Geri Dön
Gündem Gaziantep'te hudut karakoluna havan saldırısı; 1 şehit 3 asker ve 1 sivil yaralı

Gaziantep'te hudut karakoluna havan saldırısı; 1 şehit 3 asker ve 1 sivil yaralı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki hudut karakoluna, Suriye'nin Ayn- El Arap bölgesinden teröristlerce yapılan ÇNRA/ havan saldırısında 4 asker ve 1 sivilin yaralandığını açıklamıştı. MSB'den gelen son açıklamada ise 'Hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.' denildi.

Gaziantep'te hudut karakoluna havan saldırısı; 1 şehit 3 asker ve 1 sivil yaralı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hain terör örgütü tarafından Gaziantep'in Karkamış ilçesine ve Köprübatı Hudut Karakolumuza Suriye'nin Ayn- El Arap bölgesinden yapılan ÇNRA/ havan saldırısı sonucunda 4 askerimiz ve 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevkedilerek tedavilerine başlanmıştır. Ateş destek vasıtalarımızla meşru müdafaa ve cezalandırma atışları kapsamında belirlenen hedeflere misliyle karşılık verilmektedir."

İLÇEDE ÖNLEMLER ARTIRILDI

Akşam saatlerinde Gaziantep'in Karkamış ilçesinin karşısında bulunan Ayn El- Arap bölgesinden teröristler tarafından düzenlenen saldırıda havan mermileri hudut karakolu ve ilçe merkezindeki boş arazilere düştü. Kentte endişe yaratan patlamanın ardından önlemler artırıldı. Gaziantep Valisi Davut Gül, saldırının ardından Karkamış ilçesine hareket etti.

MSB: 21TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

MSB: Karkamış ve Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırı sonrası başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda etkisiz haline getirilen terörist sayısı 21’e yükselmiştir. Cezalandırma atışlarına devam edilmektedir.

1 ASKER ŞEHİT OLDU

Milli Savunma Bakanlığı, Gaziantep'in Karkamış ilçesindeki hudut karakoluna düzenlenen saldırıda yaralanan bir askerin kaldırıldığı hastanede şehit olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, "Köprübatı Hudut Karakolumuza yapılan hain saldırısı sonucunda yaralanarak hastaneye sevk edilen bir kahraman silah arkadaşımız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bölgede belirlenen hedefler ateş altına alınmaya devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

21 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Saldırı sonrası yapılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışlarına ilişkin ise şu bilgiler paylaşıldı:

"Başlatılan meşru müdafaa ve cezalandırma atışları sonucunda etkisiz haline getirilen terörist sayısı 21’e yükselmiştir. Cezalandırma atışlarına devam edilmektedir. Şehidimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Milletimizin huzur ve güvenliğine karşı her türlü girişime misliyle karşılık verilmektedir. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadeleye devam edilecektir." (DHA)