Geri Dön
Gündem Eyüpsultan’da annesiyle ağabeyini öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Eyüpsultan’da annesiyle ağabeyini öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet

Eyüpsultan'da geçen yıl tartıştığı annesi Şükran Biroğlu ve ağabeyi Mesut Biroğlu’nu bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Uğur Biroğlu, "Canavarca hisle alt veya üst soya karşı kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Eyüpsultan’da annesiyle ağabeyini öldüren sanığa iki kez ağırlaştırılmış müebbet

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Uğur Biroğlu Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Duruşmada maktul Şükran Biroğlu ve Mesut Biroğlu’nun yakınları ile taraf avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı sanık Uğur Biroğlu’nun Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporunda akıl sağlığının yerinde olduğunu belirti. Duruşma savunma yapmayan Biroğlu mahkeme başkanına "Defalarca ellerinizden öpüyorum, affınıza sığınıyorum" dedi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanık Uğur Biroğlu’nun olay tarihinde annesi Şükran Biroğlu ve ağabeyi Mesut Biroğlu’nu kasten öldürdüğünün sabit olduğunu belirtti. Mütalaada, Uğur Biroğlu’nun "Canavarca hisle alt veya üst soya karşı kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep edildi. Savcı Biroğlu’nun tutukluluk halinin devamına yönünde karar verilmesini de istedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Uğur Biroğlu’nu "Canavarca hisle alt veya üst soya karşı kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmetti. Heyet, sanığın cezasında indirim uygulamazken tutukluluk halinin devamına karar verdi. Kararın ardında maktullerin yakınları gözyaşlarını tutamadı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Eyüpsultan'da Esentepe Mahallesi Park Üstü Sokak'ta 2021 yılının Ocak ayında meydana geldi. Ailesiyle aynı evde yaşayan Uğur Biroğlu, ağabeyi Mesut Biroğlu (50) ve annesi Şükran Biroğlu (70) ile aralarında tartıştı çıktı. Tartışmanın ardından Uğur Biroğlu annesi ve ağabeyini ellerinden bağladı. Uğur Biroğlu, daha sonra elleri bağlı annesi Şükran Biroğlu ve ağabeyi Mesut Biroğlu'nu bıçaklayarak öldürdü. Uğur Biroğlu, öldürdüğü annesinin ve ağabeyinin başında bekledikten sonra polise giderek teslim oldu. Uğur Biroğlu'nun teslim olmasının ardından polis ekipleri harekete geçerek olayın gerçekleştiği eve geldi. Eve gelen ekipler kapıyı açamayınca çilingirle kapı açıldı. Sağlık ve polis ekiplerinin evde yaptığı ilk incelemede Mesut Biroğlu ve Şükran Biroğlu'nun olay yerinde hayatını kaybettiğini tespit etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli Uğur Biroğlu'nun "Canavarca hisle alt veya üst soya karşı kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyordu.