Geri Dön
Gündem İzmir'e şehit ateşi düştü

İzmir'e şehit ateşi düştü

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Fırat Kalkanı Harekatı Suriye Dabık Üst Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensuplarının roketli saldırısında şehit olan özel harekat polisi Kıdemli Başpolis Hüseyin Şimşek'in (49) şehadet haberi, İzmir'de yaşayan eşi Nurhayat Şimşek ile Manisa'da yaşayan annesi Cennet Şimşek'e verildi.

İzmir'e şehit ateşi düştü

Fırat Kalkanı Harekatı Suriye Dabık Üst Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensuplarınca dün yapılan roketli saldırı sonucu yaralanan İzmir Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli Kıdemli Başpolis Hüseyin Şimşek, ambulansla kaldırıldığı Gaziantep Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların müdahalesine rağmen şehit oldu.

Şimşek ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan, 30 yıldır özel harekatta görev yapan, evli ve 1 kız çocuğu babası polis memuru Şimşek'in şehadet haberi, İzmir'in Buca ilçesinde yaşayan öğretmen eşi Nurhayat Şimşek ile Manisa'da yaşayan annesi Cennet Şimşek'e yetkililer tarafından verildi. Haberi alan şehidin annesi Cennet Şimşek, ablası Habibe Yumru, eşi Nurhayat Şimşek ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Her 2 eve de Türk bayrağı asıldı. Şimşek'in yakınları ve bölge halkı evlere akın edip taziye ziyaretinde bulundu.

Şimşek'in çocukluk arkadaşı Bünyamin Alpaslan, "Çok iyi bir insandı. Onun gibi bir insan bir daha dünyaya gelmez. Çok üzgünüz" dedi.

Şehit Hüseyin Şimşek'in cenazesi, ikindi vakti Gaziemir 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde yapılacak törenin ardından Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verilecek.






ŞEHİT POLİSİN CENAZESİ, İZMİR'E UĞURLANDI

Suriye'nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Dabık'taki Üst bölgesine, dün akşam saatlerinde Tel Rıfat Kasabası kırsalından PKK/YPG'li teröristlerin düzenlediği roketli saldırı sonucu yaralanan Özel Harekat polisi Hüseyin Şimşek (49), kaldırıldığı Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şehit polis Hüseyin Şimşek için öğle vakti Gaziantep Havalimanı'nda uğurlama töreni yapıldı.




Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri ile şehidin silah arkadaşları törene katıldı. Bir çocuk babası şehit Hüseyin Şimşek'in öz geçmişinin okunmasının ardından Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri kargo uçağıyla memleketi İzmir'e gönderildi. 

İZMİR'DE TOPRAĞA VERİLDİ

Suriye'nin Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki Dabık Üs Bölgesine, dün akşam saatlerinde PKK/ YPG'li teröristlerin düzenlediği roketli saldırı sonucu yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Özel Harekat polisi Hüseyin Şimşek'in cenazesi Gaziantep Havalimanı'ndaki uğurlama töreninin ardından İzmir'e getirildi. 15 Temmuz Şehitler Camisi'nde düzenlenen törene şehidin eşi Nurhayat Şimşek, annesi Cennet Şimşek ve kızı Öykü Gökçen Şimşek'in yanı sıra İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Mutlu Tosun, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Sel, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, İzmir İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Osman Kılıç, önceki dönem Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, siyasi partilerin il temsilcileri ve çalışma arkadaşları katıldı. Şehidin kızı babasının tabutunu öperken, annesi ise gözyaşlarını tutamadı. Şehidin eşi de ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin kızı Öykü Gökçen Şimşek ile eşi Nurhayat Şimşek'in özel harekat polisi üniforması giydiği görüldü. Şimşek'in özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı.

İkindi vakti kılınan namazın ardından Şimşek'in cenazesi Bornova Işıkkent Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.