Geri Dön
Gündem İstanbul'da birçok noktada su baskınları yaşandı

İstanbul'da birçok noktada su baskınları yaşandı

İstanbul'da Büyükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Bazı iş yerlerini su bastı. 

İstanbul'da birçok noktada su baskınları yaşandı

İSTANBUL'DA BİR ÇOK NOKTADA SU BASKINLARI YAŞANDI

İstanbul'da dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış Avrupa Yakası'nda etkili oldu.

Büyükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa'da etkili olan yağış nedeniyle yollar göle döndü. Bazı iş yerlerini su bastı. 

Özellikle Başakşehir, Büyükçekmece, Arnavutköy ve Gaziosmanpaşa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı iş yerlerini su bastı.

Yollar göle dönerken, rögar kapaklarından suların fışkırdığı görüldü.

AĞACA SARILARAK HAYATA TUTUNDU

Arnavutköy'de sele kapılan bir işçi ağaca tutundu. Ağaca sarılarak bekleyen işçi kepçe ile kurtarıldı.

Arnavutköy Tayakadın Türkköşe Mevkii'nde dere taştı. Bir konteynerde kalan işçilerden biri suya kapılmamak için ağaca tutuldu. Sel ortasında bekleyen işçiyi kurtarmak için kepçeli operasyon düzenlendi. Kepçe ile kurtaran işçi alkışlarla güvenli alana götürüldü.

Taylan ERGÜN - İSTANBUL DHA -

GAZİOSMANPAŞA'DA YOLUN KARŞISINA GEÇMEYE ÇALIŞAN KADIN SELE KAPILDI

Gaziosmanpaşa'da yolun karşısına geçemeye çalışan kadın, sele kapılarak sürüklendi.

Kuvvetli yağışın etkili olduğu Gaziosmanpaşa'da, Kazım Karabekir Mahallesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan kadın nehre dönen yolda sele kapıldı. Bir süre sürüklenen kadının çevredeki vatandaşlar tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

Emin YEŞİL - İSTANBUL, (DHA)-

Şişli'de sele kapılan kadın vatandaşlar tarafından kurtarıldı Şişli'de etkili olan kuvvetli yağışın ardından sokaklar adeta nehre döndü. Sel sularına kapılan bir kadın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

BAŞAKŞEHİR'DE YAĞIŞ NEDENİYLE ARAÇLAR YOLDA KALDI 

Başakşehir'de, etkili olan sağanak yağış nedeniyle göle dönen Süleyman Demirel Bulvarı'nda araçlar yolda kaldı. Sürücüler mahsur kaldıkları araçlardan kendi imkanlarıyla çıktı. Çekiciyle araçlar kaldırılırken, biriken suyu tahliye eden belediye ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor. 

İstanbul'un birçok ilçesinde sağanak yağış etkili oldu. Başakşehir, Süleyman Demirel Bulvarı'nda da etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar göle döndü. Bulvar üzerinde bulunan bir çok araç mahsur kalırken, araçlarda bulunanlar kendi imkanlarıyla çıktı.

Bazı araçlar ise suda sürüklendi. Bölgeye itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler, bulvarda biriken suyu tahliye etmek için çalışma başlattı. Çekiciler yardımıyla yolda kalan araçların büyük kısmı kurtarıldı.

Ekiplerin tıkanan rögar kapaklarını temizlemesiyle sular çekilmeye başladı. Ekiplerin bölgedeki çalışmaları devam ederken Başakşehir Kaymakamı Uğur Turan da bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. 

Aracıyla biriken suda mahsur kalan Mevlüt Sarıbaş, "Her şey 10 dakika içerisinde oldu. Yaklaşık 50 metre ileride kalmama rağmen su, bizi ters istikamete sürükledi. Camdan tavana çıktım. Arkadaşlar sağ olsun halatlarla kurtardılar bizi. Su, cam seviyesindeydi. Araba çalışmıyor şu an" dedi.(DHA)

 

Ömer ÇETİNASLAN - Mehmet CANBULAT / İSTANBUL, (DHA)-

KAĞITHANE'DE MAHSUR KALAN ANNE İLE ÇOCUĞUNU İTFAİYE KURTARDI

Kağıthane'de, sağanak yağış sonrası bazı binaların giriş ve bodrum katlarını su bastı. Bir binanın giriş katında mahsur kalan anne ile çocuğu itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Vatandaşlar evlerine dolan yağmur suyunu kendi imkanlarıyla tahliye etti.

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış sonrası birçok ev ve iş yerini su baskını yaşandı. Kağıthane Gürsel Mahallesi Güfte Sokak'taki bir binanın giriş katını basan yağmur suyu nedeniyle anne ile 2 yaşındaki çocuğu mahsur kaldı. Komşuların haber vermesinin ardından olay yerine gelen itfaiye ekipleri, önce çocuğu ardından annesini kurtardı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerince kontrol edilen anne ile çocuğunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Aynı sokaktaki bir başka binanın giriş katındaki dairede de su baskını yaşandı. Dairenin tavan ve duvarından sızan su, içerisini göle çevirdi. Yaşanan su baskını sırasında, kafesindeki bir kanarya  öldü.  

Evlerini su basan vatandaşlar, yağmur suyunu kendi imkanlarıyla tahliye etti.

Mahalle sakinlerinden Ümit Polat, evini su basan dedesine yardıma geldiğini belirterek "Dedemin evini su bastığını öğrendim. Onlar da bizden bir sokak yukarda oturdukları için hemen geldik. Bizden 15-20 dakika sonra belediyenin zabıtaları da buraya geldi. Sizin de görebileceğiniz gibi 2 tarafta da su basmış durumda. Tabii, durum şu an çok kötü. Biz de sigortaları kapattık direkt, elektrikte ve sağlıkta bir sıkıntı olmasın diye. Şu anda durum çok kötü. Belediyenin bir desteğini bekliyoruz. Büyükşehir belediyesini aradım, onlar da gelecekler. Bu Gürsel Mahallesi tarafı Kağıthane Belediyesi'nde olduğu için, direkt Kağıthane Belediyesi'nden de destek bekliyoruz. İçeride görebileceğiniz üzere birinci numara ve ikinci dairede tamamen tüm mobilyalar, altyapı, parkeler, televizyonlarda, elektriklerde yüzde 90 bir sıkıntı olacaktır. Şu an her şeyde bir sorun var. Rahat 50 binin üzerinde bir maddi zarar var.  Bunun dışında manevi zarar da tabii ki olacaktır. Şu an sıkıntılı çok kötü durum, bu bölgede aşırı bir şekilde plansız kentleşmeden dolayı 2 tarafı da su basmış" diye konuştu. 

Murat DELİKLİTAŞ-Mustafa Mert KARACA/İSTANBUL,(DHA)-

ARNAVUTKÖY'DE FABRİKAYI SU BASTI ÇALIŞANLAR ÇATIDA MAHSUR KALDI 

Arnavutköy'de etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle Hacımaşlı Mahallesi'nde bulunan Domuz Deresi taştı. Dere yatağında bulunan mermer fabrikası sular altında kaldı. Fabrikada bulunan 7 kişi çatıya çıktı. İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılan 7 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

Aşırı yağış nedeni ile Hacımaşlı Mahallesi, Beyaz Akasya Sokakta bulunan Domuz Deresi taştı. Dere yatağına bulunan mermer fabrikası sular altında kalırken, 7 işçi çatıya çıktı. Çatıda mahsur kalan 7 kişi, İtfaiye ekipleri tarafından halat yardımıyla kurtarıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu'da olay yerine gelerek çalışmaları yakından takip etti. 

"KURTARILAN 7 KİŞİNİN BİR SIKINTILARI YOK İYİLER"

Arnavutköy Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, "Yedi tane vatandaşımız çatıdan itfaiye teşkilatımızın, belediyemizin ve AFAD ekiplerinin yapmış olduğu çalışmayla sağ salim kurtarıldı. Sayın valimizin bilgisi hakkında buradaki operasyon yönetildi. 1. Ordu Komutanlığı'ndan kalkmış olan helikopter de gerek kalmadığı için geri döndü. Çok sevinçliyiz vatandaşlarımıza bir şey olmadığı için. Halat istasyonu kurdular. Onun uzmanları var. Onların yapmış olduğu çalışma, pratik, teori hepsi birleşti, kurtardılar. Kurtarılan 7 kişinin bir sıkıntılar yok iyilerö dedi. 

"BİR ANDA GELDİ ZATEN, YAĞMUR GİBİ YAVAŞ YAVAŞ OLMADI"

Çatıda mahsur kalan çalışanlardan, Emre Taşkın, "O sırada çalışıyorduk, çatıya merdivenle çıktım. Mahsuriyetlik bir durum yok, biz bekledik orada. Çatıda güvende bekledik. Allah'ın vermiş olduğu bir afet. İtfaiye geldi iple çekti bizleri. Dere taşmadı başka bir yerin suyu buraya geldi. Bir anda geldi zaten, yağmur gibi yavaş yavaş olmadı. İş yeri yarıya kadar suyla doldu" ifadelerini kullandı.

 

Mikail BIYIKLI-Hami YEŞİLYURT/İSTANBUL, (DHA)-