Geri Dön
Gündem Hablemitoğlu davasında tanıkların dinlenmesine devam edildi

Hablemitoğlu davasında tanıkların dinlenmesine devam edildi

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesine ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada tanıkların dinlenmesine devam edildi.

Hablemitoğlu davasında tanıkların dinlenmesine devam edildi

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun Ankara'da 18 Aralık 2002'de evinin önünde silahlı saldırıda öldürülmesine ilişkin davada, tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. FETÖ/PDY elebaşı Fethullah Gülen'in de firari sanık olduğu davanın duruşması, Ankara 28'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, sanıklar Levent Göktaş, Aydın Köstem, Mehmet Narin, Fikret Emek, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu katıldı. Eski istihbaratçı Enver Altaylı ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanarak, hasta olduğunu ve bu nedenle bugünkü duruşmadan vareste tutulmayı talep etti. Mahkeme, Altaylı'nın talebini kabul etti.

'YARGILAMA CİDDİ BİR ÇIKMAZDA'

Tanık R.F.U., eski mülkiye müfettişi olduğunu ve maktul Necip Hablemitoğlu'nu tanıdığını belirterek, "Müfettişlik yaptığım sırada Hablemitoğlu beni aradı ve Alman Vakıfları ile ilgili bir araştırma yaptığını söyledi. Bir akşam evimde otururken Hablemitoğlu'nu aradım ve o sırada televizyonda Hablemitoğlu'nun hayatını kaybettiği yazısını gördüm. Sonra hemen camdan baktım çünkü benim evim Hablemitoğlu ailesinin evini görüyordu. Camdan baktığımda evin önünde kimse yoktu. Herhangi bir hareketlilik, polis ya da basın mensubu kimse görünmüyordu. Hemen o dönemki Ankara Emniyet Müdürünü aradım, adımı soyadımı verdim. Bildiğim ne varsa anlatayım istedim. Hablemitoğlu'nu bir defa yüz yüze gördüm. Bir defa da telefonla konuştuk" dedi.

Tanığın beyanının ardından söz alan Hablemitoğlu ailesinin avukatı Ersan Barkın, "Yargılamanın bu aşamadan sonra ciddi bir çıkmaz içinde olduğunu düşünüyorum. Bir siyasi yargılama var. Her siyasi yargılama bir süre sonra bu hale geliyor. Bu suikastı bilen, duyan kim varsa gelip görevini yapmak zorunda. Bunu bir devlet vazifesi olarak görüyorum. Daha önce ifade vermiş tanıkları dinliyoruz. Ancak ifadeler arasında çelişkiler var. Önceki ifadeler reddediliyor. Bugünkü haliyle bu yargılamada ciddi sıkıntılar var" diye konuştu.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Biz önümüze gelen dosyadaki iddiaları araştırıyoruz. İddianamede belirtilen hususlara ilişkin tanık çağırıyoruz. Aradan 21 yıl geçmiş, elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Tanık M.K. de söz konusu sanıklar ile ilgili, "2015 yılının ağustos aynında Enver Altaylı'yı benim de katıldığım bir yemekte gördüm. Sonra Levent Göktaş o yemeğe geldi. Göktaş'ı 2008'den beri tanırım. O gün yemekte güncel olayları konuştuk, söz konusu cinayete ilişkin bir şey konuşulmadı. Enver Altaylı ile Levent Göktaş daha önceden tanışıyor muydu yoksa o gün mü tanıştılar bilemiyorum. Ama bence tanışmıyorlardı çünkü o gün orada yanımda tanışmış gibi konuştular, birbirlerini tanıtıp tokalaştılar" ifadelerini kullandı.

Avukat ve tanık beyanlarının ardından duruşmaya pazartesi günü devam edilmek üzere ara verildi.