde yapılan aramalarda, evrak ve dosyalar ile ürünlere el koyuldu. Firmaya ait fabrikada yapılan arama ve incelemelerde ürünlerin, atıl durumda olduğu görüldü. Fabrikadaki dosyalar üzerinde yapılan incelemelerde ise firmanın, bu ürünleri satma iradesiyle hareket etmediği, yurt içine ve dışına satış yapmadığı tespit edildi.

Polisin incelemesinde ayrıca iddia edildiği gibi firmanın banyo topu yapmak üzere vatandaşa ham madde teslim ettiği, daha sonra bunları 3 kat daha fazla fiyatla alacağını vadettiği saptandı. Bu yöntemle 10 binin üzerinde kişinin dolandırıldığı ve 100 milyon lira üzerinde vurgun yapıldığı belirlendi.