Geri Dön
Gündem Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Yenilikçi teknolojilere öncülük eden  Türkiye olma hedefindeyiz

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Yenilikçi teknolojilere öncülük eden  Türkiye olma hedefindeyiz

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yenilikçi teknolojileri yalnızca tüketen değil aynı zamanda üreten ve öncülük eden bir Türkiye olmak hedefindeyiz" dedi.

Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Koç: Yenilikçi teknolojilere öncülük eden  Türkiye olma hedefindeyiz

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından düzenlenen 'Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu-DIGIATHON 2022 Yarışması' açılış programı bugün yapıldı. 30 saat sürecek yarışmanın finaline kalan 24 takımdan 88 yarışmacının blokzincir teknolojisiyle e-Devlet Kapısı'na yenilikçi uygulamalar geliştireceği yarışma, Ataşehir'deki bir otelde gerçekleşti. Programa Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç da katıldı.

TÜRKİYEMİZİN DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜNE ÖNCÜLÜK ETMEYE ÇALIŞIYORUZ 

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç yaptığı açılış konuşmasında, "Günümüzde yenici teknolojiler tüm dünyada iş sürecini değiştirdi. Meslekleri ve rekabet koşullarını yeniden şekillendirdi. İçinde bulunduğumuz dijital çağda kartlar yeniden dağıtılıyor. Biz de burada varız diyoruz. Gençlerimize özgün fikirler üretebilmeleri için uygun altyapılar sunmak ve tecrübe kazanmalarını sağlamak adına Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi olarak bu tarz yarışmalara çok önem veriyoruz. Sürdürülebilir bir dijital dönüşüm süreci için biz de yenilikçi teknolojileri her zaman öncelikliyoruz. Dijital Türkiye sloganıyla çıktığımız yolda, kamu, özel sektör, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları iş birliğiyle Türkiyemizin dijital dönüşümüne öncülük etmeye çalışıyoruz" dedi.

YENİLİKÇİ TEKNOLOJİLERE ÖNCÜLÜK EDEN TÜRKİYE OLMA HEDEFİNDEYİZ 

Koç, "Dijital dönüşümü hayata geçirmede doğru vizyon ve stratejinin varlığı kadar güçlü bir liderin öncülüğünde de kritik öneme sahip. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde yenilikçi teknolojileri yalnızca tüketen değil aynı zamanda üreten ve öncülük eden bir Türkiye olmak hedefindeyiz. Kamu hizmetlerinin elektronik ortamda hızlı ve kolay şekilde sunumuna imkan tanıyan dijital devlet sistemlerinin önemi gün geçtikçe artıyor. Bugün uluslararası endekslerde başarısı ispatlanmış bir e-devlet kapımız var ve bu dünyaya örnek oluyor. Türkiye dost ve kardeş ülkelerle tecrübelerini paylaşarak bu konuda öncülüğünü ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı. 

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNİN BLOKZİNCİR AYAĞI 

Koç, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Dijital Türkiye Blokzincir Hackathonu -DIGIATHON 2022'ye Milli Teknoloji hamlesinin blokzincir ayağı diyebiliriz. İnsanların kafasındaki blokzincir eşittir kripto para algısını kırmak istiyoruz. Dünya çapında başarısını ispat etmiş olan bir dijital devlet uygulaması olan e-devlet kapısına blokzincir entegrasyonu için ilk adımı atan kişiler olacaksınız. Türkiye Yüzyılı dijitalin yüzyılı olacak. Sizlerin potansiyelini biliyor ve güveniyoruz" diye konuştu.