Geri Dön
Gündem Eskişehir’de oy verme işlemi başladı; sedye ile getirildi

Eskişehir’de oy verme işlemi başladı; sedye ile getirildi

Eskişehir’de Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekilliği Seçimleri için oy verme işlemi başladı. Sabah erken saatlerde gelenler oy verme işlemi öncesi kuyruk oluşturdu.

Yüksek Seçim Kurulu’nca Eskişehir’de 2’si merkez 14 ilçede 688 bin 989 seçmen için 2 bin 191 sandık kuruldu. Oy kullanmak için sabah saatlerinde Hacı Süleyman Çakır Anadolu Lisesi’ne gelenler okul ve sınıfların önünde kuyruk oluşturdu. Oy verme işlemi saat 08.00’da başlarken, kimlikleri ile seçmen kağıtları kontrol edilen seçmenler, oy pusularına ‘evet’ mührü basarak şeffaf sandıklarda Cumhurbaşkanı ve 28’nci Dönem Milletvekilliği için oy kullandı. Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız da oyunu Hacı Süleyman Çakır Anadolu Lisesi’ndeki 1058 numaralı sandıkta kullandı.

YATALAK HASTA AMBULANS İLE ALINDI

Eskişehir'de yatalak hasta Mustafa Uzun (87), oy kullanmak için 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği'nden yardım istedi. Tepebaşı ilçesine bağlı Şirintepe Mahallesi'ndeki evinden alınan Uzun, ambulansla Ahmet Olcay İlkokulu'na getirildi. Oy kullanacağı sınıfa da sedye ile getirilen Uzun, görevlilerin yardımı ile oyunu kullandı. Kullandığı oyun vatana, millete hayırlı olmasını dileyen Uzun, daha sonra eşi ile yeniden ambulansla evine bırakıldı.