Geri Dön
Gündem Karadağ Büyükelçisi’den ULUSKON Başkanı Atasoy’a ziyaret

Karadağ Büyükelçisi’den ULUSKON Başkanı Atasoy’a ziyaret

Karadağ Ankara Büyükelçisi Periša Kastratović, ULUSLARARASI Yatırım ve İş Dünyası Konfederasyonu (ULUSKON) Genel Başkanı ve Uluslararası İnsan Hakları Savunma Komitesi (IHRDC) İyi Niyet Elçisi Nezaket Emine Atasoy’u ziyaret etti.

Karadağ Büyükelçisi’den ULUSKON Başkanı Atasoy’a ziyaret

Ziyaret kapsamında Karadağ Büyükelçiliği ile ULUSKON’un yatırım ve ihracat kapsamında iş birliği konuları görüşüldü. Başkan Atasoy’un ev sahipliği yaptığı görüşmede ULUSKON aracılığıyla Karadağ’a yatırım talebinde bulunan sağlık, iklim ve tarım ve inşaat alanlarından iş insanları da katıldı. Başkan Atasoy, Karadağ’ın çok önemli bir yatırım potansiyeline sahip olduğunu kaydederek, “Karadağ ve Türkiye arasındaki ithalat ve ihracat gün geçtikçe artmakta ve bu ekonomik iş birliğinin ULUSKON bünyesinde derinleşmesinin de iki ülke için çok faydalı olacağını inanıyorum” dedi.

‘İŞ BİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ’

Başkan Atasoy, en uygun zamanda heyeti ile birlikte Karadağ ziyaretinde bulunmak istediğini dile getirdi. Başkan Atasoy, “İki ülke arasındaki iş birliğinin çoğalacağına ve emin adımlarla ilerleneceğine inanıyorum. Başta ihracat olmak üzere yatırımlar konusunda Karadağ büyükelçiliği ile iş birliği içinde olacağız ve aynı şekilde Karadağ’a yatırımda bulunmak isteyen iş insanlarına ULUSKON olarak yol göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

‘İLİŞKİLERİMİZ DAHA DA GÜÇLÜ’

Büyükelçi Kastratović, burada yaptığı konuşmada, “Türkiye ile Karadağ arasında herhangi bir politik engel bulunmamaktadır, aksine ilişkilerimiz her zamankinden daha da güçlüdür. Karadağ son 7 yıldır turizm sektöründe çok büyük bir gelişme kaydetmiştir ve bunun sayesinde 3 yeni yat limanı inşa etme yolunda adımlar atmıştır. Türkiye’nin öbür sektörlerin yanında özellikle sağlık ve inşaat sektörlerinde çok önemli bir altyapısı bulunmaktadır ve bu sektörler Karadağ’ın şu anda ki ihtiyaçları ve planlarıyla tam olarak örtüşmektedir” diye konuştu. (DHA)