Geri Dön
Gündem İzmir Seferihisar’da orman yangını

İzmir Seferihisar’da orman yangını

İzmir'in Seferihisar ilçesinde çıkan orman yangınlarından Beyler Mahallesi'ndeki 7 saat, Doğanbey Mahallesi'ndeki ise 5 saat sonra havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, zarar gören alanın daha sonra belirleneceği bildirildi.

İzmir Seferihisar’da orman yangını

Seferihisar'ın kırsal Beyler Mahallesi yakınlarındaki ormanda bugün saat 11.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden mahalleli, durumu Seferihisar Orman İşletme Şefliğine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye 10 helikopter, 6 uçak ve 30 arazöz, 6 su tankeri ve 7 dozer ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.


OTLUK YANGINI SÖNDÜRÜLDÜ

Bu arada, bugün saat 10.00 sıralarında Buca ilçesi Evka 1 Mahallesi'ndeki otluk alanda yangın çıktı. Alevler, ekiplerin müdahalesiyle 1 saatte söndürüldü.

BİR ORMAN YANGINI DAHA ÇIKTI

İzmir'in Seferihisar ilçesi Beyler Mahallesi'ndeki orman yangınında söndürme çalışmaları sürerken ikinci bir yangın daha çıktı. Bu kez saat 13.30'da alevler, Doğanbey Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahası yakınındaki ormandan yükseldi.  Beyler Mahallesi'ndeki yangına müdahale eden 6 uçak, 7 helikopter ve 30 arazöz Doğanbey Mahallesi'ne kaydırılarak, alevlere 6 dakika içinde müdahale edildi. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan devam ediyor.

PARK HALİNDEKİ 3 OTOMOBİL HURDAYA DÖNDÜ



İzmir'in Seferihisar ilçesi Doğanbey Mahallesi'ndeki ağaçlandırma sahası yakınındaki ormandan yükselen alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle büyüyerek yayıldı. Alevler yola kadar indi ve park halindeki 3 otomobile de sıçradı. Otomobiller tamamen yanarak hurdaya döndü. Alevler yerleşim yerlerine de yer yer 20 metre kadar yaklaştı. Ekipler, önlem alarak alevlerin evlere sıçramasını önlemek için yoğun mücadele veriyor. Alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor

'KÜMESTE HAYVANLARIM VARDI, HEPSİ ÖLDÜ'



Seferihisar'ın Doğanbey Mahallesi'nde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen alevler, Atatürk Sitesi'ndeki 3 aracın yanı sıra, site görevlisi Talih Yılmaz'ın kaldığı eve de sıçradı. Kısa sürede yanan ev kullanılamaz hale gelirken, bahçesindeki kümesteki horozlar da öldü. Yılmaz, DHA'ya yaptığı açıklamada, "Bir koku aldım, dönüp baktığımda alevleri gördüm. 60-70 metre uzaklıktaydım. Ekipler de buradaydı ama alevlerin önüne geçemedik. Her şey yandı. Kümesteki tavuklarım vardı hepsi telef oldu. Evde kimse yoktu. Allah korudu" dedi.



Öte yandan, Orman Genel Müdürlüğü, yangınla ilgili sosyal medya üzerinden bir gönderi paylaştı. Paylaşımda, "5 uçak, 11 helikopter, 46 arazöz, 4 dozer. Yeşil vatan aşkıyla alevlerle mücadelemiz son ateş sönene kadar devam edecek" denildi.

HER 2 YANGINDA TOPLAM 3 EV, 4 OTOMOBİL, 1 KULÜBE ZARAR GÖRDÜ"



Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Beyler ve Doğanbey mevkilerinde çıkan yangınla ilgili yaptığı açıklamada, her 2 bölgede toplam 3 ev, 4 otomobil ve 1 bekçi kulübesinin zarar gördüğünü söyledi. 


İKİ YANGIN DA KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Seferihisar ilçesinde çıkan orman yangınlarından Beyler Mahallesi'ndeki 7 saat, Doğanbey Mahallesi'ndeki ise 5 saat sonra havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, zarar gören alanın daha sonra belirleneceği bildirildi.