Geri Dön
Gündem Erzincan'a şehit ateşi düştü

Erzincan'a şehit ateşi düştü

Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay'ın (25) acı haberi, Erzincan'da yaşayan ailesine verildi.

Erzincan'a şehit ateşi düştü

Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, bir üs bölgesine sızma girişiminde bulunan PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, şehit oldu. Acı haber, aslen Bayburtlu olan şehidin Erzincan’da yaşayan ailesine yetkililer tarafından verildi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, acı haberi sosyal medya hesabından da paylaştı. Vali Aydoğdu, mesajında, "Şehidimiz var Erzincan. Bugün, yüreğimizi sarstı şehit haberi. Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, 17 Şubat 2024’te Kuzey Irak’ta, vatanımızın huzur ve güvenliğini korumak için çıktığı mücadelede kahramanca mücadele ederken şehit olmuştur. Şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve milletimize başsağlığı dileriz. Makamı ali, mekanı cennet olsun. Kahramanımızın aziz hatırası kalplerimizde Albayrak dalgalandıkça daime yaşayacaktır" ifadesini kullandı.

MSB tarafından yapılan açıklamada, "Pençe- Kilit Operasyonu bölgesinde, 17 Şubat 2024 tarihinde, BTÖ mensuplarınca bir üs bölgemize sızma girişiminde bulunulmuş, çıkan çatışmada kahraman silah arkadaşımız P. Söz. Er Salih Ay şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan personelimiz, derhal hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmıştır. Çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre altı terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlar devam etmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda, hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

BAKAN GÜLER'DEN BAŞSAĞLIĞI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Kahraman silah arkadaşımız, 17 Şubat 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize sahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim.