Geri Dön
Gündem Emekli astsubaylardan TTB Başkanı Fincancı'nın açıklamasına tepki

Emekli astsubaylardan TTB Başkanı Fincancı'nın açıklamasına tepki

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Başkanı Hamza Dürgen, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili iddiasına ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yıllardır sürdürdüğü terörle mücadelesinde, üstelik tam da sona gelindiği bir anda, maşa ağızların ortaya çıkmasını, uygulamaya koyulan son çırpınış planı olarak görüyoruz" dedi.

Emekli astsubaylardan TTB Başkanı Fincancı'nın açıklamasına tepki

TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'nın, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede kimyasal silah kullandığı iddialarına tepki gösterdi. Dürgen, Türk Silahlı Kuvvetleri ve mensuplarının kasıtlı olarak hedef alındığını belirterek, "Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği olarak Türk Tabipleri Birliği Başkanı unvanını taşıyan ve taşıdığı unvana da yakışmayan şahsın, milli birlik ve beraberliğimizin temel unsurlarını hedef alacak kadar ileri giden, haddini aşan açıklamalarını, iftira boyutundaki suçlamalarını, mesnetsiz ve kasıtlı buluyoruz. Görüyoruz ki, görevi sadece insan sağlığına yönelik bilimsel çalışmalar olması gereken şahıs, sivil toplum örgütü maskesi arkasından, karanlık güç odaklarının çirkin emellerine hizmet etmektedir. Bunu, terör örgütünün acziyetinin tezahürü olarak görüyor, terörün tükenmekte olan nefesini taşıyan o ağızları lanetliyor ve şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yapılan bu açıklamayı bir plan olarak gördüklerini kaydeden Dürgen, "Devletimizin ve kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıllardır sürdürdüğü terörle mücadelesinde, üstelik tam da sona gelindiği bir anda, maşa ağızların ortaya çıkmasını, uygulamaya koyulan son çırpınış planı olarak görüyoruz. Emekli astsubaylar olarak, emektarı olduğumuz ve yıllarca her şart altında hizmet ettiğimiz Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her zaman yanındayız. Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, göz bebeğimiz Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, kamuoyu nezdinde, hiçbir itibarı kalmamış kişilerce iftira ve zan altında bırakılma, yıpratılma çabalarını, sağduyusu güçlü milletimizin takdirine bırakıyoruz" diye konuştu.