Geri Dön
Gündem DİAYDER'deki bağış paralarının harcanmasına ilişkin davada eski dernek başkanı dinlendi

DİAYDER'deki bağış paralarının harcanmasına ilişkin davada eski dernek başkanı dinlendi

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (DİAYDER) eski Başkanı Mehmet Şimşek, kayıp olduğu iddia edilen 104 bin TL bağış parasından haberdar olmadığını söyledi. Şimşek, "Bağış yapan olduğunu hatırlamıyorum. Yapan olsaydı kabul ederdik" dedi.

DİAYDER'deki bağış paralarının harcanmasına ilişkin davada eski dernek başkanı dinlendi

Bakırköy 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, DİAYDER Başkanı Ekrem Baran'ın da aralarında olduğu 3 sanığın, 'Güveni kötüye kullanmak' suçundan, 7'şer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın bugünkü duruşmasında, eski dernek başkanı Mehmet Şimşek'in savunması alındı. Duruşmaya tutuksuz sanık Şimşek avukatıyla birlikte katılırken, başka bir suçtan tutuklu olan Dernek Başkanı Ekrem Baran ise SEGBİS ile bağlandı.

 

"BAĞIŞ YAPAN OLDUĞUNU HATIRLAMIYORUM"

Tutuksuz sanık Mehmet Şimşek, "2009 ile 2014 yılları arasında dernek başkanlığını yürüttüm. O dönemde kayıtları Rıza Oğur tutuyordu. Derneğin bir de dergisi vardı. Dergi satışından gelir elde ediyorduk. Bu gelirle çocukların okumasını ve ders almasını sağlıyorduk. Bağış yapan olduğunu hatırlamıyorum, bağış yapan olsaydı kabul ederdik. Derneğin kuruluş amacı Şafii mezhebine bağlı çocukların ders almalarıydı. Giderimiz çok azdı. Gelirimiz de azdı ancak, bunu karşılıyordu. Benden sonra Ekrem Baran başkan oldu. Ben 2020 yılının Temmuz ayında istifa ettim. Teftiş raporunda belirtilen harcamalardan bilgi sahibi değilim suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

 

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianamede, soruşturma kapsamında hazırlanan raporda derneğin belgelerinin eksik olduğu, bağış paralarının dernek kasasında olmadığı, nereye harcandığına dair bir belgeye de ulaşılamadığı belirtildi. İddianamede sanıklar Dernek Başkanı Ekrem Baran, eski dernek başkanı Mehmet Şimşek ve sayman görevinde olan Rıza Oğur'un Dernekler Kanunu'na muhalefet ederek güveni kötüye kullandıkları belirtildi. İddianamede 3 sanığın da 1'er yıldan 7'şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.