Geri Dön
GündemEsenler'de inÅŸaat çalışması sırasında hasar oluÅŸan binalar mühürlendi

Esenler'de inÅŸaat çalışması sırasında hasar oluÅŸan binalar mühürlendi

Esenler'de inÅŸaat çalışması sırasında bitiÅŸik durumdaki iki binada çatlaklar oluÅŸtu. Binalar tedbir amaçlı boÅŸaltılıp, mühürlendi.Â

 

Fatih Mahallesi 204 Sokak'ta 15 Şubat Çarşamba günü inşaat çalışması sırasında, bitişik durumdaki binalarda hasar oluştu. Binalardan birinde belirgin çatlaklar oluşması nedeniyle belediye ekipleri, iki binayı tahliye ederek, mühürledi.

Esenlerde inşaat çalışması sırasında hasar oluşan binalar mühürlendi

Bina sakinlerinden bazıları akrabalarının yanına yerleşirken, diğerleri belediye tarafından otellere yerleştirildi. Binaların durumuyla ilgili sonuçların 20 Şubat Pazartesi günü belirleneceği öğrenildi.

Esenlerde inşaat çalışması sırasında hasar oluşan binalar mühürlendi

"BİNADA ÇATLAMA OLDU SONRA İKİ BİNAYI BOŞALITILAR"

Bina sakini Recep Ali Karamahmutoğlu, "Burada hafriyat alıyorlardı. Bu sırada binada çatlama oldu. Sonra gelip iki binayı da boşaltılar. Büyük hilti ile kırma işlemleri yapılıyordu, bina sallanıyordu.

Esenlerde inşaat çalışması sırasında hasar oluşan binalar mühürlendi

Arkadaşlara söyledik 'Deprem sabahı bunu yapmayın' dedik. Ancak, 'Biz ruhsat aldık, yapacağız ' dedi. Aramızda tartışma çıktı, çalışmaya devam ettiler. Sonra da bunlar yaşandı. Bir binada çatlaklar var, diğer binada bir şey gözükmüyor. 21 daire boşaltıldı, hepimiz ayrı ayrı yerlere yerleştik, perişan olduk. Belediye pazartesi günü karar vereceklerini söyledi" dedi.

Esenlerde inşaat çalışması sırasında hasar oluşan binalar mühürlendi