Geri Dön
Gündemİzmir'de orman yangını

İzmir'de orman yangını

İzmir'in Urla ilçesinde orman yangını çıktı. Bölgeye sevk edilen ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Urla ilçesi Naipli Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 16.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler, durumu orman ekiplerine bildirdi. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter, uçak, arazöz ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. Ekiplerin alevlere havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

İzmirde orman yangını

HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE SÜRÜYOR

İzmir'in Urla ilçesi Naipli Mahallesi yakınlarındaki ormanda, saat 16.30 sıralarında çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle hızla yayıldı. Yangın bölgesine sevk edilen İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 13 helikopter, 25 arazöz, 8 su ikmal ve 3 dozerle müdahale sürüyor.


İzmirde orman yangını

VALİDEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban, Urla'da çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. Vali Elban, "Devam eden yangına ekiplerimiz hem havadan hem de karadan müdahale etmektedir. Bu süreçte 5 uçak, 16 helikopter, 47 arazöz, 33 su ikmal aracı ve su tankeri, 4 dozer, 14 iş makinesi, 112 acil sağlık ekipleri emniyet ekipleri, jandarma ekipleri, itfaiye ekipleri, AFAD ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ve 583 personel yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürmektedir.

İzmirde orman yangını

Tüm kurumlarımızın desteğiyle, yangını en kısa sürede kontrol altına almak için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yangından etkilenen tüm İzmirli hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" dedi. 

İzmirde orman yangını

İzmirde orman yangını