Geri Dön
GündemHatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu, AB tescili aldı

Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu, AB tescili aldı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacununun, Avrupa Birliği'nden (AB) coğrafi işaret tescili aldığını duyurdu.

Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu, AB tescili aldı

Bakan İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türk mutfağının bereketinin sınırları aştığını belirterek, "Hatay'ın kaytaz böreği, Gaziantep'in lahmacunu artık AB coğrafi işaretiyle tescillendi. Bereketiyle gururumuz, tesciliyle markamız. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu, AB tescili aldı

Yumaklı'nın paylaşımındaki bilgiye göre Hatay kaytaz böreği AB tescili alan 39'uncu, Gaziantep lahmacunu ise 40'ıncı Türk ürünü oldu.

Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu, AB tescili aldı

BAKAN KACIR: DEĞERLERİMİZİ MARKALAŞTIRMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, NSosyal hesabından yaptığı paylaşımda, "Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu ile Avrupa Birliği’nde tescilli coğrafi işaretli ürünlerimizin sayısı 40 oldu. Ayrıca Türk kahvesi de 'Geleneksel Ürün Adı' olarak ilan edildi. 3 aylık itiraz sürecinin tamamlanmasının ardından Türk kahvemiz de Avrupa Birliği’nde tescillenecek. Yerel kalkınma hamlesi vizyonuyla, değerlerimizi küresel ölçekte markalaştırmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu, AB tescili aldı

AB TESCİLLİ ÜRÜNLER

Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın Memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, Hüyük çileği, Bursa siyah inciri, Söke pamuğu, Manisa mesir macunu, Gaziantep menengiç kahvesi, Silifke yoğurdu, Aydın memecik zeytini, Erzincan tulum peyniri, Aydın çam fıstığı, Afyon pastırması, Afyon sucuğu, Antep fıstık ezmesi, Mut zeytinyağı, Kırkağaç kavunu, Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu.

Hatay kaytaz böreği ve Gaziantep lahmacunu, AB tescili aldı

Türkiye, yöresel ürünlerin uluslararası alanda marka değerini artırmak amacıyla coğrafi işaret tescili çalışmalarına devam ediyor.