Geri Dön
Gündem Edanur için cenaze töreni

Edanur için cenaze töreni

Küçükçekmece'de kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer son yolculuğuna uğurlandı. Marmara Cezaevi'nde bulunan baba Emrah Boduk jandarmalar eşliğinde cenaze törenine katıldı. Cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül'de katıldı.

Fatih Mahallesi, Menekşe Sahil Parkı içerisinde dün 16.00 sıralarında yaşanan olayda, ailesiyle birlikte piknik yapan 5 yaşındaki Edanur Gezer, İBB tarafından yapılan kazı çalışmasının ardından oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybetti.

Edanur'un cenazesi Esenyurt'ta bulunan Kıraç Cem Evi'nde 17.00'da düzenlenen cenaze töreninin ardından Esenyurt Eski Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze törenine İstanbul Valisi Davut Gül, Esenyurt Kaymakamı Fatih Çobanoğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Adem Yıldırım, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ve aile yakınları katıldı.

EDANUR'UN CENAZESİNE BABASI JANDARMALAR EŞLİĞİNDE KATILDI

Edanur'un cenazesi, Ailesi tarafından sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Yaklaşık 2 yıldır Marmara Cezaevi'nde bulunan Edanur'un babası Emrah Boduk, Jandarmaların eşliğinde cenazeye katıldı. Cenaze töreni sırasında Edanur'un annesi Nurcan Gezer ile babaannesi Sümbül Uflaz sinir krizi geçirdi.

"KUYUNUN İÇINE DALDIM"

Edanur'un dayısı Selçuk Yaşar olay anını anlattı. Yaşar, “Ailecek piknik yapıyorduk, aradan 10-15 dakika geçti, sonra bizim kız fark etti. Kızı getirin bir şeyler yesin dediler, bir tane çocuk parkta oynuyordu. Bizim kızı yanına gönderdik baktık, o değilmiş.

Sonra biz kızı aramaya kalktık, güvenliğe dedim ki; bizim kız çocuğumuz kayboldu, sonra o da bizimle beraber aramaya başladı. Sonra baktım bizim mangal yaptığımız yere geldi. Orada bir tane kuyu vardı.

Zaten üstünü su kapatmış, sonradan kapatmışlar zaten. Sonra baktım, üstünde yüzükoyun yatıyor. Kuyunun içine daldım zaten ben kızı aldım. Çamurun üstüne koydum, sonra ben çıktım yukarı. Bunu çevirdim kendime doğru, baktım dudakları mosmordu.

Sonra ben kucağıma aldım zaten dedim bu gitmiş hani dedim. Etrafını da çevirmişler deniliyor ama etrafında hiçbir şey yok. Kimse gelip demedi yani burada bir kuyu var. Kuyu 2-3 metre vardır. Beni çekiyor zaten, ben toprağa tutundum. Tek elimle aldım, koydum. Sonra ben kendimi çıkardım zaten yukarı. Ben bunu aldım gittim. Biraz masaj filan yaptım nefes verdim" dedi.

İSTANBUL VALİSİ DAVUT GÜL EDANUR'UN CENAZE TÖRENİNDE AÇIKLAMALARDA BULUNDU 

İstanbul Valisi Davut Gül, Küçükçekmece'de su birikintisine düşerek hayatını kaybeden Edanur Gezer için, Esenyurt'ta bulunan Kıraç Cem Evi'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Gül, cenaze töreninin ardından açıklamalarda bulunan Gül, “Yavrumuz hayatını kaybetti maalesef, çukura düşerek. Bizler de Esenyurt’ta Kıraç'ta cenaze törenine geldik.

Allah ailesine sabır versin. Ölüm olayı olduğu için otomatikman savcılık tarafından başlanan işlemler oluyor.

Bundan sonraki adli süreç orada devam edecek. İhmal var mı? Yok mu? Kusur var mı? Yok mu? Ya da kimlerin kusuru var? O adli süreçte belli olacak. Biz daha çok yeni yavrularımızın bu tür bir hadise ile karşılaşmaması için, tedbirleri hangi kurum ne yapacak? Neler yapması gerek? Onlara bakacağız. Ayrıca ailenin kendi içerisinde birçok sıkıntısı var. Onlarla ilgili Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün üzerine düşen neyse bundan sonraki süreci takip edeceğiz. Kelimelerin bittiği yerdeyiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Edanur'la ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Gül, "Bütün ölüm olaylarında olduğu gibi savcılarımız titizlikle bu olayı soruşturacaklardır. Soruşturmanın neticesinde ne çıkar? Ne olur? Bilmiyoruz, hep birlikte bu süreci takip edeceğiz" ifadelerini kullandı.