Geri Dön
Gündem İstanbul'da yağmur etkili olmaya başladı

İstanbul'da yağmur etkili olmaya başladı

İstanbul'da başlayan yağışlı hava etkisini artırmaya başladı. Çekmeköy Metro İstasyonu'nu su bastı. Fatih'te bulunan Tarihi Kapalıçarşı'da ise rögarlar taştı. 

İstanbul'da yağmur etkili olmaya başladı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul başta olmak üzere 11 il için sağanak yağış uyarısı yapılmıştı. Beklenen yağış İstanbul'da akşam saatlerinde etkili olmaya başladı. İş çıkış saatine doğru yağışın şiddetini artırmasıyla Esenyurt D-100 Büyükçekmece istikametinde trafik yoğunluğu oluştu. Vatandaşlar otobüs duraklarına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı.

 

İstanbul'da etkili olan kuvvetli yağışla birlikte bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Çekmeköy Metro İstasyonu'nun tavanından istasyona su akarken, Tarihi Kapalıçarşı'da da rögarlar taştı. Yağışın etkili olduğu Küçükçekmece'de ise bazı yolları su bastı.

OLUMSUZ HAVA ŞARTLARI HAVA ULAŞIMINI DA ETKİLEDİ 

 

Meteorolojinin kuvvetli sağanak ve gök gürültü sağanak yağış uyarısının ardından İstanbul Havalimanı çevresinde etkili olan CB bulutları hava trafiğini olumsuz etkilemeye başladı. Elektrik yüklü bulutlar nedeniyle İstanbul Havalimanı'na iniş yapmak isteyen uçaklar havada tur atmak zorunda kalırken, kısa süreli rötarlar oluşmaya başladı. Bu arada tur atan uçaklarda oluşan yakıt kritiği durumunda olan uçaklar çevre havalimanlarına iniş yapmak zorunda kaldı.