Geri Dön
Gündem Konya'da eğitim uçağı iş makinesinin üzerine düştü; 1 şehit

Konya'da eğitim uçağı iş makinesinin üzerine düştü; 1 şehit

Konya'da Türk Yıldızlarına ait eğitim uçağı, iniş sırasında pist yakınında iş makinesinin üzerine düştü. Paraşütle atlayıp kurtulan pilot, tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken, iş makinesi operatörü uzman çavuş şehit oldu.

3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda konuşlu akrobasi timi Türk Yıldızlarına ait olduğu belirtilen NF-5 eğitim uçağı, saat 13.00 sıralarında iniş sırasında piste yakın bölgede çalışma yapan iş makinesinin üzerine düştü. Pilot Ş.G. paraşütle atlayıp kurtulurken, iş makinesi operatörü uzman çavuşun şehit olduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yaralı pilot, tedbir amacıyla askeri helikopterle Selçuk Üniversite Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı.

MSB: 1 PERSONELİMİZ ŞEHİT

Milli Savunma Bakanlığı, Konya'da düşen askeri uçakla ilgili açıklama yaptı. 1 personelin şehit olduğu belirtilen açıklamada: ''Konya’da eğitim uçuşu yapan Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımız saat 12.51’de henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Kaza kırıma uğrayan uçağımızın pilotu atlayarak kurtulmuş, hastaneye sevk edilmiştir. Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur'' denildi. (DHA)

Kaza kırım ekipleri, olay yerinde çalışmalarını sürdürüyor.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Konya'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'na ait NF-5 tipi uçağın 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda iniş sırasında pist yakınına düşmesine ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal kaza yerinde incelemede bulundu. Soruşturma kapsamında 1 başsavcı vekili ile 2 savcının görevlendirildiği bildirildi.

Öte yandan paraşütle atlayan pilot Binbaşı Şükrü Gümüş ile uçağın düştüğü şantiye alanında yaralanan Sözleşmeli Er Furkan Öztürk'ün sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazada şehit olan iş makinesi operatörü İstihdam Uzman Çavuş Ercan Güven'in cenazesinin otopsi için morga kaldırılacağı belirtildi.

Kaza kırım ekipleri, uçağın düştüğü alanda çalışmasını sürdürüyor.

BAKANLIKTAN TAZİYE MESAJI

Milli Savunma Bakanlığı, kazada şehit olan Uzman Çavuş Ercan Güven için taziye mesajı yayımladı. Mesajda, "Konya'da, 14 Mart 2024 tarihinde, Hava Kuvvetlerimize ait bir NF-5 uçağımızın eğitim uçuşu esnasında kaza kırıma uğraması sonucu, uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan Hava İstihkam Uzman Çavuş Ercan Güven şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de şehit Güven için taziye mesajı yayımladı. Güler, "Kahraman silah arkadaşımız, 14 Mart 2024 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

AYDIN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Konya 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu akrobasi timi Türk Yıldızlarına ait olduğu belirtilen F5 eğitim uçağı, saat 13.00 sıralarında iniş sırasında piste yakın bölgede çalışma yapan iş makinesinin üzerine düştü. Pilot Şükrü Gümüş paraşütle atlayıp kurtulurken, iş makinesi operatörü İstihdam Uzman Çavuş Ercan Güven şehit oldu. Acı haber evli, bir çocuk babası Uzman Çavuş Güven'in Aydın'ın Efeler ilçesi Girne Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Aydın İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri ailenin yaşadığı eve giderek şehadet haberini Uzman Çavuş Güven'in anne ve babası ile eşi Cansu Güven'e verdi. Şehidin bir apartmanın dördüncü katındaki evinin balkonuna Türk bayrağı asıldı. Yakınları ve komşuları şehit evine taziyeye geldi.

Şehidin cenazesinin yarın Girne Mahallesi'ndeki Yavuz Sultan Selim Camii'nde Cuma namazının ardından Kemer Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtildi.

Burhan CEYHAN- İslam KELEŞ/ AYDIN, (DHA)-