Geri Dön
Gündem İstanbul Havalimanı'nda 'bayram tatili' rekoru

İstanbul Havalimanı'nda 'bayram tatili' rekoru

İstanbul Havalimanı'nda 9 günlük kurban bayramı arifesinde yolcu yoğunluğu yaşanırken; açılışından bu yana havalimanında günlük en yüksek uçuş ve yolcu rakamına ulaşması bekleniyor. İstanbul Havalimanı'nda bugün planlanan bin 422 uçuş ile yaklaşık 230 bin yolcunun seyahat etmesi öngörülüyor.

İstanbul Havalimanı'nda 'bayram tatili' rekoru

İstanbul Havalimanı'nda yaz sezonu yoğunluğuna, bayram tatilcilerinin eklenmesiyle birlikte yolcu hareketliliği yaşanıyor. 29 Ekim 2018'de açılışı gerçekleştirilen İstanbul Havaliman'nda bugün uçuş ve yolcu sayısında rekor bekleniyor. Havalimanı işletmecisi İGA'dan yapılan açıklamaya göre iç ve dış hatlarda toplam bin 422 uçuş ve yaklaşık 230 bin yolcunun da seyahat etmesinin beklendiği belirtildi.



Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde ve tatil merkezlerinde geçirmek isteyenler, erken saatlerden itibaren havalimanına akın etti. Yerli ve yabancı yolcular, güvenlik aramalarının ardından giriş yaptıkları terminal içinde havalimanı personeli tarafından yapılan yönlendirmelerle uçuş işlemlerini yaptırırken; kontuarlarda bilet ve bagaj için sıraya girdi. Yurt dışına seyahat edecek yolcular, pasaporta yönlendirildi.



TAKVİYE PERSONEL GÖREVLENDİRİLDİ

Öte yandan İGA operasyon ekipleri, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tüm önlemleri alırken, özellikle yolcu yoğunluğunun yaşanacağı bagaj kontrol noktalarına ilave x-ray cihazları ile takviye personel koydu. Ailesiyle bayram tatilini memleketi Ağrı'da geçirmek üzere yola çıkan Toprak Hano, "Tatile ve gezmeye gidiyoruz. Uçuşumuzda bir sıkıntı yok. Biletimizi bir ay önce kestirdik. Her şey gayet güzel. Güzel bir bayram bekliyoruz eşimizle, dostumuzla, akrabalarımızla... Çoktandır gitmiyoruz. Bu yıl memleketimize gitmek nasip oldu. Büyüklerimizi göreceğiz, ellerinden öpeceğiz. Bayramımızı geçireceğiz" diye konuştu.

Mersin'e giden Esra Keskin ise "İstanbul'dan Mersin'e gidiyoruz. Buraya rahat geldik. Çok önceden aldığımız için bilette sıkıntı yaşamadık. Bayrama aile ziyaretine gidiyoruz. Umarım güzel bir bayram olur" ifadelerini kullandı.