Geri Dön
Gündem Konya'da ev yangını; çatı çöktü, 7 kişilik depremzede aile öldü

Konya'da ev yangını; çatı çöktü, 7 kişilik depremzede aile öldü

Gaziantep'ten Konya’daki akrabalarının yanına gelen, Suriye uyruklu depremzede aile, sobadan çıkan yangında odada mahsur kaldı. Yangın nedeniyle kerpiç evin tavanı, ailenin üstüne çökerken, 7 kişi hayatını kaybetti.

 

Karatay ilçesi Yediler Mahallesi Sırrıağa Sokak’taki tek katlı kerpiç evde, saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Gaziantep’in Nurdağı ilçesinden Konya’daki akrabalarının yanına gelen Suriyeli ailenin kaldığı odada, sobadan çıkan yangın, kısa sürede büyüdü. 8 kişilik depremzede aile, odadan çıkamadı.

İhbarla gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında, odanın üstündeki çatı çöktü. Alevler, ekipler tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Göçük altında kalan Meryem el Muhammed (42) ve eşi Münir el Ali el Dahir ile çocukları Viam el Ali el Dahir (13) ve ikiz kız kardeşi Riham el Ali el Dahir (13), Şeyma el Ali el Dahir (8), Saddam el Ali el Dahir (6) ve Yusuf el Ali el Dahir (4) ise yaşamını yitirdi.

Evden yaralı kurtulan Beyen Mizel (13) de sağlık görevlilerince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ve itfaiye ekipleri, yangın çıkan evde inceleme başlattı.

 

‘DEPREMDEN KAÇTILAR, BURADAN ÇIKAMADILAR’

Gaziantep’ten Konya’daki akrabalarının yanına gelen ve kaldıkları kerpiç evin yanıp, çatının çökmesiyle hayatını kaybeden Suriyeli depremzede ailenin çocuklarından bazılarının, zihinsel ve bedensel engelli olduğu öğrenildi. Yanan evin bulunduğu sokakta oturan Halil Tanış, “Depremden kaçtılar, buradan çıkamadılar; çok acı. Depremden sonra buradaki amcasının oğlunun evine geliyor. 8 kişiler, 1’i kurtuluyor. Yangının sobadan çıktığı söyleniyor. Soba devrilmiş, eşyaları tutuşturmuş ve dumandan etkilenmişler. Çatı sonradan çöküyor. İtfaiye geldikten sonra gördüm çatının çöktüğünü ve enkazda kalıyorlar. Evde 2 aile var; ailenin biri, çocuklarıyla kendilerini dışarı atıyor ama diğerlerini kurtaramıyorlar. Biz gece geldik, elimizden bir şey gelir mi, diye ama elimizden bir şey gelmedi. Çok zor bir durum” dedi.



BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, "Konya ilimiz merkez Karatay ilçesinde 17.02.2023 günü saat 02.55’te bir evde yangın çıktığı ihbar edilmiştir. Yapılan ilk tespitlere göre, söz konusu evin tek katlı olduğu, evde ev sahibi 6 kişi ve misafir 8 kişilik aile olmak üzere 14 kişinin yaşadığı, evde çıkan yangın sonucunda evde kalanlardan 7 kişinin sağ olarak kurtulduğu ve tedavilerine devam edildiği, 7 kişinin ise vefat ettiği anlaşılmıştır. Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından olay yerinde gerekli incelemeler yapılıp bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir. Görevlendirilen bir Başsavcı Vekilimiz ve iki Cumhuriyet Savcımız tarafından olayla ilgili soruşturmaya titiz bir şekilde devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.      

 



AİLEDEN GERİYE TEK O KALDI

Gaziantep’ten Konya’daki akrabalarının yanına gelen ve kaldıkları kerpiç evin yanıp, çatının çökmesiyle hayatını kaybeden Suriyeli depremzede ailenin otopsi işlemleri tamamlandı. Yaşamını yitiren Meryem el Muhammed (42) ile eşi Münir el Ali el Dahir ve çocukları Viam el Ali el Dahir (13) ve ikiz kız kardeşi Riham el Ali el Dahir (13), Şeyma el Ali el Dahir (8), Saddam el Ali el Dahir (6) ve Yusuf el Ali el Dahir’in (4) cenazeleri Hacıveyis Camii’ne getirildi.



Yangının çıktığı odadan yaralı kurtulan Beyen Mizel (13) ise taburcu oldu. Mizel, yangında kaybettiği ailesinin cenazesine katıldı. Mizel’in güçlükle ayakta durduğu gözlendi. 7 kişilik ailenin cenazeleri kılınan cenaze namazının ardından İşgalaman Mezarlığı’na defnedildi.