Geri Dön
Gündem İstanbul'da FETÖ operasyonu; 7 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da FETÖ operasyonu; 7 kişi gözaltına alındı

İstanbul'da FETÖ'nün hücre evi olarak bilinen gaybubet evlerine operasyon düzenlendi. Operasyonda örgüt içerisinde halen aktif olarak görev yapan 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyeti Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürüttükleri çalışmalarda, örgüt içerisinde aktif olarak görev alan kişileri tespit etti.

Çalışmaların ardından bu sabah örgütün hücre evi olarak bilinen gaybubet evi olduğu belirlenen 12 adrese operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında; aralarında kamu kurumlarından ihraç personeller ile haklarında aranma kararı ve kesinleşmiş hapis cezası olanların da bulunduğu toplam 7 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

 

Gözaltına alınan şüphelilerle ilgili yapılan araştırmalarda, örgütle bağlantılı kişilerin gözaltına alınmasının veya tutuklanmasının önüne geçilmesi için tedbir uyguladıkları, firari olarak aranan kişilerin sahte kimlik kullandıkları belirlendi.

Şüphelilerin aynı zamanda daha önce ikamet ettikleri ilçe, mahalle gibi bölgelerden taşındıkları, hakkında herhangi bir adli işlem bulunmayan FETÖ/PDY terör örgütü ile bağlantılı kişilerin adına ev kiraladıkları öğrenildi.

Şüphelilerin bu evlerde deşifre olmamak amacıyla gruplar halinde hayatın doğal akışına uygun olarak ikamet ettikleri, kullanmış oldukları GSM hatlarını başka GSM hatlarına yönlendirdikleri ortaya çıktı.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.